Hirdetés
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Helló!
Annak mi lehet az oka, hogy a telefon (lumia 530) semmilyen frissítést nem talál? Az oprendszer verziószáma 8.10.12400.899, de látom, hogy ennek a megjelenése óta kijött pár frissítés, mégsem talál semmit. 2 napja, mikor megvettem, nyomtam egy frissítést, akkor frissített is, csak akkor még nem voltam tisztában vele, hogy van újabb verzió is.
-
törölt tag
válasz hülyegyerek #63115 üzenetére
Valami más módszer van a frissítésre?
-
törölt tag
válasz btudos #63118 üzenetére
De nem értem, egyáltalán miért kell hogy köze legyen ezekhez a frissítésekhez a szolgáltatónak? Ha a gépemre windows frissítést töltök le, ahhoz sincs semmi köze az internetszolgáltatómnak olyan szinten, hogy nem tölthetem le, mert digis vagyok, akkor telefonnál miért nem tudják hasonlóan megoldani?
-
törölt tag
Tegnap újratelepítettem a windows 8.1-et a gépemen, azóta egyirányú a szinkronizáció a gép és a telefon között (tehát telefonon naptárban felveszek egy eseményt, a gépen megjelenik, de fordítva már nem megy). A gépházban OneDrive-nál be van kapcsolva a szinkronizáció, próbálkoztam már telefonon is ki-bekapcsolva, de nincs eredmény.
Illetve ez nem teljesen igaz, mert a témaszinkronizálás megy oda-vissza. Ellenben ami a legfontosabb lenne, a naptár, az nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pikkolo^^ #63374 üzenetére
Előző windows telepítésnél is ugyanezt a beépített naptár alkalmazást használtam, akkor működött. Bár igaz, csak a telefon első bekapcsolásánál (hétfőn) próbáltam ki, utána már nem.
A témaszinkronizálás pár másodperc tényleg, viszont itt egyáltalán nem jelenik meg a telefon naptárában az az esemény. Na meg egy irányba miért működik a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #56474624 #63376 üzenetére
Úgy tűnik a dolog, hogy össze-vissza működik (naptár webes felülete, gép Naptár alkalmazása és telefon Naptár alkalmazása között). Hol megy egyik irányba, hol megy másik irányba, időnként egy órás fáziskéséssel megindul, úgy randomban. Ha én kezdő programozóként/matematikusként kiállnék egy ilyennel, vajon kapnék értelmes állást?
-
törölt tag
válasz lugosi #63382 üzenetére
Most kipróbáltam, ha gépen létrehozok egy eseményt, majd a telefonon is létrehozok egy másikat, akkor amint elmentem a telefonon azt az eseményt, megjelenik rajta is a gépen létrehozott esemény. Egyébként még a telefon újraindítását követően sem. Valami oknál fogva mintha csak akkor kommunikálna az MS szerverrel, mikor rajta történt változtatás, egyébként nem.
szerk.: Megoldottam. Telefonon beállítások: email + fiókokon belül microsoft fiók, új elemek letöltése: fiókhasználat alapján helyett elemek érkezésekor. De ez azért fura, mert szinkronizálandó tartalomnál ott csak az email-ek szerepel, semmi más, én meg azt hittem, ez csak arra vonatkozik. Mellesleg nem is állítottam rajta semmit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hülyegyerek #63388 üzenetére
Én is így gondoltam, de a gyakorlat azt mutatta, hogy befolyásolja.
-
törölt tag
válasz Integrale #63709 üzenetére
Lehet ragaszkodni hozzá érzelmileg (egy műszaki cikkhez )
Én az utolsó Abit (AN8 Ultra) alaplapomhoz próbáltam érzelmileg ragaszkodni, mivel megszűnt sajnos a cég. Aztán néhány nap után a fejlesztési vágy valahogy elnyomta ezt, el kellett adnom őt is +2 GB RAM vételezése miatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #63731 üzenetére
Pedig kéne neki, ha minden jól van belőve.
A legjobban az tetszik, hogy a gépen kedvencek mappán belül tudom rendezni a könyvjelzőket (sokkal kényelmesebb, mint telefonon), ami a telefonon szinte rögtön úgy is jelenik meg. Illetve ha a telefonon törlök egy könyvjelzőt, rá néhány másodpercre a gépi explorer böngészőből is eltűnik. Amúgy ezekért a dolgokért is döntöttem wp-s telefon mellett. -
törölt tag
Tegnap frissült a rendszerem Denim-re (8.10.14234.375), azóta egy pluszban megjelent hibát észleltem:
Tárterületsegédnél az ideiglenes fájlokra frissítés óta mindig 0-t ír ki. Aztán rányomok a törlésre, és hely szabadul fel. -
törölt tag
válasz Lasliegrand #64359 üzenetére
Teamviewer van, jó youtube alkalmazás is (tubacast-ot ajánlom), fb messenger is, fb alkalmazás (hogy mennyivel marad el, azt nem tudom, nincs összehasonlítási alapom ebben), torrent klienst is kipipálhatod, a többire a többiek válaszolnak.
Ja amúgy a fényerő gyárilag szerintem teljesen jól levehető, alig lehet kivenni a betűket a kijelzőn. -
törölt tag
Ogg-t le lehet valamivel játszani?
-
törölt tag
A telefon nyomon követésének mi értelme van konkrétan? Tegyük fel, valaki ellopja a telefonom. Annyi sütnivalója van még egy nem profi tolvajnak is, hogy a kártyát kivegye a telefonból.
-
törölt tag
-
törölt tag
Mert kell neki. Kipróbáltam egy másik kártyával most, még wifire is fel van csatlakozva a telefon, de ezzel a kártyával nem találja meg sokadik próbálkozásra sem, miközben denim óta elsőre megtalálja mindig az eredeti telszámmal. Szóval ezért kérdeztem, hogy konkrétan mit ér ez az egész. Így ebben a formában nem túl sokat a tolvajlás ellen.
-
törölt tag
válasz #56474624 #64698 üzenetére
Sehogy sem jó ez. Pedig a telszámon kívül semmi más nem változott, még netre is csatlakozik wifin keresztül. De amúgy itt azt írja, hogy sms-eket küld a telefonra. Vagy leküldéses értesítést. De mindkettőt az általam megadott telefonszám alapján teszi:
[link]
Különben a felhőbe feltöltött helyzetinformáció sem sokat ér, mert azt is ki lehet kapcsolni ugye.szerk.: Egyébként most megtalálta a másik kártyával is, de lenne rá egy fogadásom, hogy a felhőből szedte ki az infót (az eredeti kártyánál nem, ugyanis akkor még nem kapcsoltam be ezt a hely mentés a felhőbe funkciót).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért az fasza, hogy Denimre frissülés óta az Explorer állandóan kilépked. Az ideiglenes fájlok méretének hibás (konstans 0) kijelzése még csak-csak beleférne, de hogy a böngésző sem működik jól azóta...
-
törölt tag
válasz this is life #64736 üzenetére
Nekem sincs minden oldallal bajom, de ma ennél előjött rendesen az állandó kilépkedés (illetve múltkor motorsportal.hu-val is baszakodott picit, meg talán a hivatalos f1-es oldallal is, ha jól emlékszem). Remélem jön majd valami frissítés explorerre, mert ez így nem okés. Rémlik, hogy mástól is olvastam hasonló panaszt, tehát nem egyedi eset.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz this is life #64741 üzenetére
Nem tudom. De az tény, hogy eddig 512 MB RAM elég volt. Ha most ugyanolyan felhasználói szokás mellett nem elég, nem tudja a rendszer menedzselni a frissítést követően, az biztosan nem a felhasználó hibája. Mondjuk ahogy olvasom, 1024 MB RAM sem feltétlen elég:
[link] -
törölt tag
válasz Pttypang #64869 üzenetére
Eddig úgy tudtam, a frissítés részben azért van, hogy a hibákat orvosolják. De a Denim óta az egyetlen pozitívum e tekintetben, hogy a 720p-s videók már simán mennek. Hogy az Explorer nem működik rendesen, azért nagyon pipa vagyok, mert eddig nekem tökéletesen ment, most meg bizonyos oldalakat nem tudok huzamosabb ideig látogatni, mert egyszerűen bezárul a böngésző.
-
törölt tag
Ha kijön a windows 10 egy új böngészővel, vajon azzal is menni fog a tökéletes szinkronizálás a telefonnal, ha azon csak windows phone 8.1 marad? Nem vagyok biztos benne, hogy az én kissé vérszegény lumia 530-omra lesz WP10, ezért érdekel.
-
törölt tag
Mi a lószart lehet kezdeni a naptárral, hogy ne csak azokat az eseményeket szinkronizálja az office naptárral, amelyről ő hasraütésszerűen eldönti? Megint az van, hogy a telefon nem tud hatni az office naptárra, csak fordítva működik a dolog.
-
törölt tag
válasz ciceroo #65207 üzenetére
Ezen már pár hete túl vagyok. Mégis az van, hogy bizonyos teendőket szinkronizál csak, bizonyosakat pedig nem, miközben mind ugyanabba a naptárba kerül, mikor a telefonon létrehozom.
Például most tesztelem, hogy szombati teendőket nem hajlandó szinkronizálni. Létrehoztam vasárnapra először, az bekerült a netről elérhető Microsoft naptárba, letrehoztam közvetlen utána szombati teendőt, az már nem. Aztán csináltam egyet péntekre, az is bekerült. Utána megint egy újabb szombati, azt sem szinkronizálta. Mégis mi alapján háklis a szombatra?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Partyface007 #65220 üzenetére
Valamikor nekem is működik, máskor meg az istenért sem akar (tehát több óra után sem) bekerülni a netes naptárba a telefonon létrehozott teendő. Szóval nem túl megbízható.
-
törölt tag
válasz Partyface007 #65222 üzenetére
Nincs, még csak gondolkodtam rajta egyelőre, hogy feltegyek egy másikat, ami kevesebb fejfájást okoz.
-
törölt tag
Takarékos üzemmód alkalmazás valami okból kifolyólag nem működik. Belépek, elkezdi betölteni ugye külön az alkalmazásokra vonatkozó akkuhasználati adatokat, aztán kilép. Újratelepíteni sem lehet. Na meg leszedni sem. Mit érdemes megpróbálni? Újraindítás már volt. Marad a hard reset?
-
törölt tag
válasz #16820480 #65950 üzenetére
Ha mondjuk p az esélye, hogy a majom sikeresen legépel egy könyvet (vagy hogy nyersz a lottón stb), akkor annak valószínűsége, hogy k-adjára sem sikerül:
(1-p)^k. (k szerint ez egy csökkenő függvény, még ha közel "vízszintes" is p kicsi értéke miatt)
lim (1-p)^k = 0, azaz hogy végtelen idő múlva nem következik be soha, annak 0 a valószínűsége.
Más kérdés, hogy ez nem a nagyszámok törvénye, illetve hogy nem is dolgozunk elég nagy számokkal, de amit a kolléga mondott, hogy végtelen próbálkozást vizsgálva (precízebben: végtelen sok független kísérletet végezve) van rá esély, hogy bármi bekövetkezik, aminek nem 0 a valószínűsége, az állja a helyét. Sőt valójában több igaz, végtelen próbálkozást nézve bekövetkezik az az esemény.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hadeska22 #66264 üzenetére
Ami perpill kéne:
1) normális zenelejátszó flac, ape lejátszási képességgel, ami hiba nélkül tud a last-fm-mel is együttműködni,
2) google drive alkalmazás, mivel amik vannak jelenleg, azok rettentő silányak, persze egyik sem hivatalos google alkalmazás
3) úgy általában google alkalmazások
4) ja és csináljanak egy olyan böngészőt is, ami nem omlik össze rendszeresen -
törölt tag
válasz laci1892 #66330 üzenetére
Az 530 még Nokia, de anyagminőségre ugyanez. Én megbékéltem vele úgy-ahogy, olcsón vettem (vodánál 20k), szoftveresen meg egész használható. Illetve akkor még teljes egészében az volt, aztán jött a Denim.
De az anyagminőség tényleg pocsék. Én nem vagyok egy telefonb*zi, szinte kivétel nélkül mindig alsó, legfeljebb alsó-közép kategóriás készülékeket vettem, de ez tényleg mindegyiket alulmúlja. Még mindig megvan itthon a régi Sony Ericsson W200i-m. Nem nagyszám telefon (a rádióját leszámítva, ami valami oknál fogva úgy szól, mint az álom), de leírhatatlanul más érzés azt kézbefogni, megnyomkodni, sokkal stabilabb az egész, nem akar kicsúszni a kezemből sem.
Ez az 530 olyan anyagból van, hogy a fejhallgatóm kb. másodjára volt bedugva, nem forgott össze-vissza a használat során, de már akkor felfedeztem, hogy kikopott a csatlakozó körül. A hátlapon bizonyos szögből nézve hasonló kopás, nagyon-nagyon felszíni karc (igazából nem tudom, minek nevezzem ezt, mindenesetre a hátlap szemmel láthatóan nem homogén) fedezhető fel, ez kb attól keletkezett (hacsak nem volt már eleve rajta), hogy érintkezett a bőrömmel (a körmömmel nem) és a nadrágzsebemmel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz boncser #66355 üzenetére
IE-ben még az is idegesítő az említetteken kívül, hogy mikor nyitva hagyom, elmászok valahova (böngészőn kívülre), majd visszalépek a böngészőbe, gyakran újra elkezdi letölteni az oldalt. Persze ilyenkor ha tartottam valahol azon az oldalon az olvasásban, annak nincs nyoma, az oldal tetejére ugrik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elég bosszantó, hogy egyre inkább csak random működik a szinkronizáció a Windows Phone 8.1-es telefonom és a Windows 8.1-et futtató gépem között. Eddig csak a naptárra volt panaszom, most már a WolframAlpha sem szinkronizálja az előzményeket egyik irányban sem. Fene enné meg, hogy lassan minden jó dolgot elbasznak WP-ben, ami az előnye volt számomra: a szinkronizáció az otthoni rendszerrel, a stabilitás, gyorsaság.
-
törölt tag
válasz laci1892 #66714 üzenetére
Szerintem is ez a legnagyobb hiba. Hányszor látni: Androidra és iOS-re. Ekkor felteszem magamban a kérdést: és a WP az nem is létezik?
Nagy ritkán azért találni jó alkalmazást, pl legutóbb találtam a Function Plotter névre hallgatót (Rolf Borst készítette), ami egy igen kiváló függvényábrázoló: tud 3D-t, paraméteresen is bevihető a függvény vagy polárkoordinátákkal, automatikusan leírja a primitív függvényét, tud határozottan integrálni is stb. Aztán ott van a J10 által készített Calculator, ami szintén sok finomságot tud. Legjobb, hogy még ingyenesek és reklámmentesek is.
Nagy kár, hogy nem ez az általános.
Viszont végre találtam jó lejátszót a VLC személyében. Egyelőre nem volt időm sokat használni, de azt látom, hogy néhány naponta frissül az alkalmazás, foglalkoznak vele rendesen a fejlesztők. -
törölt tag
válasz #16820480 #66740 üzenetére
Pedig idonkent nem artana egy-ket hagyomanyos/win32-es alkalmazas telefonra sem, rendszerint megbizhatobban mukodnek (meg komolyabbak), mint a metros tarsaik. Azzal hirtelen olyan szoftver/alkalmazaskinalat szakadna a WP-felhasznalokra, amivel egyetlen masik mobilos rendszer sem versenyezhetne. Nem kis versenyelony lenne.
-
törölt tag
válasz #16820480 #66744 üzenetére
Elfelejteni? Win8/8.1-en epphogy a metros/modern alkalmazasok a komolytalan kategoria a win32-essel szemben. En leszarom, hogy regi vagy uj, az erdekel, hogy mukodjon.
Aki nem hasznalja ki a szamitogepet komolyabb dolgokra, annak ugyis mindegy persze, de az a helyzet, hogy jelenleg meg a komolytalan dolgokra is nagyon-nagyon verszegeny a metro alkalmazas-kinalat. Ami van, az is jo esellyel nem mukodik jol.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gömbike #66787 üzenetére
435, mert 2-szer akkora a belső memóriája és a RAM-ja.
Mit mondjak, így utólag elég nagy kicseszésnek tartom ezt a készüléket az 530-tulajokkal szemben, ráadásul én február második felében vásároltam az 530-ast, tehát nem olyan rég. Ha még az anyagminőségben is felülmúlja, akkor pedig duplán az anyjuk valagát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A OneDrive milyen okból fogja magát, és hízik fel egyik pillanatról a másikra 200+ MB-ra? Eddig jól elvolt 0-50 MB közti területen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Autós topik
- GTA V
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szólánc.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ukrajnai háború
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future