Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

Sziasztok!

Szeretném a HTML-alapú weblapomat WP-re áthelyezni. Ehhez kinéztem egy sablont, ami tetszik. A jelenlegi weblapom teljesen dinamikus, folyamatosan kéri le az adatokat adatbázisból, és a kontextusnak megfelelően generálja és jeleníti meg az elemeket.

A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, és ha igen, hogyan, hogy egy WP-alapú oldalt dinamikusan építsek fel. Ehhez keresnék tutorialt (angolul is tökéletes), mert nem igazán találom a "megfelelőt".

Tehát kiválasztottam egy sablont, megveszem, tetszik, ahogy a kezdőoldalt a demóban felépítette a készítő. Szeretném azt megcsinálni magamnak, de dinamikusan, feltételek alapján felépülő tartalommal (kép, szöveg), adatbázisból.

Semmi tapasztalatom nincs ilyen téren (se) WP-szel, nem tudom, hogy esetleg felépítem "üresen" a lapot, és a képek és szövegek helyére kell egyenként szkriptet írnom, hogy mi alapján oda mit húzzon adatbázisból, vagy esetleg az egészet kell egyben szkriptelni és generáltatni (mint a mostani, HTML-alapúnál csinálom).

Tényleg nem azt kérem, hogy itt írjatok nekem tutorialt, csak kérlek, tereljetek a megfelelő tartalom (pl. YT-tutorial) felé, hogy megérthessem és megtanulhassam, hogyan kell egy ilyen oldalt felépíteni.

A sablon ilyesmi lenne (egyelőre csak egy példa): [link]
    És itt szeretném azt, hogy dinamikusan töltse fel tartalommal a szövegeket és képeket. Mondjuk 1 óránként frissítve megadott feltételek alapján (adatbázisból kiolvasva). Tehát szkriptelni szeretnék mindenhova.

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák