Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok! Jelenleg a Win7 home premium x64 hun oem matricával van a gépemen.
Kérdés: Ha leformázom a hdd-t és feltelepítek egy Win10 home hun verziót (msdn dvd) azt tudom aktiválni a Win7 hp oem matrica serialjával?
ha igen, akkor kesőbb (pl. 1hónap vagy 2év múlva) fel tudom ugyanezen gépre installálni hdd formázás után a Win7-et és tudom majd aktiválni? vagy ezzel ezen jogom elvész?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok! Hogy kell frissíteni a wint???
Frissítést még soha életemben nem csináltam, mindig leformáztam a hdd-t és telepítő dvd-ről bootoltam be (de ezzel nem lenne a win10 legális). Jelenleg Win7 van fenn és van egy win10 DVD-m.. A cél hogy legális win10 jogosultság legyen a gépemen. (utána egy pár évre visszamegy a win7)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz szunyi777 #14132 üzenetére
Ha már van egy telepítő médiám, miért akarsz letöltetni velem még egyet..?
Köszönöm nektek a segítséget:
(#14128) mefistofeles: ha jól értelek akkor bootoljak a win telepítőlemezről?
(#14113) woland_y2k
(#14111) szunyi777
(#14105) szunyi777
(#14140) tigasz: ha jól értelek akkor NE bootoljak a win telepítőlemezről?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
win7-et sikerült updatelnem win10-re, ki is írta egy oldalon (ami ugyanúgy nézett ki mint w7 alatt a számítógép/tulajdonságok oldal) hogy a windows aktiválva van és mutatott egy 4x5 jegyű termékazonosító kódot is (mást mint w7 alatt).
Na akkor gondoltam kipróbálom clean instal működik-e.
Letöröltem linuxal az ssd-ről a partíciókat, majd win 10 installemezre bootolok (ugyanarra amiről előzőleg frissítettem), nyelv és területkiválasztás ok, majd egy ablak jön a közepén Telepítés gomb. Rányomok, de hibaüzenet ablakot dob: "A megadott termékkulcs a telepítésre elérhető Windows lemezképek egyikéhez sem illik. Adjon meg másik termékkulcsot." Jobb alul egy OK gomb jobb felül X-el zárható be, beviteli ablak nincs ahol bármilyen számot begépelhetnék. Akár OK-t akár az X-et nyomom visszadob az előző ablakra aminek közepén a Telepítés gomb van..Hogy lehet ezen lépést kihagyni, hiszen már frissítéskor azt írta aktiválva van ezen számítógépre..?
-
Doky586
nagyúr
válasz peterk #14373 üzenetére
Igen Rufus-t is használni szoktam de hogy a Win7 és Win8 telepítő egy pendriveon legyen azt a YUMI-val lehet elvileg megcsinálni. De tévedtem, egy könyvtárba bedobálta a 7-es és 8-as filejait, ha azonos nevük volt akkor simán felülíródtak...
Szóval azóta Rufus-al csináltam egy W10 install pendriveot, felinstalláltam clean installal, minden rendben ment, mindig a kihagyást választottam amikor a termékkulcsot kérte, a végén kiírta hogy aktiválva van azaz az előző frissítéses telepítéskor megszereztem a jogot a w10-hez.
Azóta töröltem a W10-et és image-ból visszatettem a W7-et. Nekem csak a használati jog megszerzése volt a célom. Maradok W7-nél, majd ha megjön a W10-re az SP2 akkor visszatérek rá..
És mert ilyen még nem volt a M$ történetében hogy 1gépen OEM Home licenszel két oprendszer párhuzamos használatára adott volna jogot ezért a többi gépen kivárok hogy igaz-e ez. (régebben a downgrade jog csak prof vagy ultimate esetén volt)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz F_Zolee #14461 üzenetére
Szia. Én frissítettem a W7-et W10-re, aztán gyalultam a partíciókat és telepítőlemezről bútolva tisztán felraktam újra. Nem jelentkeztem be, nem írtam be semmilyen kódot, mindenre a "Majd később"-et választottam. Eredmény: aktiválva volt így is a W10 mire rá tudtam nézni azon ablakra..
De lehet hogy ez alaplapfüggő.. (hogy megjegyzi az uefi)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Régebben az összefoglalóban benne volt a Win10 ISO filejainak letöltési lehetősége is a M$-től, amit azóta kitöröltetek..
(és csak az exe-s letöltő linkje maradt meg)Nincs meg valakinek az a link ??
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Gsx-rr #17563 üzenetére
Ha van egy üres géped DOS-al vagy Linux-al, mellé egy tablet Androiddal, akkor éppen le lehet tölteni a media creation exe-t, de túl sok örömöd nem lesz benne... Az ISO-t még egy linux is ki tudja írni pendrivera.
Én pedig csak a linket vagy a menü helyét kerestem volna, ha majd egyszer szükség lenne rá, az akkor friss win telepítéshez, de ha nincs akkor megelégszek a mostani (akkoriban már több éves) win10 telepítő iso filelommal...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Mitől függ az hogy bios vagy uefi módban települ a win ?
Attól hogy ha az install pendriveot uefi módban bootolom akkor uefi módban fog talapülni, és ha usb módban bootolok a pendrivra akkor bios módban települ???
Vagy attól függ hogy mbr-re vagy efi-re partícionálom a hdd-t ??Vagy ez valami mástól függ ? clean install esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
A leírás lényegét ismertem eddig is, de a kérdésemre nincs benne konkrét válasz.
A laptopom uefi-biosában nem lehet választani semmi CSM szerű dolgot (nagyon egyszerű a menüje). Gyárilag mégis volt rajta EFI partíció. Amikor újraraktam már nem került rá.
Mind a laptop mind az asztali gépemen a uefi_bios bootválasztója így néz ki ha bedugom a pendriveot:
- USB: USB Disk Pro
- UEFI: USB Disk Pro
- AHCI P4: Samsung XYZA pendriveról mind USB mind UEFI módban tudok bootolni és elindul a telepítő...
Tehát mitől függ hogy a telepített lemez bios vagy uefi módú lesz-e? (ha egyébként a feltételek mindkettőhöz megvannak)
- A pendrive bootolási módjától? vagy lehet NEM UEFI bootolású pendriveal a céllemezre EFI rendszert telepíteni?
- A céllemez MBR vagy GPT tipusától?
- Az UEFI_bios beállításától? Mint a laptopomnál ha kikapcsolhatatlanul engedélyezve van mind a Bios mind az Uefi mód akkor mi van?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz freelancer68 #17727 üzenetére
Köszönöm!!!
Ez az. Ezt az ISO letöltési helyet kerestem. Megtévesztően hasonlít valóban az exe-s letöltő oldalához.
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz t72killer #19020 üzenetére
"Ez melyik verzió?"
Amelyiket akarod. Ki kell választani (a verziót és a nyelvet is)..
Azért nevezik szolgáltatásnak már a wint, mert állandóan frissül az iso is (mintha eleve integrálnák bele a frissítéseket).. torrent oldalon nem frissül naponta.."elég csak fat32-re formázni, felmásolni az anyagot"
Nemcsak UEFI hanem BIOS módban is elég az. (Ha Win7-8 al formáztad)[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz pendre54 #19037 üzenetére
[link] Tudtommal Win10 alatt a Home és Pro verzió közös telepítőjét nevezte a M$. Könnyű eldönteni: csak becsatolod VirtualBox alá és megnézed mit akar telepíteni. Sajnos nekem lassú a netem és kellene egy szakadásmentes óra amíg lejön az a 3,8GB, de mindig megszakad.. (Bp T adsl)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz pendre54 #19113 üzenetére
Sikerült letöltenem. Innen az tölthető le amit a torrenten "windows_10_multiple_editions" -nak neveznek azaz Home és Pro egyben..
Azt a linket sem láttam még amit írsz.
Tehát a Win10 letöltési helyei:
1.: Media Creation Tool Angol oldal [link] ez szerepel csak a témaösszefoglalóban..
2.: Media Creation Tool Magyar oldal [link]
Ezekben a letöltés előtt kel eldönteni hogy Pro vagy Home kell-e.. Ezzel 0.8GB letöltést megspórolhatunk.
3.: ISO kép letöltés [link]
Ez az úgynevezett "multiple editions" azaz benne van a Home és a Pro verzió is. Telepítéskor kell eldönteni melyik kell. Frissítéskor automatikusan a megfelelő választódik ki.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz Norbi095HUN #19492 üzenetére
Igen. A pendriveot fat32-re formázod (win7-8 al) és rámásolod az iso tartalmát (extra könytár nélkül). így akár uefi ákár bios módban is bootolható lesz, de akár simán a meglevő win alól is eléred minden extra progi nélkül és indítható a setup.exe
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Norbi095HUN #19496 üzenetére
Frissítéshez tudtommal muszáj a setup.exe t futtatni.
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterDeeJay #19979 üzenetére
"nem találom az update kikapcsolását a menükben."
Mert nem a menüben kell kikapcsolni, hanem kihúzod a hálókártyából a dugót.. örökre. Soha többé nem fog frissülni.
-
Doky586
nagyúr
A Windows még mindig hibásan számol !
A következő kifejezést az XP óta semmi sem képes kiszámolni a WA-án kívül.: (-32)^(3/5) igaz az eredmény egy képzetes szám, így csak komplex módban lehet leírni, az egyik gyököke valóban a -8.
Igaz ez már a Win7-nek sem ment. Igaz egyetlen zsebszámológép vagy program se képes erre...[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz VoidXs #21175 üzenetére
Tényleg! a Google is helyesen számol !
Abból van még nagy eltérés hogy az informatikában (számítástechnikában) a számnak a része a negatív jel, míg a matematikában nem, ott az egész mögötte levő kifejezést előbb kell elvégezni mint a negálást, ezért hogy minden ember megértse (a számológépek is) muszáj zárójelezni..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz VoidXs #21185 üzenetére
"A számológépek viszont így sem értik meg."
Csakhogy én nem ezt akarom kiszámolni hogy: 0-32^(3/5)
hanem ezt: (0-32)^(3/5) ... Ne a windows döntse el mit akartam kiszámolni...#21188 ksanc: A zsebszámológépem (a win-el ellentétben) pontosan 0-nak számolja a gyök(4)-2 és társait..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest