- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
A GÉPNÉV\felhasználó formátumot nem tudtam beadni a jogosultságnál
Megosztásnál simán kitallózhatóak (domain nélküli hálózaton) a lokális felhasználók/csoportok (nyomni kell egy keresést valamelyik gombbal, most nincs előttem).
A fenti formátumban a megosztás használatakor (belépéskor) lehet megadni credentialt.
Ha mented, utóbbiakat lehet megtekinteni a Control Panel / Credential Manager / Windows Credentials alatt (session lejáratú).
Sőt, utóbbi felületen akár előre fel is lehet venni ebben a formátumban hozzáféréseket, ilyenkor "Enterprise" lejárat jelzi, hogy ezek a bejegyzések túlélik a logoff-ot is.
De Everyone-nál (Public megosztás) ezek nem kellenek, ez felel meg az anonim hozzáférésnek FTP világban.a win baszik megjeleníteni egy ideje a hálózatokban a további gépeket, vagy megosztásokat
A felderítés SMBv1 részét képezte (Computer Browser szolgáltatás), az meg jó eséllyel (és szerencsére) nincs már bekapcsolva (a megosztón legalább a server, a belépőknél legalább a client része kell amúgy).
Cserébe van WS-Discovery, két service tartozik ide:Function Discovery Provider Host (fdPHost): ez felel a felderítésért, tehát ennek futnia kell a valahova belépni szándékozó gépeken. Nálam alapból Manual, de ha rákattintok a Networkre, elindítja magát.
Function Discovery Resource Publication (FDResPub): ez felel a megosztás publikálásáért, tehát ennek azon a gépen kell futnia, ahol megosztást csinálsz. Ez is Manual-on volt nálam alapból, ami szerintem bug, én áttettem Automatic (Delayed Start)-ra (és elindítottam).
A kettő együtt adja, hogy SMBv1 nélkül megjelenjenek újra a Network alatt a gépek.
Persze valami névfeloldás nem árt, ez lehet működő NetBIOS (alapból be van kapcsolva, én kukáztam), vagy normális DNS szerver a hálózaton, ami feloldja szépen a gépneveket is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i3-4GEN I 4GB I 120GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- iPhone Air 256GB Égkék 3 ÉV kiterjesztett garancia
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest