Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
Nekem a VGA 6770 és ez a "feature" amit leírtál nekem is megvolt.
Első indulásnál, a betöltés után fekete képernyő, kurzorom volt és a winyó azt hittem kiesik a gépből. Na ezt csinálta vagy 1-2 percig (már azon gondolkoztam, hogy reset, mert nem nagyon történt semmi, csak a winyó forgott). Majd újraindult és azóta jó....gondolom akkor történhetett a driver keresés/telepítés.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
Ati esetében is így van. Van már fent a lapjukon w8 driver, viszont vagy 3-4x próbáltam: elindul a telepítő, végig is megy, majd a végén kiírja, hogy történt 1-2 problem --> nem települt a driver.
Egyébként amit saját maga felrakott a win, azzal tökéletes.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz janihunk #3474 üzenetére
Uhh, és ez már működik is??
Amit az amd oldaláról töltöttem le, direkt 64-es win8-hoz való driver+ccc az nem települ fel. Végigmegy a telepítés, majd a végén kiírja, hogy kész van, csak a drivert nem tette fel...Egyébként igazából amit nekem a win felrakott, az teljesen jónak tűnik: játékok mennek, a felbontásom jó, sőt működik a hdmi-m is és a 2 monitoros mód is, a hang is átmegy a hdmi-n.
Egy bajom van, hogy a hdmi-n csak maximum stereo hang megy át, tehát valamilyen driver csak kellene hozzá, csak félek, ha ezt felrakom, esetleg elcsesz mindent.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
Sima koax-on kimegy minden a DTS is, csak HDMI-n nem akarja. Feltoltam a drivert, meg hozzá az AMD HDMI drivert, most azt csinálja, hogy kimegy a DTS jel, csak hang nem jön ki a hangfalakból, az erősítőt kapcsolgatja össze-vissza. Viszont most már koax-on sem megy ki a hang...
Mindjárt leszedem a hdmi audio drivert, és akkor mennie kell a képnek hdmi-n, a hangnak meg DTS-ben is, koaxon. Egyelőre ez lesz a megoldás.mod.: na meg is vagyok, és működik is
Ami érdekes, hogy alapból is fent van egy HDMI audio driver, ami microsoftos, viszont, csak stero formátumokat támogat. Bár ez legyen a legkevesebb, csak gondolom megosztom, hátha kell majd másnak is.[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
1080p-s mkv-t kezdtem el nézni VLC-vel, és hát sajnos nem folyamatos....
Ezek az adatai:ViDEO BiTRATE...: x264 @ 11450 Kbps
FRAME RATE......: 23.976 fps
AUDiO 1.........: ENG DTS 5.1CH @ 1536 Kbps
RUNTiME 1.......: 01:50:26 (h:m:s)
ASPECT RATiO....: 1.853: 1
RESOLUTiON......: 1920 X 1080
SUBTiTLES.......: N/A
FilE SiZE.......: 10G“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz Barthezz2 #3575 üzenetére
Na én is pont ezen gondolkoztam el. Első benyomás nekem is az volt, hogy WTF mik ezek a "csempék" + hol van a startmenü. De igazából a csempék eltüntethetőek, a start menüt meg a 7 alatt sem használtam én sem, max pár progi volt az elejére kirakva, de azok valóban elférnek a metro UI-n.
Meg páran panaszkodnak az angol nyelv miatt is...igazából mind1 milyen nyelvű, nagyjából minden megtalálható, egyébként meg a felhasználói programjaim olyan nyelvűek, amilyeneket akarok.
Nekem így pár nap használat után, egyébként bejövős nagyon.
Ja startmenü: még ahhoz kell hozzászoktatnom magam, ha ki akarom kapcsolni/újraindítani, akkor ne automatikusan bal lent az első ikonra (esetemben IE) klikkeljek, de lassan megszokom.
edeleny: mondjuk ez igaz...úgy lenne értelme, ha alapból nem pakolna semmit a metróra a telepítések után, hanem majd a user kirak amit szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz cashback #3604 üzenetére
Mondjuk egy komplett vegyipari gyár/üzem folyamatirányítása???
Akkor egy másik példa a sokból: telekommunikációs cég tervezésre (+minden feladata, csak próbáltam egy komolyabb munkát ide írni)?És van még nagyon sok....
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz Boonen007 #3665 üzenetére
"Command Prompt" --> "Run as Administrator" majd ennyit írj be: powercfg -h offmod.: Közben látom megvan.
mod2.: a metróból is lehet adminisztrátorként futtatni --> jobb klikk, majd lent klikk a "Run as Administrator"-ra.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
Na, ez egyre jobb...akkor amit felraktam külön, az mit csinál....mert jön hozzá winupdate-n a frissítés, keres, működik, stb. ...akkor most ez hogy van.
Az action center is az írja, amit az előbb logikáztam ki:
vírus védelemhez az MSSE-t írja csak és kizárólag
spyware -hoz pedig MSSE aktív és Defender pedig kikapcsolva.Tehát azt a programot írja, amit én külön feltelepítettem.
Illetve ha az általam telepített MSSE-t kikapcsolom, akkor az Action centerben nem ír ki semmiféle más lehetőséget, tehát a defendert sem ajánlja fel, mint víruskergető szoftvert.
-
mycso
veterán
Ok, engem mégis feszélyez, az amit a defendernél ír.
Biztosan egy teljes értékű vírusvédelmi szoftver a defender, mert inkább az jön le a megfogalmazásból, hogy csak valami segédapp.Na mind1, elhiszem, hogy úgy is jó, én minden esete hagyom így ahogy nekem most van.
-
mycso
veterán
válasz janihunk #3915 üzenetére
Szia, pl.: ezzel megtudod oldani, hogy saját gépben ott legyen "mappaként".
(#3917) gzbotii: nézzél szét a futó folyamatok/alkalmazások között, hogy mi foglalja, mert ez így nem normális. Nekem win8 kevesebbet eszik ramból, mint win7.
-
mycso
veterán
Srácok, tegnap óta azt csinálja a win8, hogy ilyen 30-40 másodpercenként "megakad" --> megáll egy pillanatra az egérmutató, ha épp valamerre húzom, pl ha zenét hallgatok akkor az is "megtorzulva megáll" egy pillanatra, illetve ugyan ez a netes folyamatoknál is, tehát igazából mindenre kihat. Tehát foglya és a fent említett időközönként, "akad" egyet.
Már most lassan 2 hete van fent, eddig tökéletesen működött és tegnap óta ezt csinálja, fogalmam nincsen mi lehet, nézegettem a folyamatok között, de semmi nem csinál semmi extrát...új frissítés/program/driver nem volt telepítve.
Találkozott már valaki hasonlóval?(meg most nézem, ahogy gépelek folyamatosan, itt is kihagy 1-1- betűt, amikor megakad...)
És pár napja nem működik sem a restart, sem a kikapcsolás --> elindul a folyamat, pörög az a sok szép pötty, de semmi nem történik, csak a gépen megnyomva (reset/power) tudom érvényesíteni az akaratom. Várni vártam eleget, mert valamelyik este ki akartam kapcsolni, reggel meg mikor felkeltem, még mindíg ment a gép..persze írta, hogy épp kapcsol kifele.
Ja közben még1 dolog, van 3 winyó a gépembe, abból az egyik kettécsapva, és ez viszont már a legelejétől meglévő probléma, hogy nem igazán indítgatja a winyókat. Tehát megnyitom az egyik maghajtóm és akkor megmered a gép, majd egy jó félperc múlva férek hozzá (vagy lefagy teljesen) a fájljaimhoz, vagy ez valami energiagazdálkodási bizbazs, és lelövöldözi a winyókat mindíg???
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
Fentebb szó volt erről az újraindítási/kikapcsolási problémáról --> konkrétan, nem reagál rá semmit.
Ha kijelentkezek, és utána arról a felületről indítom újra vagy kapcsolom ki, az működik.
Hát ez van.
-
mycso
veterán
válasz betyarr #4529 üzenetére
Ezzel elég kényelmesen használható, kirakja explorerszerű mappának. illetve sajátgépben is ott lesz.
(#4530) Gorneck23: Nekem, mióta kijött azóta van fent és ezt használom, talán 2-3 alkalommal kellett a 7-est bootolni, mert itt valami nem akarta az igazat. Egyébként használható, legalábbis számomra.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
win7 esetében volt olyan lehetőség, hogy "asztali téma, asztali elemek letiltása" vagy valami hasonló. 3D alkalmazások, pl.: játék futtatása közben lehetett screenshotot készíteni egy bizonyos programmal, viszont win8 esetén nincs ilyen lehetőség, így egy sima fekete képet csinál. Nem tud erre valaki valami megoldást???
win7 esetén simán az indító parancsikonon jobb klikk/tulajdonság/kompatibilitás fülön kellett kipipálgatni.
Nem másik programot keresek, mert ami van azt kellene használnom, hanem a megoldást erre a képi elem letiltásra.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
-
mycso
veterán
No ez tetszetôs.
(#5862 ) GoodSpeed: nem is kell, gondolom elfér egymás mellett a két eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz #41133696 #5880 üzenetére
Ami ugye adódhat abból is, hogy a Vista egy hogy is mondjam finoman...elég sok mindenkinek kellemetlen napokat/perceket szerző operációs rendszer volt (és még mindig az) és ugye a win7 nagyon nagy hasonlóságot mutat vele --> ebből már jön is a kialakult előítéletes ellenszenv. (ettől függetlenül az árával én sem vagyok kibékülve, de az már más téma)
Egyébként nekem az ismeretségi körömben, nagyon sokan vannak még "megrekedve" az XP-nél, melynek oka --> a win7 nem jó, az xp a jó és pont
-
mycso
veterán
válasz #41133696 #6136 üzenetére
Sub-ZeRo pontjaira reagálva:
1, SSD szükségét (főleg az ára miatt) és nem látom a magam részéről, ezért nem is fogok venni még egy darabig
2, én is nagyon ritkán használom az alvó módot...
3, w8 csinál nekem olyat néha, hogy nem ébred fel --> a gép ugyan visszakapcsol, a winyó folyamatosan darál és a kép nem jelenik meg a monitoron, w7 esetén néha a gadgetek megvadultak --> átrendeződtek, eltűntek...+w7-nél még volt olyan is, hogy felkeltés után valamelyik rendszerfolyamat/driver/program leállt, bár ezt valami program/driver okozhatta nyilvánvalóan, viszont normál botnál nem volt ilyen hiba
4, ez így van, egyébként nekem mind ezektől függetlenül teljesen mindegy, hogy mennyi a boot idő...nyilván ne legyen 10 perc, de hogy most 30mp vagy 10mp vagy 60mp...teljesen lesz@rom.[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz buvartacsko #6140 üzenetére
Normális HW kell és nem csinál semmi rosszat.
Vicces vagy te...
Mint utaltam is rá inkább driver/szoftver probléma, viszont az alvó mód miatt nyilván nem fogok lemondani a nekem nélkülözhetetlen driverekről, szoftverekről.
-
mycso
veterán
válasz buvartacsko #6151 üzenetére
Hagyjuk már a közhelyeket...
Hidd el mindig is megfelelő cuccaim voltak és vannak, tehát ezen nyugodtam átléphetsz.
Az volt az alap kérdés, hogy mi a baj az alvó állapottal, leírtam rá pár létező problémát, erre jössz ilyen baromságokkal, meg szellemes mondatokkal.
mod.: illetve most már kíváncsivá tettél, hogy mit is értesz normális hardvereken?? Gondolom valami nagyon hozzáértő lehetsz, remélem segítesz majd egy "normális" hardverekkel ellátott számítógép összeállításában, hogy normálisan használhassam a win8-at (win7-et)...
jelenleg ez a konfigom, kérlek taníts mester:
Asrock M3N78D , AMD Phenom II X3 555BE, Kingmax 2x2GB DDR3 1333, Sapphire HD6770 1GB, Seagate 7200.10 500GB, Samsung SP2004c, Pioneer DVR-111L, Corsair VX450W + LG W2234S(előző gépem Giga EP43DS3 + E5200 + 4gb kingmax DDR2 + Sapphire 4850)
Kérlek javítsd ki a konfigom hardverelemeit "normálisra" (természetesen indoklást is kérek)
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
Srácok, firefox vs. youtube teljes képernyős HD videó problémáim vannak. Meg-meg akad, nem akarja folyamatosan játszani.
IE alatt tökéletes.
Találkoztatok már ezzel, ha igen, van rá valami megoldás?“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
Hali, ma bekapcsoltam a gépet, kezdte azzal, hogy mindenáron hibát akart keresni/javítani, amit megszakítottam.
Viszont azóta a firefox megadta magát, ilyennel találkozott már valaki???Bármit csinálok, egyes dolgokat/részleteket nem tölt be....(az IE természetesen tökéletesen működik )
mod.: miután másodszor is újraraktam a firefoxot, most éppen jó...
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz gyulank #31277 üzenetére
Egyébként a problémád egy részét már te magad is leírtad/megválaszoltad.
Egyetlen oka van a jelenségnek, hogy kevés a memóriád.
Van ugye 2GB-od, abból még levesz az int. VGA (nem tudom 128-256MB, vagy mennyi van beállítva???). Ami marad az szerintem már nagyon karcsú a gördülékeny használathoz mind 64, mind 32 biten.
-
mycso
veterán
Hali, FX topikban nem tudtak segíteni, hátha itt valaki már belefutott hasonlóba. Virtualizációval kapcsolatban kérdeznék.
Ami adott: fx6100 + Giga 970A-D3 w8 x64 + Hyper-v
Teszi a dolgát, ahogy kell csak egy problémám van.
Ha bekapcsolom a biosban a virtualizációt, akkor nem szabályozza a proci hűtését, hanem állandóan olyan 80-90% körül megy a terheltségtől függetlenül. Hiába állítom bármire (bios); pwm, voltage, auto a helyzet ugyan ez és win alól szoftveresen is eltűnik a szabályozás lehetősége, egyszerűen szürke lesz a giga programjában a smart fan control. Tehát ezen kívül az égvilágon semmihez nem nyúlok, csak a biosban ON-ra rakom a virtualizációt.
Ha kikapcsolom, akkor szépen szabályoz, és a win-be belépve is a giga programjában beállított határok között üzemelteti a hűtést és természetesen aktív a smart control.
Bios csere-bere, alaphelyzetbe állításokon már túlvagyok.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
Srácok, kellene egy kis segítség, bár lehet nem windows hiba lesz:
- Adott "A" számítógép, amin win8pro van, ezen gépen ketté partícionáltam egy 320GB sata WD HDD-t (110GB+210GB), majd formáztam.
- Ezután beraktam a "B" számítógépbe, ahol is egy win8pro került telepítésre a kisebbik, 110GB-os partícióra.
- Amikor kész lett, ment a win8, frissítéseket letöltögette, felrakta, driverek, stb.....vissza raktam ezt a 320GB HDD-t az "A" számítógépbe, ugyan is volt egy csomó adat (~150GB) amit rámásoltam a nagyobbik 210GB-os partícióra. Sikerült is, ott van minden fájl, OK.
-Ekkor vissza a végleges helyére a "B" számítógépbe, majd tesómnál bekapcs és lám a 210GB partíció teljesen üres. No mondom, lehet benéztem valamit és egy másik HDD-re másoltam, bár kétlem.
-Ettől függetlenül elhoztam a HDD-t és ismét az "A" gépbe raktam a már fent említett adatok újbóli átmásolására. Igen ám, de ott van rajta minden adat, ezen a számítógépen megjelenik, foglalja a helyet és "élnek" is az adatok, a képek, dokumentumok megnyílnak.
Ilyenkor mi van???
-
mycso
veterán
Sziasztok, hátha itt tud valaki segíteni. Adott egy asus notebook win 8.1-el, amit nem is szeretnék elcseszni, viszon szükségem van win7-re is (vpn elérési problémám van win8 alatt, win7 alatt működik).
Van is egy iromány (uefi) [link], ami szerint megcsinálok mindent.
Win7 telepítő első újraindulásánál bejön a választó menü: w7 telepítő, vagy w8.
Nyilván választom a w7 telepítőt, ezután: Starting Windows -és itt megáll örökre.
Van esetleg más, működő megoldás?
Vagy a mostani problémámra valami megoldás?“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz szabonagyur #60278 üzenetére
Asus X751MD.
A többi mind a leírás szerint. Secure-fastboot tiltva, rufussal a megfelelő pendrive elkészítve, stb, stb....
Virtuál megoldás nem jó, mert ugyan a VPN kapcsolat biztosan működne a virtuál win7 alatt is, viszont tartozik hozzá egy tervezőprogi is, amihez kevés lenne a virtuális gép.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz quailstorm #60289 üzenetére
Nem sok minden van, ami ezzel kapcsolatos.
Fast boot be/ki - ez nem befolyásol semmit
Launch CSM be/ki - ha kikapcsolom megfagy a starting windows felíratnál, ha bekapcsolom akkor a megfagyás után dob egy kékhalált, melyben a bios beállításokra hivatkozik
Secure boot - be/ki ezt nyilván ha nem kapcsolom ki, akkor el sem jut a w7 indításáig, mert hiányolja a digit. aláírást.Ennyi opció van.
Valamelyik külföldi fórumon még a virtualizáció kikapcsolását javasolták, de az nem csinál semmit.Egyébként ennek az egész mizériának EZ volt a kiváltó oka. De úgy látom falakba ütközöm minden irányba.
Elég sajnálatos ez így 2015-ben.[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz quailstorm #60302 üzenetére
Most néztem, hogy akinek ilyen géppel voltak próbálkozásai, nem jött össze neki a w7, így lassan fel is adom.
Biosban egyébként ennyi van:
Van CSM, ha enabled, akkor a fagyi után ezt adja:
Safe módban itt a vége:A VPN kliens ami az eredeti probléma, fut win8 alatt, tehát azzal nem lenne baj, viszont azzal meg nem jutok tovább, mert ahogy feltelepül, a számítógép mindenféle internetes kapcsolatot elveszít. Illetve csatlakozik pl. a routerhez, de nem kap ip-t...
A VPN kliens beállításait, esetleg virtuális adaptert sehol nem találok.mod.: no most a kérdés, ha legyalulnék mindent a pics@ba, mert már ott tartok, akkor sem menne fel a win7??? Tehát ha jól sejtem ez nem a win8, hanem a bios hibája, hogy nem tudom mellé rakni a win7-et.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz zsírsámán #60305 üzenetére
Ezt adta a rendszergazda: CheckPoint VPN R75, így csak ezt próbáltam, de ezt egyáltalán nem tudtam használni, illetve a win8 sajátját.
A win8 sajátjával már a hitelesítésig jutottam, de ott sikertelen minden esetben.
Ha van rá még ötleted, azt szívesen venném.
-
mycso
veterán
válasz quailstorm #60307 üzenetére
Igen, vagyis remélem. Mindent pontosan EZEN leírás szerint csináltam.
-
mycso
veterán
válasz kraftxld #60312 üzenetére
Ezt is írtam fentebb, hogy nyilván ha csak egy hálózat elérése lenne a cél, akkor a virtuál win7 is lehetne megoldás.
De a VPN, csak a jéghegy csúcsa, ahhoz még tartozik egy komoly tervezőprogram, ami az adott vpn-hez kapcsolódva működik.
Tehát a használhatóság és az erőforrások miatt nem jó a virtuális megoldás.
Lehet majd rápróbálok, de szerintem katasztrófa lesz.A laposban 4GB ram van és EZ a proci.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest