Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz Doky586 #23607 üzenetére

Köszi a válaszokat mindenkinek.

Pont azt szerettem volna elkerülni, hogy a (1) később (második postomban tévesen (0)-nak hívott) NVMe SSD-t fizikailag ki kelljen szerelnem, mert nagyon mélyen van pont a videókari alatt, de ha ez a biztos, akkor nekiugrok a kiszerelésnek.

Az esetleg nem lehet elég, hogy UEFI-ben letiltom azt az M.2 slot-ot amiben a NVMe SSD-m van? Ez esetben W11 installer látni fogja az NVMe SSD-met vagy sem?
    Ha W11 telepítő amikor ahhoz a képernyőhöz ér, ahol ki kell választani, hogy melyik lemezre/partícióra telepítse a W11-et és ott nem listázza/mutatja az NVMe SSD-t az azt jelenti, hogy nem látja, olyan mintha benne sem lenne, ezért nem is csinálja meg dual bootosra a telepítést? Hanem a (3) SATA SSD-re teszi a rendszerindító partíciókat, mintha csak az az egy lemez lenne a gépben?

@ Doky586
    Ez egy próba lesz :DDD. Van egy olyan régebbi AM3+ alaplapom, ami UEFI-t nem csak Hybrid EFI-t ismer. Ráadásul Csak HDD-ről és ODD-ról tud EFI módban bootolni.
    Ezt a gépet majd W10-ről upgradelnem kell W11-re.
    Arra gondoltam, hogy Rufussal a #23595 hsz-mban leírt módon készítek egy USB-s telepítőt, azzal feltelepítem W11-et MBR módban, majd rögtön W11 felkúszása után mbr2gpt /convert /allowfullOS parancsal átkonvertálom a telepített OS-t MBR-ről GPT-re.
    Ha utóbbi sikertelen, vagy konverzió sikeres, de a Hybrid EFI-s lap nem akarja bootolni az ilyen módon UEFI-ra konvertált W11-et bootolni akkor nyilván marad MBR-en W11...

Igazából most csak a Ryzen rendszeremen le akarom tesztelni, hogy egyáltalán MBR-es W11 telepítés hogyan megy és utána a fenti MBR to GPT konverzió sikeresen végrehajtható-e egy frissen telepített W11 24H2-n. Még az előtt, hogy elkezdené belakni az ember a Win-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés