Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
Üdv!
Van egy 160 gigás vinyóm, a C, D particípió durván a méret 50-50%-a. Nna a problémám az, hogy az Xp újratelepítéskor lehet-e úgy újraparticípionálni a merevlemezt a méret 10-90%-ára, hogy a ''D''-n az adatok megmaradjanak? Mert a ''D'' ugye lassan megtelik, a ''C''-re meg nem szívesen telepít az ember, mert win-reinstallnál minden elveszik. Jó, lehet h hülye kérdés, de nem teljesen tiszta a dolog!
Előre is kösz! -
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Hogy kell 'rábírni' az Xp-t, h reinstallnál leformázza a 'C'-meghajtót?
A baj az, h amikor partíciót választ az Xp telepítő, kapásból a 'D'-t szúrja ki magának, mivel ott nincs oprendszer. Itt még szerepel a menü, h hogy formázza a meghajtót, de persze nem oda akarom telepíteni az oprendszert. Itt nyomok egy 'mégsem'-et és átállítom, h a 'C'-re pakoljon. Ezután felhívja a figyelmem, h a meglévő Windows dokumentumostul, mindenestül pusztulni fog. De ezután már nem ajánlja föl a meghajtó-formázást, és ha így telepítek, minden szemét fönnmarad. Mit tegyek?
Előre is köszönöm! -
littlelion21
addikt
Üdv!
Kb. 1 hónap telt el a legutóbbi winXP reinstall óta, tegnap a win-csík lefutása után megjelenik a felhasználói név és ikon, és csak erre rákattintva tudok a desktopra 'bejutni'. Semmi hasonlót nem állítottam be sem a telepítésnél, sem azóta, akkor mégis most mitől jött rá?
Az előző win is ezt csinálta, de csak úgy 3-4hónap után. Semmit nem befolyásol negatívan, mégis zavar a dolog, mert nem értem a 'miért'-et. -
littlelion21
addikt
Üdv!
Tegnap nyomtam fel újra az Xp-t csak az idegesít, h minden indulásnál biztonsági figyelmeztetéssel kezd - tudjátok a "számítógépe veszélynek van kitéve..." - na, ezt hol tudom kilőni? Múltkor sikerült, csak azt már rég volt, a fene se tudja hogy kell... -
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Az Xp az utóbbi időben úgy jött be egy párszor - egy teljesen szabványos leállítás után -, h "a rendszer súlyos hiba után állt helyre" amit aztán alig tudok /enged/ eltüntetni.
A tuninggal voltak problémáim, bár ezt alapon (is) csinálta.
Azt szeretném kérdezni, h ez valami hardveres hibára utal(hat), vagy a winfos egyszerűen csak a végét járja? -
littlelion21
addikt
Ezen lehet valahogy segíteni?
-
littlelion21
addikt
válasz Árnymester #7188 üzenetére
Köszi szépen, csak nem igazán vágom, h mit is kell tennem/hová kell beírnom ezt a "sfc/ scannow "-t.
Néhány szóban elmagyaráznád? -
littlelion21
addikt
Vetnéte erre egy pillantást pls? Hátha tudtok segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
-
littlelion21
addikt
válasz Steelmanus #9647 üzenetére
A hangchipre nem gondoltam, de köszönöm a tippet, amint hazaértem kipróbálom. Jól gondolod, az alaplapim recsegőt használom.
A tuningra visszatérve 80-120fps között valóban nincs különbség, de 25 és 40 között van (ld. CoD). Az Nfs-el a Carbonra céloztam, ott mindent max.ra állítva érezhetően beröccent néha, míg 3,2-re húzva érezhetően folyamatosabb.Sdi: ez a hiba konkrétan tegnap este jött elő, azelőtt is tuningoltam magasabb értékekkel, probléma nélkül, csak az utóbbi 2 hónapban /az A-Datával/ nem megy a tuning. A win elég régi, annyi szar progit raktam már szerencsétlenre, h lehet az fektette meg.
[ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
A ramokat azért zártam ki helyből mert futott a memtest 1 órát, - bár tudom tovább kellene - egy ilyen súlyos hiba ami állandó újraindulást eredményez, előjött volna már ennyi idő alatt is.
Pár óra és kiderül, addig is imádkozok!
Ellenben vmi hardver összeférhetetlenség biztos van, az előző Corsairral ment a tuning /relatíve; 667-es memó egészen 685-ig bírta/, ezzel meg nem megy. Pontosabban: ram-szorzó 4szeres fsb 200-on, tehát 800-on megy. Fsb-t emelek 270-re, szorzót csökkentek 3ra, azaz a memó 780-on van /fesz adva fsb, mch, ram, cpu-nak/ és játékoknál kilép/lefagy/újraindul. És a memória a ludas, mert az orthos ram-tesztje hibázik, a cpu órákig megy. Viszont a memtest futott több ízben 8-9órát hiba nélkül. -
littlelion21
addikt
válasz Steelmanus #9656 üzenetére
Megoldódott a probléma, az Xp újrarakás megoldotta a dolgot, azóta is minden OK.
A PCI frekit tudom fixálni /Giga965/, ez nem lehetett probléma. -
littlelion21
addikt
Üdv!
Most lehet,h hülyeséget fogok kérdezni, de próba-szerencse...
Miért van az hogy a tálca, és néha az ablakok is klasszikus win-nézetben pompáznak a beállított xp-style helyett...?
Jah, és mindezt egy napos rendszernél. -
littlelion21
addikt
Sziasztok!
A problémám a következő: a rendszer bizonyos idő elteltével egyszerűen eldobálja a hangkártya drivert ezzel a hibaüzenettel, ha a hangerőszabályzóra kattintok:
"Nem érhető el aktív hangeszköz. Keverőeszköz telepítéséhez nyissa meg a Vezérlőpultot, kattintson a nyomtatók és más hardverek hivatkozásra, majd a hardver hozzáadása hivatkozásra. Ez a program most bezárul."
Winamp indítási kísérlet esetén:
"Bad DirectSound driver. PLease install proper drivers or select another device in configuration. Error code: 88780078"
Érdekes, system-zajok/hangok viszont vannak.A rendszer friss, Sp3-al, ugyanazzal a driverekkel, amelyekkel eddig kb. 4hónapot ment hibátlanul. Vírusellenőrizve; Nod32, Spyware Terminator, Comodo.
És amiért ide írtam: bekapcs. után változó idő elteltével bedob egy Generic Host Process for win32 services-hibaüzit.
Úgy néz ki, nálam nem a net-kapcsolatot dobálja el, hanem a hangkártyát...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest