Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz King Unique #143824 üzenetére

Nagyon-nagyon lassan kezd összeállni a kép.
    a 100MB-os EFI partíciót megformáztam és a bcdboot paranccsal telepítettem rá a BCD-t

A \Windows\System32\Boot mappában egy en-USmappát találtam, ebből arra következtettem, hogy végső soron ezt a lokalizációt kell alkalmaznom

A C:\Windows\Panther\setupact.log alapján megállapítottam, hogy tényleg UEFI-vel történhetett a telepítés, mert abban ezt a sort találtam
    Callback_BootEnvironmentDetect: Detected boot environment: EFI

A diskparttal nevet adok a 100MB-os EFI partíciónak az alábbi parancsal tehát telepítettem:
    bcdboot d:\Windows /s n: /l en-us /f UEFI
    (A telepítő USB a másik merevlemezt címkézi c:-nek)

Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl.
    - Sandisk
    - UEFI: Sandisk
    Korábban ezeket randomra indítottam, mert nem gondoltam, hogy lenne jelentősége.
    Viszont arra lettem figyelmes, hogy amikor az UEFI nélküli változatot indítottam, akkor a bootrec /scanos megtalálja a d:\Windows mappát, mint telepített windows-t, ha az UEFI változatot indítom, akkor viszont nem.

Emiatt érzek magamban még némi bizonytalanságot, hogy nem az történik-e rendes indítás közben is, mivel UEFI környezetben történik, ezért ugyanúgy nem találja...

Mindenesetre ezúttal kihagytam a bootrec-es parancsokat, mert itt egyértelműen leírják, hogy ezeknek csak MBR használata esetén van jelentőségük.

Beállítottam, hogy a Windows Boot Manager mindenképpen jelenítse meg a választási lehetőséget (displaybootmenu) - noha csak egy telepített operációs rendszer van a lemezeken.
    A Windows Boot Manager működik, betöltődik. Ő látja a telepített Windows 10-et és el is tudom indítani.

Ha lefuttatom a bcdedit parancsot, akkor két fő komponensts listáz.
    A Windows Boot managert és a Windows boot loader.

Fentiekből bátorkodom arra következtetni, hogy Boot Manager helyesen működik.

A bcdedit által visszaadott boot loader szekcióban rendesen benne van, hogy milyen mappában kell keresnie a windows (d:\Windows) és hogy a winload.efi-vel kell folytatnia az indulást.
    (Remélem azért van annyira intelligens, hogy amikor indul, akkor helyesen kezeli a betűket)

Összevetettem a saját gépemmel és a winload.efi és társai a windows\system32 mappában valamint a windows\system32\Boot mappában (lokalizációs mappával együtt), valamint az ntoskrnl.exe fileméret szempontjából megegyezik.

A bcdedit segítségével próbáltam a boot loaderben a debug és bootdebug kapcsolókat beállítani illetve a bootlog-ot.

Ebből egyelőre annyit láttam, hogy a bootmanager kiírta, hogy adott Windows 10 debug módban van.

Az indítás viszont sajnos ugyanúgy végződött.
    Továbbra is "BAD SYSTEM INFO CONFIG az automatikus javítási kísérlet szerint pedig:
    No OS files found on disk
    Repair action: Partition table repair
    REsult: failed. Error code = 0X490

Nem teljesen értem, hogy mit szeretne a partíciós táblán javítani, azt meg pláne, hogy miért nem találja az Operációs rendszer file-jait a lemezen.
    Most vagy az van, hogy nem is jó lemezen próbál javítani... Meg fogom próbálni úgy, hogy lehúzom a másik lemezt, hátha ez a gond.
    Vagy itt is valami hasonló játszik, mint a bootrec /scanos esetén.

Azt reméltem, hogy a debug módtól okosabb leszek, hogy hol hasal el. windows\ntbtlog.txt ugyan 2.3MB, de a type ntbtlog.txt|more parancsra csak 5 sort ír ki a verzióval kezdve egy "5 31 2022 20:44:45.500" dátum alatt.
    Nem értem, hogy hol a többi tartalma? a type-on kívül van más mód, ahogy recovery módban tudnám kiirattatni a file tartalmát?

(chkdsk-et egyébként már többször futtattam.)

Mindenesetre próbálom majd még azt kideríteni, hogy mi van a boot debug loggal.
    És még marad az SFC és DISM.

• Petykemano

veterán

Köszönöm, megpróbálom majd újra, hátha mindig a a mindig lefutó bootrec /fixmbr parancs futtatásával rontottam el.

• King Unique

titán

How to Fix ‘Bad System Config Info’ Error in Windows
    5 Ways to Fix the "Bad System Config Info" Stop Code in Windows 10

+ Ha ezek a módszerek sem használnak, akkor marad jobb híján az újratelepítés. Viszont ha pl. hardverhiba miatt van a probléma, akkor először értelemszerűen azt kellene elhárítani, kicserélni a hibás hardverelemet.

Új hozzászólás Aktív témák