Hirdetés

Aktív témák

• vhw

addikt

válasz diegho #41058 üzenetére

Én újabban már megkérdőjelezem egyes esetekben a venti vagy a BIA hasznosságát.
    A ventiét például a lejjebb leírt esetnél, a BIA-ét szinte mindig, hacsak nem 4-5-dik skillről van szó.

5%-ot adnak ugye a legénység képességeihez egyenként, de ez nem egyenlő 5% töltésidő csökkenéssel, célzásidő csökkenéssel, látótáv növekedéssel... stb.

A legtöbb tankon, nem lehet jobbal kiváltani a ventit.
    De például én a Tiger P esetében ~350 csata után rammer + távcső + venti kombóból leszereltem a ventit, és helyére célzásgyorsítót raktam. (az már az én mániám, hogy majd minden tankomon egy helyet a távcső foglal el, dehát én szeretem a magas látótávot és egy sniper tank esetében nem is hátrány)
    A Tigris ágyújánaknak meglehetősen magas a célzási ideje, ezen segített ugyan valamit a venti, de közel sem annyit, mint egy olyan felszerelés, ami direkt ennek az értéknek csökkentésére használható. (ugyanez a véleményem a T34 vagy IS6 esetében, ott rammer + vert stab + célzásgyorsítót raktam fel)

A célzási idő csökkentésére jobban járunk, ha "célszerszámot" alkalmazunk. Ez bevett gyakorlat látótávra vagy töltési időre, mindenki a megfelelő felszerelést használja, a célzási időre viszont már nem, mert hát a venti alap.

A BIA-t egyáltalán nem tartom a legjobb választásnak. Egyes "cél skillek" értékesebbek, hasznosabbak. A javítás/camo tanktípustól függően alap, aztán a 6th sense, jack of all trades, armorer, clutch braking, smooth ride mind kellemes pluszokat adnak, miközben nem kell minden egyes tagot erre képezni. Ha ezeket kiosztjuk ott tartunk, hogy a parancsnokanak 2-3 skillje van, sofőrnek akár 4 is.
    Ezért én csak 3-4-5dik skillnek tenném be a BIA-t.

Itt egy topik a hivatalos forumról, bővebben levezetve milyen hatása van a legénység képzettségének a tank egyes adataira.

E szerint a venti vagy a BIA egyenként megközelítőleg 2-2,5%-ot csökkentenek a töltési időn (célzási idő vagy látótáv esetében is hasonló értékekkel lehet számolni) Ez annyira minimális... tized, század másodpercek, 5-7 méter plusz látótáv...
    De még a venti esetében elfogadható; pár százezer kredit nem tétel ha nagyban gondolkodunk. De a BIA-nál... meggondolandó, mert nem egy délutáni farmolást "fektetünk be" ugyanakkora pluszba.

Aktív témák