Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak!
Lehet, hogy nem teljesen ide tartozik, de hirtelen nem találtam alkalmasabb topicot.
Szóval a kérdés: milyen routert vegyek?
Keresem azt a legolcsóbb, de megbízható wireless routert, ami Etherneten 1000 Mbites, Wlan-on n-es (300Mbit), jó nagy térerőt biztosít (30 métert kéne átlőni, közte egy téglafallal), de semmilyen kunsztot nem kell tudnia: nem kell Linuxosnak lennie, nem kell torrent-kilenst futtatnia és nem kell hálózati meghajtónak sem csatlakoznia rá.Minden segítséget előre is köszönök!
Jelenlegi routerem egy öreg MSI, 100Mbites Ethernettel, G-s nagyon kis teljesítményű adórésszel (10méterről már csak 10-20% térerőt produkál, akadozik a net a másik szobából is, nem hogy a szomszédból)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz nemdan #22726 üzenetére
A 941ND mennyire jó adóteljesítményben? 1 vastag falon keresztül, 10-20-30 méterre mit tudhat (netbookkal)? Mert ez jóval olcsóbb, és elvileg a wifis része ugyanaz, csak az Ethernet lassabb...
-
Bogyó bá'
nagyúr
A "netbook" egy Lenovo Thinkpad Edge E125, és csak annyit tudok róla, hogy b/g/n-es, 300mbites sebességet tud. Jelenlegi 10 mbites kábelnetem van, ezt osztom egy ócska MSI b/g routerrel, de ha kimegyek a házból, max. 10m-re (1 vastag fal), akkor már csak 5-600kbites a net, szakadozik, ráadásul 100 körüli lesz a pingem is. A térerő ikon a kis gépen meg a legkisebbet mutatja...
szerk: mondjuk az nem volna hátrányos, ha úgyis routert kell vennem, akkor egyúttal az Ethernet hálózatom is gigabitessé válna, ha már úgyis minden gépen az...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi neked is és nemdan kollégának is a segítséget! Még körül járom egy kicsit a témát, de valószínűleg fizetésnap után benevezek a drágábbikra! 5-6 ezerrel drágább, de legalább "jövőálló".
szerk: ezt találtam a Lenovo E125 wlan-moduljáról: ThinkPad BGN (Realtek) 1x1 GN
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nagyon sürgős segítséget kérek: mit kell beállítani, ha egy router LAN1 portjáról egy másik router WAN portjára kapcsolódom, és tovább szeretném osztani a netet? Órák óta szívatom vele magamat, de nem akar összejönni.
(Wlan router hatótávja kicsiny, nem fedi le a lakást. Most vettem egy drágábbat, 2 db 8dB-s antennával, de adtam a szarnak egy pofont, alig változott valami. Szeretném a lakás 2 távolabbi pontján elhelyezni a 2 routert, úgy, hogy Ethernettel volnának összekötve. Eddig nem működik....)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz freemanone #23098 üzenetére
Egyik router: (ez a régi MSI): 192.168.1.1 gyárilag
Másik router (ez az új TP-Link) 192.168.0.1 gyárilag.
De nincs kapcsolat közöttük, nem tudok egybefüggő hálózatot csinálni.
Subnet maszkot próbáltam 255.255.255.0 -ról 255.255.0.0-ra állítani mindkettőn, ez sem segített.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz freemanone #23100 üzenetére
Nem kap, de nem tudom, mit kellene állítani, hogy kapjon... .. nem nagyon szoktam hálózatot konfigurálni, de egy routerrel el szoktam boldogulni
A második router WAN beállításainál mit kell elkövetni? Dinamikus IP-n van, de nem kap semmit sem.
Az asztali gépről b*szogatom az első routert (ott van NET rendben), notiról a másodikat, természetesen minden vezetékkel van összekötve egyelőre. A notiról a router menüjén kívül semmit nem tudok elérni...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz freemanone #23102 üzenetére
Nem használtam még soha fix IP-t, az első router osztja ki a 192.168.0.100 - 192.168.0.199 között, a másodikon meg a WAn-t dinamikus IP-re tettem. Valamit nagyon rosszul csinálok...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz freemanone #23104 üzenetére
Az első router az maga a TP-link.
A z ő DHCP listáján csak az asztali gépet látom.Mit állítsak be az MSI (második) routeren a WAN részben?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz freemanone #23106 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, MŰKÖDIK!
Most már a wireless rész gyerekjáték lesz.Mindkét routeren factory defaultot kellett nyomni, és újra kezdeni az egészet. Valamit nagyon elnyomkodhattam az elmúlt pár órában...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Holnap kipróbálom azt is. Igazából egyetlen notihoz kell, de a vályogfalú házat egyetlen wireless routerrel nem tudom lefedni. Szeretnék néha a teraszon is netezgetni, stb. A középső vastag fal 2 oldalára akarom őket elhelyezni.
Az SSID egyforma legyen rajtuk? Csatornaszámot most jó távolra állítottam egymástól, ne zavarják egymást.
Meg lehet oldani, hogy automatikusan váltson egyik adóról a másikra, ha átviszem a gépet a másik szobába? Bocsi a sok hülye kérdésért, nem vagyok informatikus, és most egy olyan problémával kerültem szembe, amivel még eddig sohasem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz ArchElf #23675 üzenetére
Mi (vidéki kisvárosban), amikor még ADSL sem volt nálunk, nemhogy kábelnet, a méregdrága és döglassú betárcsázós-modemes NET helyett, az egyetlen vállalkozókedvű (mármint internetszolgáltató, de végülis belebukott) szolgáltató srác AP-jára csatlakoztunk vagy 2-3 km-ről ilyen konzervdobozokkal, de mivel szinte sosem volt elég a térerő a stabil kapcsolathoz, végül azt "találtuk ki" (netről volt az ötlet), hogy a konzervdoboz-antennát egy olcsó AM-mikro 50cm-es parabola fókuszába barkácsoltuk. Onnantól kezdve sosem volt probléma. Legalább 2-3 évig működött a cuccos, de mikor bejött az ADSL majd a két kábelszolgáltató, akkor már nem tudott versenyképes maradni, így feladta.
(#23683) laceeeboy: "...hátha a fránya rozsdásodás miatt minden nap cserélgetnem kell a sörös dobozokat "
Ez nem jött össze, mert alumíniumból vannak....[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az InSSIDer sem tűnik marhára megbízhatónak jelszint abszolút értékben történő mérésére: pontosan ugyanonnan a Samsung N150 netbookom -40dBm -et mér, ahonnan a Lenovo e125 -60 -at. A tényleges vételkészségük (átviteli sebességük csökkenése a max-hoz képest) meg kb. tök egyforma,,,
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Krissz5435 #23899 üzenetére
Én is 841ND-t vettem másfél hónapja, helyből rendeltem szintén hozzá 2 db 8dBi-s antennát (vastag vályogfalak), de sok mindent nem ért: notin SSIDer-rel mérve valóban "több" a szint egy kicsit, de az adatátvitel semmivel sem lett jobb, mint a gyáriakkal.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Krissz5435 #23902 üzenetére
Jó, csak így mire használjam? Azért vettem a külön antennákat, hogy valamelyest kevésbé romoljon az átviteli sávszélesség a vastag fal miatt, mint a gyárival. Ez nem jött be, pont ugyanannyira vacak, csak SSIDer-ben látom a megnyugtató képet, hogy "jé, tényleg 4-5 dB-vel jobb a jelszint". Attól még ugyanolyan sz*r maradt...
Részletezve: a routerrel egy helyiségben használva a notit a 10/2Mbites netemet tökéletesen átviszi, sebességcsökkenés nélkül. A fal túloldalán, a másik szobából csak kb. 2/1 Mbitet tud, mindegy, hogy melyik antenna van rajta...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raidmax Drakon 709 (DK709) Gamer szék.
- ÚJSZERŰ GARANCIÁLIS Microsoft Surface Pro 9 + Signature Type Cover + Slim Pen
- Eladó Lenovo ThinkPad X13 YOGA (i5-10310U, 16GB RAM, 512GB SSD, 13.3" FHD IPS) számlával és garival
- Apple Watch Series 8 45MM Product Red! Hibátlan! Fóliás! Alza Számla! 92%
- Lenovo Thinkpad L13 i5-10210U/8GB/256 SSD/13.3"FHD laptop garanciás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest