Aktív témák

• Atlantis

veterán

Visszatérve a szopóág-témára: azok táborát gyengítem, akik szerint ez tudatosan nem létezik. Ha józan ésszel végiggondolom, puszta véletlen az egész. Ha nem józan ésszel gondolom végig, akkor persze bennem is felszólal a kisördög, hogy egyes napok eredménye között miért van ekkora különbség...de ez csak szerencse kérdése, meg aztán lehet benne valami, amit vhw mond, hogy van egy személyes határ, hogy mennyire vagyunk jó játékosok. Ezt a szintet pedig nehéz feljebb tornászni és egy plusz ismeretlen az egyenletben, hogy adott napon éppen milyen hangulatban ülünk le játszani és mi magunk egyáltalán képesek vagyunk-e azon a színvonalon nap mint nap teljesíteni. Ha mindemellé még a rosszabb csapatba is kerülünk, annak rendszerint nem lesz jó vége. Ilyenkor szerintem adott napra abba kell hagyni a játékot esetleg csak olyan tankokkal menni, amikkel a statisztika szerint az átlagnál jobbak vagyunk.
    Elképzelhetőnek tartom, hogy az átlagos játékostudás sok fórumtárs tudása alatt van, de ők sem olyan jók (tisztelet a kivételnek), hogy egy gyengébb csapat "bénaságát" egymaguk kompenzálni/befolyásolni tudják. Éppen ezért a győzelmi arányt nem tartom túl sokra (persze jelzésértékű, mert hatással van a többi paraméterre), inkább az "eff"-értéket nézem, mert abban benne van, hogy a vesztes csatákban milyen teljesítményt nyújt a játékos. Néha persze korán halnak a legjobbak is, mert a túlerő ledarálja őket, de legtöbbször az igazán jók még vesztes meccsen is kiosztanak pár ezer sebzést, ami az "eff"-en meglátszik.

Azt mondjuk szívesen venném, ha az MM felhasználná azt a képletet, amit az XVM és mindig 40-60% között lenne a győzelmi esély. Szerintem sokkal kevesebb morgás lenne.

Aktív témák

Hirdetés