Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11451) btudos


btudos
veterán

Csak hogy én is hozzászóljak a témához, van közvetlen és közvetett élményem is.

Az a világ vicce, hogy a magyar autópályák nincsenek takarítva, nincs szélvédelem, ahol kéne, nincs hófúvás elleni védelem, pedig nem egy bonyolult dolog, és a hókotrók sem akkor közlekednek, amikor megelőznék a bajt, hanem utána, mikor már azok sem tudnak közlekedni, mert 5 kilométerenként egész pályás útzárat okozó baleset van. pár hetes tapasztalat, hogy az osztrákoknál a szeles részeken mindenhol van hófogó az autópálya szélén, és időben képesek takarítani az utakat, így egy kis hóesés plusz az erős szél nem bénítja meg a fél ország közlekedését.

(Persze, értem hogy az időjárás, a főutaknál értem is, nem tudnak mit kezdeni, na de egy autópályát illene rendesen megcsinálni, gondolva az ilyen helyzetekre is.)

A közútkezelő/autópályakezelő megint leszerepelt, nem tudom ott ki a főnök, és mi alapján küldi munkába a hókotrókat, de ha egy hete erről szól minden időjárásjelentés, hogy csütörtökön nagy balhé lesz, miért nem lehet előre gondolkodni? :(((

Viszont tény, hogy a sokadrangú mellékutakon még maximális menetbiztonságot feltételező felszerelés sem elég. Ma reggel édesapámmal mentünk ki a reptérre Sóskútról. (én hoztam haza a kocsit utána) Az autó négykerékhajtású, raktunk rá hóláncot (külterületen, hegyoldalban lakik, a havas út sem ismeretlen számunkra), és így is elakadtunk. Nem leestünk, nem megcsúsztunk, egyszerűen lehetetlenség volt bármerre is menni, se előre, se hátra nem volt járható az ügy, szerencsére hamar kiszedtek minket a tűzoltók, és ugyan egy későbbi géppel, de el tudott repülni.

Szóval az igaz, hogy erre nehéz felkészülni, az is igaz hogy a fő és mellékutakon nagyon nehéz védekezni ilyen erejű széllel szemben. De hogy az autópályákon ekkora gáz van, és az intézkedésekért felelős szervek ennyire alkalmatlanok a feladatuk ellátására (Belügyminisztérium pl.), az szerintem vállalhatatlan egy ennyire előre tudott és várt helyzetben.

Az autópálya azért vicces, és azért dühít ennyire, mert drága öcsém tegnap délután 4-kor indult Pestről, Nagykanizsára volánnal, éjfél körül jutott el a busz fehérvárra ahol elszállásolták az utasokat, és ma délután 3-kor végül vonattal érkezett meg. A volán visszatéríti az útközben elakadt utasok jegyeinek vételárát, holott a busz ment, aminek a költségei magasak, de ez így teljes veszteség a társaságoknak. Ezt kin hajtják be? Kinek a felelőssége hogy egy rohadt autópályát időben rendberakjanak, és ne csak azután álljanak munkába a hókotrók, miután katasztrófa sújtotta területté nyilváníthatóak az autópályák?

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11452) Воланд válasza btudos (#11451) üzenetére


Воланд
titán

fout mellett lakok, a kozutkezelo a mult heten szedte fel a hofogokat az ut mellol....

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#11453) Barthezz2 válasza btudos (#11451) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Az a baj, náluk van erre pénz, nálunk nincs. Az ilyen egyszerű kis rácsok, mint hófogók most kb semmit nem értek volna..

Everybody lies.

(#11454) btudos válasza Barthezz2 (#11453) üzenetére


btudos
veterán

Nem a hófogó hiánya volt a legfőbb probléma. Igen, mindenképp szar lett volna a helyzet, de megfelelő felkészültség, időben intézkedés, és normális kommunikáció mellett biztos hogy lényegesen egyszerűbben lehetett volna kezelni a helyzetet. :U

baluka26: Ment a fenét, mikor megállt a világ, akkor indultak el a hókotrók. Tény hogy voltak olyan útszakaszok, ahova nem volt értelme hókotrót küldeni, de az autópályán akkor menjen 10 perces követéssel néhány hókotrópár, és már nem is lett volna akkora gond. De nem, a hókotrók azután jelentek meg, hogy a balesetek elkezdődtek, és akkor már mindegy volt, mert az egész pályát elzáró karambolon semmi nem megy át.

Az meg tényleg vicc, hogy megáll a forgalom tegnap délután, és egy napra rá sikerül rodáig eljutni az intézkedésben, hogy a szalagkorlátok átvágásával utat nyissanak visszafelé az autósoknak. :(

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11455) baluka26 válasza btudos (#11454) üzenetére


baluka26
veterán

Nem.
Ment a kotró, és zárt területen 10 perccel később mintha nem történt volna semmi. Sajnos ezt a helyzetet nem lehetett ennél jobban megoldani az itthoni eszközökkel. Azért valljuk be, 50 évente, ha van ilyen idő, erre nem lehet berendezkedni közútkezelőnek.

USA-ban is egy nagyobb hóvihar, és milliók maradnak áram nélkül.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#11456) hokins válasza btudos (#11454) üzenetére


hokins
addikt

De ez nem újkeletű dolog. Mióta az eszem tudom mindig is így volt. De nemcsak a hóval, az árvízzel is...

(#11457) Barthezz2 válasza btudos (#11454) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Ebben igazad van. De ahogy baluka26 is írja, azért errefele ritka az ilyen, cserébe máshol is megesik ugyan ez.

Fb-n terjengett egy kép, amin az autópályán álló buszt és kocsisort belepett a hó. Na, az egy USA helyzetkép volt..

És de, járt az a kotró..

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#11458) baluka26 válasza Barthezz2 (#11457) üzenetére


baluka26
veterán

Egyébként, ha mondjuk télen az emberektől szednének jövedelmfüggő mondjuk 2% közútkezelési járulékot, akkor az ország 99%-a fel lenne háborodva :D
Itt nem igazán lehet jót tenni.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#11459) btudos válasza hokins (#11456) üzenetére


btudos
veterán

Pont ez a baj, hogy nem ez az első, és ezen a télen sem ez az első ilyen ügy (bár a szél miatt ez a legsúlyosabb, az biztos).

Ez a legnagyobb baj, és ezért nem megyünk soha előrébb. Akik tehetnének valamit, azok soha nem látják be, hogy mi volt adott esetben a hiba, és legközelebb is ugyanazt fogják csinálni, ami már előzőleg sem működött, és nem volt megfelelő. A télen legalább 3 olyan napot tudok, mikor a hókotrók nemléte miatt lehetetlen volt reggel útnak indulni, holott egész éjjel esett a hó, tehát lett volna idő legalább részlegesen megtisztítani az utakat.

Barthezz2: Nálad lehet hogy járt, de Dél-Buda és vonzáskörzete (M7-est is beleértve) kimaradt csütörtök délelőtt a hókotrásból, délutánra meg már mindegy volt :(

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11460) Lall


Lall
veterán

Az uton ragadtak nagy szazaleka szart arra, hogy milyen elorejelzes volt es ennek ellenere indult utnak. Meg mindig azt kerdezem, miert? Jobb 20 orat varni a hofuvasba elakadva vagy adott helyszinen maradni (koli, suli, nagymama, nagypapa, stb...) es varni mig javul a helyzet. A katasztrofavedelem, belugy, kozutkezelo stb.. sem allt persze a helyzet magaslatan, de szerintem itt nagyobbat az emberek hibaztak, akik felelotlenul nekiindultak gyerekekkel!!! is.

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11461) Blyan válasza Lall (#11460) üzenetére


Blyan
félisten

Persze, az a fasz emberek a hibásak, hiszen előrejeleztek 10cm havat. :K :(((

Az előrejelzés, amely az elhárító szerveknek ugyanúgy megvolt - ők nem tehetnek semmiről semnem. Picit lassúak, de istenem, ez megesik.

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#11462) Barthezz2 válasza btudos (#11459) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Csütörtök reggel fél5-6 között gond nélkül eljutott melózni, pedig már esett a hó, és viharos szél volt, és du haza is. Este 10re állt be azon az úton a forgalom. Nem hiszem, hogy a kotrás hiánya miatt.
Amit leginkább tenni kellene, hogy mikor tudjuk, mi várható, és be is következett, abban a pillanatban betiltani a teherforgalmat. Az idei télen vagy 4x szívtam a hó miatt, csúsztam/vártam órákat, és 99%-ban a kamionok miatt. Értem én, hogy ők is csak dolgoznak, de ők akadnak el legelőször, aztán beáll a forgalom, a hókotrók nem haladnak, hiába tudnának, a szél meg végzi a dolgát, mert nincs mi akadályozza, hisz se forgalom, se hókotró..

Blyan:
10cm havat, de 120km/h-ás széllel... marha nehéz kiszámolni a végeredményt..

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#11463) Lall válasza Blyan (#11461) üzenetére


Lall
veterán

Nagyon rossz musort neztel. Nem 10 centi havat jeleztek elore es meg hozzacsapták azt is, hogy orkan ereju szel is varhato es rendre mutattak a nyugat europai orszagokat milyen katasztrofalis helyzet alakult ki. 1 hete ez olvashato mindenhol. Akik utrakeltek nem hittek benne. Ez van. Bartezz is leirta mar, kb. 1 hete lehet tudni, ezt szajkozza minden media.

Ettol fuggetlenul amit Bartezz is ir, azonnal be kellett volna tiltani a teherforgalmat.

[ Szerkesztve ]

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11464) btudos válasza Lall (#11460) üzenetére


btudos
veterán

A terhes nőt, és ilyeneket én sem értem. De akinek lefoglalt/kifizetett szállása van a hosszú hétvégére pl. síelni, az nem ilyed meg 10 centi hótól. Plusz pont édesapám példája jó, mert Ő üzleti útra ment, azt is nehéz elhalasztani. :U

Plusz a legtöbb utakon ragadt ember már úton volt, mikor elkezdték felszólítani az embereket, hogy ne induljanak útnak.

Barthezz2: Nálad rendben volt a dolog, de máshol közel sem. :( Egyébként meg igazad van a kamionokkal kapcsolatban, bár szerintem alapból is tehermentesíteni kéne az utakat a vasúti teherszállítás erőltetésével, de sajnos ehhez nincs meg a háttér.

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11465) Lall válasza btudos (#11464) üzenetére


Lall
veterán

Uzleti ut, siut, barmi. Mi a jobb? Varni 10 orat otthon vagy varni 10 orat a kocsiban elakadva?

[ Szerkesztve ]

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11466) Blyan válasza Lall (#11463) üzenetére


Blyan
félisten

Látod, Te nézted a cseh kettőt. Erősen.

Emberek, 2013 van bassza meg. Jön az erős szél meg a hó és ne merészkedjen senki ki utakra, mert a dicső hazánkban 20 óra kell az intézkedéshez (aminek a csúcspontja a belügyi sms )? Ne nevettessük már ki magunkat (mondjuk késő, mert ez okból is rajtunk röhögnek a szomszédok).

A terhes nő meg szüljön otthon, mi? :)

Nem, attól, hogy a lakosság nem teljesen 100-as, ennek a krízisnek a megoldása nem kellett volna ilyen sokáig tartson.Sőt, ekkora krízisnek sem kellett volna lennie.
DE hát ez Magyarország, én így szeretem.

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#11467) btudos válasza Lall (#11465) üzenetére


btudos
veterán

Normális országokban nem kell 10 órát (sőt, még jóval többet) várni amíg intézkednek, ahogy Blyan is írja.

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11468) Barthezz2 válasza btudos (#11464) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

De nem tudom, ti mit néztetek.. 10 cm hó, de orkán erejű széllel. Csak nekem egyértelmű, hogy ez méteres torlaszokat jelent? De ha magától nem volna az, ezt is mondták már a hét elején is..

A terhes nő napok óta kórházban kéne legyen, ha ma szült..

Azt meg senki nem mondja, hogy ne merészkedjen senki ki, de akkor ne is másra mutogasson. A szelet meg a havazást egy szerv sem tudja megállítani. Ha meg nem hiszed, hogy a kotrás szart nem ér ilyenkor(ahogy a só se), akkor a következő alkalommal menj ki a prérire, és nézd meg..

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#11469) Lall válasza Blyan (#11466) üzenetére


Lall
veterán

Igen azt nezem folyamatosan. Nemeth Lajos a celeb2-őn nem errol ugat 4 napja. De mivel anyjuk megigerte mamanak, hogy 15-en elmennek hozza, hat utrakelnek a gyerekekkel, mert megigerte. A bm, kozutkezelo, katasztrofavedelem ettol még hibas, de a sok birka is, hogy a figyelmeztetes ellenere elindul nagymamahoz. Meg csak atugrok haverhoz, nincs messze.

[ Szerkesztve ]

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11470) Blyan válasza Barthezz2 (#11468) üzenetére


Blyan
félisten

De ezt nevezik demagógiának.

Az emberek gyökerek, mert elindulnak - oké legyenek azok.
A hatóság nem gyökér, akik TUDTÁK, hogy az emberek gyökerek, és EZER% hogy problémák lesznek.
Nagy problémák.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#11471) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Eleinte nem adtam az SGS4-et, mert megint szarból van, de aztán rájöttem, hogy mivel 7mm vastag az egész, ezért simán mehet még rá 1mm vastag tok fasza anyagból! Szóval mégis bejön. :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#11472) Blyan válasza Oppenheimer (#11471) üzenetére


Blyan
félisten

Akkor tessék tapsikolnia S4 topikban. :P Amúgy nem is meglepő, 1080p Samoled - hát melyik huszonéves fasza nem durran erre el? ;]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#11473) btudos válasza Oppenheimer (#11471) üzenetére


btudos
veterán

Tokkal együtt is Android van rajta, és Samsung, más baj nincs vele ;]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11474) crey válasza Barthezz2 (#11457) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Az érveléseteket el is tudnám fogadni, ha nem azt látnám amit - minden egyes évben. Btudossal abban egyet értek, hogy nem kell tudni megtisztítani a mellékutakat azonnal, mert egyértelmű hogy nincs rá kapacitás - de hogy az autópályák így kifogjanak minden évben a közút kezelőn, az egy rossz vicc (kiemelve persze, hogy az orkánnal nem tudsz mit kezdeni).

És nem a hókotró vezetőjét hibáztatom, Ő parancsra cselekszik, csak akkor teheti le a hóekét, ha valaki erre kifejezetten utasítja. Csak az piszkálja a csőröm, hogy egy egész kurva hétig arról szólt minden nyugat-európai híradás, hogy ítéletidő tombol, és orkán erejű széllel hozza tél tábornokot.

Felmerülő kérdések:

- Az OMSZ miért az utolsó pillanatban adott ki vörös riasztást (amikor már effektíve érvénybe is lépet, mert rájött a paraszt, hogy 100 km/h szél viszi a 40 tonna havat a szélben?)

- Miért csak péntek reggel riadóztatták a honvédséget - amikor Csütörtök délután arról szóltak az első híradások, hogy emberek százai akadtak el a hóban? Ha hamarabb riadóztatták, miért csak reggel indultak útnak?*

- Mi lenne a közút kezelővel, ha egyszer az életben előre gondolkodnának, és a megfelelő csomópontokban ugrásra készen várná az első hópihét a hókotró? Ja nem kotrás miatt, hanem elősózás, síkosság mentesítés - már ez is segítene.

szerk.: megjegyezve, hogy a későbbi kommentedben vastagon van igazság. Ahogy mi is terveztük, hogy kilátogatunk Bécsbe, úgy mind a mai, mind a holnapi napot lemondtuk, mert nem akartunk az úton ragadni. Egyszerűen csak használtuk a fejünket, és mi úgy éreztük, hogy rohadt sok hó + erős szél = szopó.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#11475) Barthezz2 válasza crey (#11474) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Nem azt mondtam, hogy kizárólag az emberek hülyék, és védeni sem akarok egy szervet sem, de van, amiről senki sem tehet és van amiről nem csak a másik.
A felsorolt 3 dologgal egyet értek. Fentebb már kifejtettem a véleményem az OMSZ-ről is..

Everybody lies.

(#11476) Maateeo válasza btudos (#11473) üzenetére


Maateeo
aktív tag

+1. :D ez most nagyon tetszett!

A hó témához:

Csütörtökön este nekem is kalandos utam volt Györböl hazafele, 18.31-es vonattal indultam (19.29-re kellett volna Tatára érnie), majd 20.12-kor átszálltam Komáromban a 17.31-es gyorsra (aminek 18.14-kor lett volna tatai megállója), majd végül fél 9 körül Tatára értem. Onnan még haza, nem volt egyszerü kör. Ha ma kellett volna hazajönnöm, maradtam volna Györben.

A hatóságok hozzáállása nevetséges. Kommunikációban a Microsoftot porig alázta ez az ország. (negatív értelemben) A felsövezetés semmitmondó helyenként cinikus nyilatkozatai felháborítóak, akár csak azon emberek felelötlensége, akik a leállósávban 50m elönyért feltartották a mentöt. Ezenkívül engem személy szerint rohadtul bosszant, hogy azért kell elhordani minden sz*rnak egy szolgáltatót (kékek), mert nem hajlandó szétküldeni egy semmire nem jó üzenetet az ügyfelei között. Egyik ismerösöm fogalmazta meg jól: "Ha ezt az SMS-t ott kinn kaptam volna meg tizenx óra után, tuti hogy a földhöz vágom a telefont." ATV-ben is jól fogalmazott az egyik politológus: "A hatóságok ma 10 órakor ébredtek, hova siettek volna, hiszen ünnepnap van."

Pozitív, és példátlan volt viszont az emberek összefogása a közösségi oldalakon, illetve a vidéki rádiókban. Mindenki próbált segíteni ahogy tudott, és jó volt látni, hogy tényleg mindenki próbálta odatenni magát. Külön kiemelendö, hogy az osztrákok már tegnap este bejelentkeztek segíteni, viszont a kései döntések miatt csak ma tudtak munkába állni.

De sebaj, lassan vége, és mindenki eljut oda, ahová szeretett volna, legyen ez otthon, vagy más uticél.

[ Szerkesztve ]

Xperia XA1 || Xlive: Stratus LX || Steam: Sir Mate LX || YT: maateeoc || Keress telefonon ha kellek!

(#11477) Barthezz2 válasza Maateeo (#11476) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Az a baj, hogy szvsz nem azzal mentek oda, hogy "te, szét kellene ezt küldeni", hanem segítségkéréssel, aztán fogalmazódott meg csak ez a bugyuta üzenet, meg ha elküldik se magukat járatják le, mert nem a szolgáltató volt a feladó, szóval szerintem így is gáz, mert a segítségre mondtak nemet..
Persze az üzenet is tré, ez tény és való.

Everybody lies.

(#11478) Maateeo válasza Barthezz2 (#11477) üzenetére


Maateeo
aktív tag

Nem tudom hogyan zajlott a megkeresés, vagy hogy mivel álltak a szolgáltatók elé, de nem tudom, hogy egy ipari mennyiségben logikátlanul szétküldött SMS (a kanapén ülönek minek) milyen módon tudna hasznosabb lenni, mint egy rádióbejelentés. Meg tudom érteni a Telenor álláspontját is, mert igazából maga az SMS teljesen felesleges lépés volt. És ezek után lenyilatkoznak egy ilyet az országvezetésben, hogy "Az elöfizetöknek erösen tanácsolt végiggondolni, hogy továbbra is egy ilyen cégnek akarják-e adni a pénzüket."

Arra pedig, hogy a kék szolgáltató nem segít, csak annyit mondok, hogy tessék ránézni a mentöautók oldalára...

[ Szerkesztve ]

Xperia XA1 || Xlive: Stratus LX || Steam: Sir Mate LX || YT: maateeoc || Keress telefonon ha kellek!

(#11479) negyven2 válasza Barthezz2 (#11477) üzenetére


negyven2
veterán

Azért vicces, hogy most osztják a Telenort, hogy miért nem küldött SMS-t (majd büntetésből belőle lesz az allami mobil cég). Aminek lenne alapja is, ha a másik kettő már csütörtökön szétküldhette volna ezeket, vagy más figyelmeztetéseket. Így már csak halottnak a csók lett belőle.
De önhatalmúlag nem küldhetnek üzenetek a vakvillágba (nehogy indokolatlan pánikot okozzanak).
Amúgy a telefonokban levő cellainformációt lehet, hogy egyszerűbb lett volna felhasználni egy ilyen figyelmeztetésre?

[ Szerkesztve ]

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#11480) catroot válasza Oppenheimer (#11471) üzenetére


catroot
veterán

He? Sziggyá' má' valakit a hó miatt, bsszameg! ;]

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#11481) gzbotii válasza btudos (#11451) üzenetére


gzbotii
veterán

Mondjak jobbat...nallunk meg autopalya sincs :P

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#11482) catroot válasza gzbotii (#11481) üzenetére


catroot
veterán

Ez olyan "no woman, no cry" szituáció?

[ Szerkesztve ]

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#11483) btudos válasza gzbotii (#11481) üzenetére


btudos
veterán

Nem lettem tőle boldogabb :P

Tök jó amúgy hogy mindenki azon röhög hogy mi ez az SMS, közben meg az a baj hogy a Telenor nem küldte szét, szar szemét banda. Láttam olyat Facebookon, hogy egy kommenten belül jött a két vélemény :DDD

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11484) Blyan


Blyan
félisten

:P

[link]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#11485) gzbotii válasza catroot (#11482) üzenetére


gzbotii
veterán

Pontosan. Igy ott senki nem ragadt be ;]

btudos: attol, hogy nincsen, en sem de neha vannak elonye

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#11486) Pttypang válasza Maateeo (#11478) üzenetére


Pttypang
veterán

Értelmesebb üzenettel, korábban, többre ment volna a belügy. Ha esetleg már a hó kezdetén küldenek üzenetet, hogy csak akkor induljál el barom, ha nagyon menned kell, mert rábaszol!
De persze az túl értelmes lett volna.. inkább játszunk gta-sat :)

Everybody lies.

(#11487) Barthezz2 válasza negyven2 (#11479) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Igen, a cellainfó jó ötlet, csakhogy senki nem fizette volma ki nekik, hogy fél napig azzal szarakodnak, vajon ki, hol van. Így egyszerűbb volt.
Mellesleg a Vodafone és a T-Mobile a vészhelyzetben bomyolított hívások költségét is jóváírja majd(na itt fognak szűrni), a telenor itt is hallgat..

Az üzenet az tré, ezt mindenki tudja, de most itt nem ez a lényeg.

Az sms meg azért jobb a rádiónál, mert telefon kb mindenkinél van, de rádiót lehet kevesebben hallgattak.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#11488) baluka26 válasza Barthezz2 (#11487) üzenetére


baluka26
veterán

Ha nem lett volna sms, akkor az lenne, hogy szarnak ezek ránk, fülük botját sem mozdítják.
Ilyen helyzetben a legnehezebb jót tenni..

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#11489) Lall válasza baluka26 (#11488) üzenetére


Lall
veterán

Kellett volna sms 1 nappal elotte, nem 10 oraval utana (mikor már baj van) egy ilyen eszeveszett baromsag. És még Sanyink van felhaborodva és az embereket meg a Telenort baszogatja. De ez már politika...

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11490) baluka26 válasza Lall (#11489) üzenetére


baluka26
veterán

A politikát belekeverni ebbe az egészbe nevetséges. Szerintem.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#11491) Barthezz2 válasza Lall (#11489) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Egy nappal előtte tele volt minden média azzal, hogy kutya világ lesz. Az se ért sokat..

Everybody lies.

(#11492) Lall válasza Barthezz2 (#11491) üzenetére


Lall
veterán

Mondjuk ez igaz, de latod van akinek nem elég elégszer elismételni. Az is igaz, hogy az a valaki, akkor is elindult volna.

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11493) Barthezz2 válasza Lall (#11492) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Jó volt ez az sms akkor is, mert aki a semmiben vesztegelt kaphatott infót, csak azt kellene segbe rugdalni, aki megfogalmazta a szöveget..

Everybody lies.

(#11494) Lall válasza Barthezz2 (#11493) üzenetére


Lall
veterán

Nem vagyok egy kommunikációs szakember, de tuti, hogy még én is jobban megfogalmazom.

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11495) Maateeo válasza Lall (#11494) üzenetére


Maateeo
aktív tag

SMS Lalltól katasztrófahelyzetben? Az onnantól gyanítom országos orgiába torkollna :DDD Egyébént tény, utólag könnyü okoskodni meg SMS-ezni, de elötte több értelme lett volna.. így ezzel magukból csináltak viccet, a Telenort pedig jogtalanul bírálják..

Xperia XA1 || Xlive: Stratus LX || Steam: Sir Mate LX || YT: maateeoc || Keress telefonon ha kellek!

(#11496) Lall válasza Maateeo (#11495) üzenetére


Lall
veterán

:B

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#11497) mukibuci válasza Lall (#11494) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

aki hóban ragadt, fújjon paszulyt, hogy legyen valami meleg a gyomrában? ;]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#11498) Oppenheimer válasza catroot (#11480) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Leszarom a hót, Itthon tanulok egész hétvégén :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#11499) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Telenor Hungary
A szélsőséges időjárási és közlekedési körülményekre tekintettel jóváírjuk ügyfeleink belföldi hívás és sms költségeit a katasztrófa sújtotta térségekben. Pontos részleteket a jövő héten osztunk meg veletek.

Telenor Hungary facebook oldala.

Everybody lies.

(#11500) crey válasza Barthezz2 (#11499) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Már elvágták magukat.... ;]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.