- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
King Unique #143824 üzenetére
Nagyon-nagyon lassan kezd összeállni a kép.
a 100MB-os EFI partíciót megformáztam és a bcdboot paranccsal telepítettem rá a BCD-tA
\Windows\System32\Boot
mappában egyen-US
mappát találtam, ebből arra következtettem, hogy végső soron ezt a lokalizációt kell alkalmaznomA
C:\Windows\Panther\setupact.log
alapján megállapítottam, hogy tényleg UEFI-vel történhetett a telepítés, mert abban ezt a sort találtamCallback_BootEnvironmentDetect: Detected boot environment: EFI
A diskparttal nevet adok a 100MB-os EFI partíciónak az alábbi parancsal tehát telepítettem:
bcdboot d:\Windows /s n: /l en-us /f UEFI
(A telepítő USB a másik merevlemezt címkézi c:-nek)Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl.
- Sandisk
- UEFI: Sandisk
Korábban ezeket randomra indítottam, mert nem gondoltam, hogy lenne jelentősége.
Viszont arra lettem figyelmes, hogy amikor az UEFI nélküli változatot indítottam, akkor abootrec /scanos
megtalálja ad:\Windows
mappát, mint telepített windows-t, ha az UEFI változatot indítom, akkor viszont nem.Emiatt érzek magamban még némi bizonytalanságot, hogy nem az történik-e rendes indítás közben is, mivel UEFI környezetben történik, ezért ugyanúgy nem találja...
Mindenesetre ezúttal kihagytam a bootrec-es parancsokat, mert itt egyértelműen leírják, hogy ezeknek csak MBR használata esetén van jelentőségük.
Beállítottam, hogy a
Windows Boot Manager
mindenképpen jelenítse meg a választási lehetőséget (displaybootmenu
) - noha csak egy telepített operációs rendszer van a lemezeken.
AWindows Boot Manager
működik, betöltődik. Ő látja a telepített Windows 10-et és el is tudom indítani.Ha lefuttatom a bcdedit parancsot, akkor két fő komponensts listáz.
A Windows Boot managert és a Windows boot loader.Fentiekből bátorkodom arra következtetni, hogy Boot Manager helyesen működik.
A bcdedit által visszaadott boot loader szekcióban rendesen benne van, hogy milyen mappában kell keresnie a windows (d:\Windows) és hogy a winload.efi-vel kell folytatnia az indulást.
(Remélem azért van annyira intelligens, hogy amikor indul, akkor helyesen kezeli a betűket)Összevetettem a saját gépemmel és a winload.efi és társai a
windows\system32
mappában valamint awindows\system32\Boot
mappában (lokalizációs mappával együtt), valamint az ntoskrnl.exe fileméret szempontjából megegyezik.A bcdedit segítségével próbáltam a boot loaderben a debug és bootdebug kapcsolókat beállítani illetve a bootlog-ot.
Ebből egyelőre annyit láttam, hogy a bootmanager kiírta, hogy adott Windows 10 debug módban van.
Az indítás viszont sajnos ugyanúgy végződött.
Továbbra is "BAD SYSTEM INFO CONFIG az automatikus javítási kísérlet szerint pedig:No OS files found on disk
Repair action: Partition table repair
REsult: failed. Error code = 0X490
Nem teljesen értem, hogy mit szeretne a partíciós táblán javítani, azt meg pláne, hogy miért nem találja az Operációs rendszer file-jait a lemezen.
Most vagy az van, hogy nem is jó lemezen próbál javítani... Meg fogom próbálni úgy, hogy lehúzom a másik lemezt, hátha ez a gond.
Vagy itt is valami hasonló játszik, mint abootrec /scanos
esetén.Azt reméltem, hogy a debug módtól okosabb leszek, hogy hol hasal el.
windows\ntbtlog.txt
ugyan 2.3MB, de atype ntbtlog.txt|more
parancsra csak 5 sort ír ki a verzióval kezdve egy "5 31 2022 20:44:45.500" dátum alatt.
Nem értem, hogy hol a többi tartalma? a type-on kívül van más mód, ahogy recovery módban tudnám kiirattatni a file tartalmát?(
chkdsk
-et egyébként már többször futtattam.)Mindenesetre próbálom majd még azt kideríteni, hogy mi van a boot debug loggal.
És még marad az SFC és DISM. -
Petykemano
veterán
válasz
.
-
Petykemano
veterán
válasz
Köszönöm, megpróbálom majd újra, hátha mindig a a mindig lefutó
bootrec /fixmbr
parancs futtatásával rontottam el. -
King Unique
titán
válasz
• How to Fix ‘Bad System Config Info’ Error in Windows
• 5 Ways to Fix the "Bad System Config Info" Stop Code in Windows 10+ Ha ezek a módszerek sem használnak, akkor marad jobb híján az újratelepítés. Viszont ha pl. hardverhiba miatt van a probléma, akkor először értelemszerűen azt kellene elhárítani, kicserélni a hibás hardverelemet.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest