Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
-
(Bundás)
addikt
Akinél pár napja frissített egy új védelmi mechanizmust az XP nem tapasztalt merevlemezes lassúlást? Értem azt azon, hogy 8x DVD írás tegnap majdnem fél órába telt, néha egyes ablakok lemerevednek gondolkozva, Firefox-ból fájl letöltését követően szerencsétlenkedik sok tíz másodpercig a letöltésvezérlő mielőtt kiírná ''letöltés befejeződött''.
Pár napja jött elő ez a dolog, nem raktam fel semmit csak az XP frissített. Nem volt alkatrészcsere, tuning nélkül is műveli, internet kapcsolat nélkül is csinálja, Spybot + Nod32 nem talál semmit, az adatmásolás gyorsaságával nincs probléma, töredezettségmentesítés volt, HDSentinel nem észlel hibát... -
(Bundás)
addikt
válasz kraftxld #4068 üzenetére
Most bekapcsolva a gépet pl. Total Commander-ben egy 100 MB-os fájlt másolva a rendszerpartíción egyik mappából a másikba 100%-ot elérve a mutató nem mozdul, áll. System 50000-es olvasásba kezd (hogy ezen értéknek mi a mérőszáma nem tudom, nem írja) és a CPU-t nyúzza 100%-on, ezt 5-10 másodpercig csinálja, majd befejezi és visszaurik az irányítás. Ezután a Total Commander 20000-es olvasás, 9000-res írást végez, pedig nem csinálok benne semmit, háttérben van.
Egyes mappaváltásokra is hasonló a helyzet: 16000/6000-res olvasás/írást végez a TC CPU 100%-on és lemerevedik az ablak. A fájlokhoz társított ikonok még szimplák, mintha azokkal erőlködne, vagy fene tudja.
mod: kiemelkedő merev lemezes művelet nincs a merevedéses pillanatokban , csak a CPU jár 100%-on...
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Az ACAD program társította magához a scr kiterjesztésű fájlokat. Szeretném ezeket visszarendelni, hogy futtatásukkor mint képernyőkímélő funkcióként működjön ismét.
Ötlet?
Előre is köszönöm.
-
(Bundás)
addikt
ATI Catalyst értelmesen az ALT Gr + C billentyűzet kombinációra a Control Center-ét hívja elő. Ezt utólagosan kikapcsoltam, viszont az "and" jelecskét nem tudom megjelenítésre bírni.
Valami ötlet miként varázsolhatnám elő?
Köszöntem.
-
(Bundás)
addikt
Javítókonzolon belül át lehet kezelni valahogy a partíciókat (elődleges, másodlagos, aktív)? Vagy milyen boot programmal lehetne megoldani ezt (HDD-t nem lehet kiszedni, más gépben csinálni stb)
(floppy nincs, csak cd/dvd)
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Hogy lehet elérni, hogy a következő újraindításnál az összes merevlemezes meghajtót és partícióikat szkennelje az XP az "operációs rendszer betöltése előtt"?
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Frissen telepített XP-nél miként lehet elérni, hogy elinduljon a frissítések keresése a kérdezzen mielőtt letölti és telepíti beállítás esetén? Azt szeretném, ha akkor települne, amikor én akarom, nem pedig magától.
Van amikor kis netezés után elindul, van amikor pár frissítés manuális telepítése után indul el, de olykor használat után több órára rá kezdi el megtalálni a dolgokat. Valami tapasztalat?Köszi
-
(Bundás)
addikt
válasz DAVID0000 #35491 üzenetére
Akkor nem ártana egy normális tápegységet vásárolnod. Amúgy is ajánlott lenne a géped biztonsága érdekében, de benne van a pakliban, hogy a régi kondiügyileg kiszáradt és az okozza a problémákat. Ha valóban gagyi felesleges javításra költeni.
Ha nem készülsz nagyobb erőgép összeállítására a jövőben, akkor FSP 350 PNR-t javaslok. Gagyi 400-500 Wattos példányoktól tartsd távol magad. Használtan sem érdemes tápot venni, márkásat se, mivel manapság 3 éven belül kondicserés lehet a tápegységet java része. -
(Bundás)
addikt
google
Az első linkben volt a megoldás... Köszi
copy Fp4autl.dll from the cd to the "C :\Program
> > Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\40\Bin\" dir.
> >
> > The Fp4autl.dll file is located inside the CDROOT\Rosebud.en-us\RbudLR.CAB.
> > To resolve this issue extract the file out of RbudLR.CAB and replace the file
> > located at C :\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server
> > Extensions\40\Bin\ and then reinstall office. -
(Bundás)
addikt
Nem egészen XP, de talán mégis. Egy dokumentumot egy nem csatlakoztatott nyomtatóra küldött a rendszer, lehetséges ezt átirányítani az épp működőre? Számlázó program, szóval nem egyszerű csak úgy újat nyomatni vele...
-
(Bundás)
addikt
Lehet nem fogalmaztam rendesen, szóval a nyomtatási várólistán levő dokumentumot (amit ugye nem tudott kinyomtatni a beállított nyomtató hiányában) szeretném átirányítani valahogy a működő nyomtatóra. Mivel ebból nem enged ismételt példányt nyomtatni a program, maximum mint új számlát.
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Merevlemezről szeretnék XP-t telepíteni egy régi laptopra, amibe nincs optika és USB-ről nem bootol (se pendrive, se optika tekintetében).
Ezt-azt már olvastam a neten, hogy érdemes egy külön Fat32-es partícióra másolni az XP telepítőfájljait, de hogy miként tovább, hogyan legyen önmagába boot képes a HDD nem tudok.Köszi a tanácsokat előre is.
-
(Bundás)
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #37509 üzenetére
1. nincs benne sajna
2. nincs rajta semmi
3. 30GB, jelenleg egy partíció
4. egyáltalán nem körülményes, sőt -
(Bundás)
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #37512 üzenetére
Rendszerindítónak hogy lehet XP-ből formázni egy meghajtót?
-
(Bundás)
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #37516 üzenetére
Merevlemez és optika vezérléssel is baja van a gépnek, úgy látszik nem hiába szoptam... Ha el is kezdi olvasni a dolgokat leáll az egész. Azért köszönöm szépen!
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Szinte friss XP telepítés (összes frissítés fenn, +security essentials), Canon LPB-810-es nyomtató mellett a tesztoldal, valamint bármelyik böngészőből való nyomtatás esetén a következő hibaüzenetet dobja a gép:
"A számítógép védelme érdekében a Windows bezárta ezt a programot"
"exploler.exe"A többi rész sajna nincs meg. Word 2007-ből, Foxit reader-ből való nyomtatás tökéletesen működik, felugrik a nyomtató saját programja és végzi a műveletet.
Ötlet?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest