Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rene85
aktív tag
Helló. Már ezren kérdezhették, de: hol találok összehasonlító táblázatokat a notebookos wlan cuccokról? Van a notebookban egy intel 2915abg, de valamiért a nyitott hálózatokra amik a környéken vannak, nem tudok csatlakozni. A saját routerre igen! a nyitott hálók 1-2es jelerQsségqek csak, és néha nem is találja meg Qket a gép. egyébként ez egy panel 8. emeletén van.... jobban járnék ha vennék egy pcmcia kártyát? vagy usb-set? melyik jobb?
És nyugodtan mondjátok hogy ott a keresQ te hülye
A válaszokat pedig elQre is köszönöm.
mod: ja még valami. a nyitott hálókon kapok ip-címet, de mikor windows alatt az értesítési területen mennek a sárga pöttyök a halvány wlan ikon alatt (nemtom jobban elmagyarázni ) utána írja ki hogy korlátozott a kapcsolat vagy nem jött létre.
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
UP, sajna sürgQs lenne, mindjárt indulok haza melóhelyrQl és otthon meg nincs net...
-
rene85
aktív tag
Hellóhelló.
Köszönöm a válaszokat. Shev, van egy olyan sanda gyanúm hogy a mostani intel 2915abg soha nem nő fel egy us robotics cucchoz, még ha usb-s is... (bár nem tervezek pont roboticsot venni, 10k körül van )
szerintem a mostani elég gyenge. és csak egy kicsi plusz kell, hogy ne kelljen a lépcsőházban netezni, mert momentán csak ott működik a dolog. 3 métert mentem el az ajtótól, két lépcsőt le, és ott jó! úgyhogy ennyi távolságot kéne áthidalni. Szóval több kérdésem is van.
T-mobilos vagyok, de nézegettem a net árakat náluk, és egy horror. 1890ft a legolcsóbb csomag, de nem egy nagy durranás, ennél olcsóbb megoldás? Láttam, van napidíjas is, 360 ft-ért, vagy 120ért csúcsidőn kívül, uhh...
Miért van az, hogy elérhető nekem egy hálózat, majdnem max hmm lefedettséggel (elérhetőség, vagy hogy mondják ezt...), nincs rajta semmilyen jelszó, titkosítás, de nem tudok hozzá csatlakozni, nem kapok tőle ip címet, vagy nem tudom megújítani.
Miért van az, hogy ubuntu alól (HELLÓ Sianis, ubuntu rocks), a wifi-radar sokkal ügyesebb, gyorsabb, több hálót talál, mint windows alól az intel saját progija vagy a windowsos wlankezelő cucc... (ez már csak inkább költői kérdés ) -
rene85
aktív tag
Hell! a mac cím szűrésre én is gondoltam, de van olyan szerintetek aki nem titkosítja a hálózatát de beállít mac cím szűrést? no majd este jövök.
-
rene85
aktív tag
Hát én is nézegetek utána a dolgoknak folyamatosan, Sianis... De az engem is érdekelne hogy lehet-e valami ilyet csinálni hogy mac szűrés van a hálózaton, és mégis kéne hozzáférés... wzcook ugyanazokat a hálókat írja ki mindig, mikor wep-kód visszafejtésr állítok be. no de a többit privátban mert különben... egyébként az ssid nélküli hálóval is megjártam, mint shev, de azt linux alól se szereti! meg most már kapisgálom hogy miért dobja el a win a ''kevéspálcás'' kapcsolatokat, egyébként tényleg lehet hogy joggal.
Viszont a wlankátya-BTs-wlan cuccok összehasonlítása még mindig érdekelne. Szerintem trágya az inteles cuccom. -
rene85
aktív tag
Ennyi eszem van hogy BT-t írtam közben usb-t akartam... Na megyek lassan a netnélküli világba.
-
rene85
aktív tag
Helllllló. Nézelődtem a s*turnban, és láttam különböző besorolású wifi cuccokat. 4 féle ábrával jelezték hogy mekkora a hatótávolságuk. Ez mennyire lehet komoly? egy usb-s vagy pcmcia-s dolognál ez mennyit számíthat?
(igen, még mindig azt hiszem hogy az intel 2915abg-nél jobb egy külső wlanos cucc ) -
rene85
aktív tag
Na jó, nem találtam semmit, majd még keresek. De azért az nekem durvának tűnik, hogy egy 93%-os routernél (''négypálcás''), nem tud csatlakozni. Se wep se semmi szerintem! De Sianist megkérdem majd még priviben mert idáig a mac cím ''elkapás'' meg mac cím módosítás nem ment. Linuxos az összes progi, de az istennek se tudom lefordítani őket. No de ezt már egy másik probléma...
-
rene85
aktív tag
Én windows alá tudok 1-2 dolgot. ami bejött: wireshark. (konkrétan az van linux alá is, csak nekem ott nem ismerte fel a beépített wlan cuccot)
Van egy Cain (vagy cain&able) nevű progi is. a google-ben a kulcsszavak bejönnek általában. wardriving, wep crack, ilyenek.
körülnézek a saját cuccaim között, van 1-2 linkem 1-2 jobb cikkehz is. Azt nyugodtan mondhatod a tanárnak hogy végülis akármilyen védelmet tehet a hálózatra, az feltörhető marad wep a kulcs-visszafejtéssel, a wpa ''szótárazással'', de hozzáteszem az jóval nehezebb és időigényesebb. Ennyire jutottam a korlátolt tudásommal idáig ja meg hogy a mac szűrést is ki lehet játszani, ha arra változtatod a mac címed, amit beenged a hálózat.
mod: hétvégén tuti leszek, addig bizonytalan. (rem. ráér addig a dolog.)
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Helló again!
Egy darabig nem foglalkoztam wlan témával, de újra szóba kerül mindenképpen. Valami olyan kártyára/stickre lenne szükségem, amit a linux distrók támogatnak. Ilyeneket láttam hogy prism, orinoco, atheros/madwifi, stb. Tudtok nekem olyan eszközöket mondani, amikben ilyenek vannak, és elérhető árúak? (max 10k - környéke -, mondjuk) Lehet most hülyeséget mondok, de mintha valami olyasmit olvastam volna még anno, hogy az orinoco chipek már régiek, nehéz olyat találni.
Shev már párszor elmondta a maga igazát, ami rájöttem hogy valószínűleg tényleg úgy van. Az inteles cuccnak sem a hatótávolságával, hanem a támogatottságával van a bajom linuxban (2915abg).
Tud valaki nékem segíteni? köcce!
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
válasz ngabor2 #2871 üzenetére
Köszi ngabor!
Net nélkül félkarú óriás a nemzet... otthon nuku, melóhelyen nincs rá idő, meg két szakdogavédés hátra van úgyhogy az imádott ph!-ra nagyon nincs idő... Valami net előfizetést akarok keríteni először (konkrétan pantel 5k-s meztelen, csak egy ősrégi háromdugós telcsatlakozó van az albiban, azt meg kéne szerelnem bár nemtom hogyan... meg mivel nincs rajta telefon előfizu, lehet net se lesz még mindig...), aztán mehet a wlanos szaladgálás.
Konkrétan nem linux támogatásra gondoltam (egy pillanat alatt felismeri mindegyik, már a wpa-val se szenvedek általában), úgyhogy ezt rosszul írtam, hanem pl aircrack, airpcap, kismet és társaira...
Most amin gondolkozom az, hogy a lakásban én azért mobil akarok lenni ezután is... tehát ha benn van egy pcmcia kártya a notiban, és ahhoz kell kötnöm az antennát, akkor a mobilságom oda... mert kábelhez vagyok kötve. Ez kiküszöbölhető úgy, hogy ap-hoz kötöm a külső antennát? (és az ap-n választhatok milyen wlan hálóra csatlakozzon, stb és közvetítse a jelet a noti felé, szintén wlannal?) ez a bridge funkció ha jól értem. tudsz, tudtok nekem ilyen ap-t mondani?
Plusz... wlan szolgáltatót esetleg kispesten, a neteasy-n kívül? félek a panteles nettől, mert angyalföldre költözünk (még nem tudni mikor), és ott meg már nincs hálózatuk kiépítve, és ha nem tudom hordozni a dolgot az egyéves hűségidőn belül, akkor fizethetem ki az egy évet.
Hű, ez hosszúra sikerült. De komolyan mondom, tiszta ph! hiányom van. -
rene85
aktív tag
Helló! ez a topik jobban pörög mint a többi, azért írok ide. (plusz a munkahelyen a hwsw érthetetlen okból le van tiltva, ahol a neteasy eredeti fórumja van.) tudom hogy ez nem neteasy-s topik, de... Sehol nem mondják meg nekem egy hozzászólásban hogy mi kell és azt hol vehetem meg (lehetőleg egy helyen...)
1. Ha jól értem, a neteasy-hez kell egy router (olyan, amihez kábellel lehet antennát csatlakoztatni) plusz valami kis ellenállású kábel, plusz egy antenna. két notebookra menna a net. Ez így megfelelő?
2. tudtok olyan boltot ahol ezt mindet üzembiztosat be lehet szerezni? volt már ajánlat routerre meg antennára is, de az a város két különböző felén van, ja egyébként budapestről beszélünk
3. a neteasy úgy tűnik, hogy ppoe-elven működik. Ez azért horror, mert kaptam egy tesztjelszót tegnap (felhasználónév jelszó kombó természetesen) de kimaradt a felhasználónévből a @ és utána a valami mint @t-online.hu vagy ilyesmi mint adsl-nél. azért kipróbáltam a cuccost a honlapjuk leírása alapján (sima adsl csatlakozás egy az egyben xp alatt), és persze nem működött. a notimon látszik a neteasy két hálózata is a wifi hálózatok között egyébként. Ha ppoe-vel akarok csatlakozni a neteasyre (máshogy nem lehet ha jól értem), akkor bizony a wan miniporton keresztül akar csatlakozni (ami az ethernet lyuk a gépen nem?????) és a wifihez persze hozzá se ér. Akkor most a wifi szoftverét kapcsoljam ki, vagy mi a szösssz? (amit meg ugye nem lehet, csak úgy hogy a windows irányítja a wifi-hozzáférést.)
Én vagyok a hosszú hozzászólások mestere, basszameg. ráadásul off topicban.... Azért kössz a válaszokat, jöhet pü-ben is, hogy ne b*sszuk szét a topikot. -
rene85
aktív tag
Helló! egy pII-es 200mhz-es gépbe érdemes pci-os wlan kártyát tenni? bírni fogja a proci? (pl wpa/wep kódolású csomagok kibontását nem tudom hogy a proci intézi-e.....) valami ötlet?
-
rene85
aktív tag
Ööö de mit számoljak?? azt a tippet kaptam az oldschool gép-hasznosító topikban
[link]
hogy a wlan pI-es notikon is megy. mégis mintha úgy emlékeznék hogy 450mhz volt az alsó határ valami wlan karinál amit utoljára találomra megfogtam a fukarban. Ha okés a dolog, tudnátok nekem olyat mondani, amivel pölö a (-kismet-) wlanos cuccok működnek fedora vagy damn small linux alatt... (most damn small működik egyedül, fedorát megpróbálom majd feltenni előbb-utóbb, ha lesz egy délutánom )
Szóval atheros, prism, orinoco és hasonló chipsetest, ha jók az infóim, ezek általában támogatotta általában a gyártók oldalán ezt nem írják, hogy milyen chipsetes a cucc.... -
rene85
aktív tag
Felteszem ide is: mi az a pci 2.2???? fakk. ezek szerint most kereshetem meg a lapom típusát, meg hogy pci 2.2 foglalat van-e rajta. de szerintem persze sanszos hogy nem.... ilyen foglalatba megy csak be az asus kártya aminek pl most kaptam a linkjét.....
-
rene85
aktív tag
Helló, ide is teszem: valami barkácsötlet, hogy panelba hogy tegyek fel antennát kívülre? nagy fúrás faragás nélkül...most van egy L alakú cucc, amin a digitv antennája van de a panelantennám már nem fér rá mert kb egy irányba kéne h nézzenek, így pont se a neteasy se a drótnet ap-ját nem látom.....
-
rene85
aktív tag
Hell. Kértem új tesztjelszót a Neteasytől, mégsem működik a dolog. routerrel akarok csatlakozni a 33-as ap-hoz. a router kliens módban van, és van rajta WISP (wireless internet service provider) funkció is, ahol a ppoe-t is szépen be lehet állítani. Az ap-hoz tudtam csatlakozni, de a ppoe-s dolog nem működik így sem. Így látatlanban valami tipp?
Ha tudok, holnap teszek fel screenshotokat a router szoftveréből. Nem biztos hogy neteasy előfizetés lesz, csak gondoltam hogy náluk van tesztjelszó és kipróbálom így. Van wlan kártyám is, tudom netstumblerrel először be kéne mérni, hogy milyen irányban legyen az antennám hogy a legjobb legyen a vétel, csak a p200asban nem tudtam életre kelteni a vadiúj kártyát....
itt a router [link]
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Helló. valakinek valami tapasztalata a tp-link ap client routerrel (tl-wr543-as típus) a wisp funkcióval? nekem ha mindent beállítok, drótnetes netkapcsolatnál, upnp-t is, akkor látszik a hálózati kapcsolatok között egy ''internet átjáró'', ami le van tiltva. ha duplán kattintok vagy ilyesmi, akkor azt írja hogy csatlakozik, a valóságban azonban mégsem, és ugyanúgy letiltva marad....
a drótnet oldalát el tudom érni, és a drótnetes ímélcímről tudtam írni levelet is, külső oldalakat viszont nem tudok elérni.... mi lehet a fakk? a gateway be van állítva jó címre a router wan portján.... -
rene85
aktív tag
Sziasztok. Dolgozom itthonról elég sokat és a Skype használatakor a prezentáció gyakran eltűnik, a hang akadozik stb. Ping 6% lost packetet ad ki, vezetékes net ugyanarról a routerrol 0%. A környezetemben van egy rakás 2.4ghz-es hálózat, már kiválasztottam a legkevésbé foglalt csatornát de így is van átfedés néhánnyal. Egy 5ghz-es router beszerzése és a QoS beállításán kívül van meg más tippetek hogy tudnék ezen javítani? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Router gondok
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivaldi (böngésző)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest