Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9151) trisztan94 válasza martonx (#9150) üzenetére


trisztan94
őstag

Megnezem, koszi az infot :)

https://heureka-kreativ.hu

(#9152) Speeedfire válasza martonx (#9141) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ez tök jó lenne, ha nem kérné egyből el tőlem a bankkártya számomat és a hátlapon lévő 3 jegyű kódot meg mindent...ezt ugye nem gondolta komolyan a microsoft?!

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9153) martonx válasza Speeedfire (#9152) üzenetére


martonx
veterán

Végülis az apple store-nak, google play-nek, amazonnak, ebay-nek, paypal-nek, a sarki online webáruházasnak, aki garantáltan plain text-ben tárolja a bármikor sql injectiönözhető oldalán, lazán megadod, de a microsoftnak nehogymá' :F
Mondjuk nem tisztem se megvédeni, se reklámozni őket, nekem bejött, és mivel jó és ingyenes, így nyugodt szívvel merem ajánlani, amikor valaki hoszting szolgáltatást keres.

Én kérek elnézést!

(#9154) Speeedfire válasza martonx (#9153) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Egyedül a paypal-nek adtam meg eddig ezeket a kártya szintű kódokat, mivel az egy online bank és valószínűleg elég csekély a security risk.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9155) DS39 válasza martonx (#9153) üzenetére


DS39
nagyúr

a google play-en kívül a többit nem használtam, de azon az ingyenes dolgokhoz nem kell megadni bankkártya adatokat.

(#9156) trisztan94


trisztan94
őstag

git bash-ben (windows) hogy lehet azt beállítani, hogy figyeljen egy mappa változásaira?

Például a Documents/Projektek/Oldal/ mappát figyelje, ha ott bármilyen fájl változik, akkor azt automatikusan add+commit+push ? Lehet ilyet?

https://heureka-kreativ.hu

(#9157) Sk8erPeter válasza martonx (#9153) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Végülis az apple store-nak, google play-nek, amazonnak, ebay-nek, paypal-nek, a sarki online webáruházasnak, aki garantáltan plain text-ben tárolja a bármikor sql injectiönözhető oldalán, lazán megadod, de a microsoftnak nehogymá' :F"
Mondjuk speciel szerintem ez nem érv, egyrészt mert létezik már virtuáliskártya-szolgáltatás a bankoknál (pont az ilyenekre, mint a ki-tudja-milyen-megbízhatóságú sarki online webáruház), másrészt mert nem ismerheted más szokásait, harmadrészt tényleg elég furcsa, hogy amíg az ingyenes részt szeretnéd csak kipróbálgatni, addig miért is kell megadni ezeket az adatokat, miért nem elég akkor, amikor úgy döntök, hogy szeretném igénybe venni a fizetős szolgáltatást - addig, amíg ki nem próbáltad, addig el sem tudod dönteni, hogy kell-e neked. Ráadásul ahogy elnéztem, még PayPallal való fizetést sem tettek lehetővé (például arra az esetre, ha valaki nem szeretné mindenhol szétszórni ezeket az adatait, úgy gondolja, elég egy helyen, hadd fizessen már azzal).

Amúgy ahogy már írták, Google Play-en nem kell megadni ezeket az adatokat, amíg az ingyenes szolgáltatásokat használod.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9158) Phvhun válasza trisztan94 (#9156) üzenetére


Phvhun
őstag

Nem szerencsés, csak akkor jó commitolni, ha valami előrelépés van, pl plusz egy feature kész, egy hiba javítva van, etc..

Sk8erPeter: Azért van ez így megoldva, hogy kiszűrje a komolytalan, és rosszban sántikáló embereket.

[ Szerkesztve ]

(#9159) Diocles


Diocles
aktív tag

Mi ez a ricsaj? App Engine-nel mi a baj? Ott nem kell megadni semmit, amíg a free tieren belül maradsz.

"Végülis az apple store-nak, google play-nek, amazonnak, ebay-nek, paypal-nek, a sarki online webáruházasnak, aki garantáltan plain text-ben tárolja a bármikor sql injectiönözhető oldalán"

Haggyukmá

(#9160) trisztan94 válasza Phvhun (#9158) üzenetére


trisztan94
őstag

Nem a master branch-re commitolnék, hanem egy külön "dev" branch-re. Github pages-en van hosztolva az oldalam, és szeretnék egy aloldalt (pl. dev.tharline.tk) ahol online, rögtön tudom lesni a kódok eredményét. (Pl disqus integráció csak a megadott domain-en működik, localhoszton nem, persze be lehet állítani arra, de minek? :D)

Tehát akkor a lényeg, hogy ez nem jó. Mindegy, megoldom.

Arra megoldás, hogy ne kérje minden push után a felhasználónevemet és a jelszavamat a github?

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

(#9161) cucka válasza Sk8erPeter (#9157) üzenetére


cucka
addikt

Szerintem azért van így, mert az ingyenes résszel elsősorban fizetős ügyfeleket szeretnének fogni, nem pedig ingyenélőket.

(#9162) Tele von Zsinór válasza trisztan94 (#9160) üzenetére


Tele von Zsinór
őstag

Állíts be ssh kulcsot, és az ssh-s remote urlt használd.

(#9163) maathe


maathe
senior tag

Egy kis PHP segítséget szeretnék kérni.

Hogy tudom azt megoldani, hogy pl. az index2.php-t csak akkor tudjam megnyitni ha az index.php-ról vagyok átirányítva? Ha csak simán az index2.php-t akarom megnyitni, akkor dobjon vissza az index.php-ra.

(#9164) Sk8erPeter válasza cucka (#9161) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na ja, ez a legvalószínűbb ok. Mondjuk ettől még ha megadod az adataidat, a leírtak alapján ugyanúgy lehetsz "ingyenélő"...

Sk8erPeter

(#9165) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Nem ismertek valami leírást arról, hogy egy blog motort hogyan lehet elkészíteni?
Ötleteket is szívesen fogadok ^^

(#9166) Speeedfire válasza Jim-Y (#9165) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nézd meg a yii blog demo-ját, illetve adatbázis szerkezetre meg a drupalt szerintem. Én ezek alapján csináltam meg a saját oldalam blog motorját, meg sokat "loptam" a ph-s megoldásokból. :)

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9167) Jim-Y válasza Speeedfire (#9166) üzenetére


Jim-Y
veterán

Csak az a baj, hogy nem nagyon szeretném ha php-re épülne az oldalam:D Ez mekkora gondot okoz? A PHP-t csak az autentikációhoz, és a bejegyzések tartalmának kinyeréséhez az adatbázisból szeretném használni.
Sok helyen látom, hogy minden új bejegyzés egy külön html oldal, ami jó, mert utána a bejegyzés linkelhető lesz, rossz, mert több helyet foglal a merevlemezen. Nem lehet ezt úgy megcsinálni, hogy a bejegyzések adatbázisba kerüljenek?

(#9168) Peter Kiss válasza Jim-Y (#9167) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Szerinted a PH így működik? :D

(#9169) Speeedfire válasza Jim-Y (#9167) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Hát, erre való a php, hogy adatbázisba írd őket.
De szerintem ahol azt látod, hogy html az csak egy htaccess trükk.
Esetleg csinálsz php api-t és js-el hívsz meg mindent és töltöd vissza. De szerintem a szerver oldali szkript nem kerülhető ki. :N

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9170) Sk8erPeter válasza maathe (#9163) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Csak nem megbízható módszer van, pl. tudod vizsgálni a $_SERVER['HTTP_REFERER']-t vagy URL-t, de mindkettőt lazán "hamisítja" akárki, úgyhogy ezekben ne bízz. Esetleg $_SESSION-be is letárolod, ha valaki járt már az index.php-n, aztán index2.php-nél még ennek meglétét is vizsgálod pluszban a refereren túl (aztán kiszeded a $_SESSION-ből).
Igazán egyik sem fasza, mi a célod vele?

Sk8erPeter

(#9171) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#9167) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Sok helyen látom, hogy minden új bejegyzés egy külön html oldal, ami jó, mert utána a bejegyzés linkelhető lesz, rossz, mert több helyet foglal a merevlemezen."
Azért ezt gondold át még egyszer, hogy valóban így működik-e a háttérben... :U Már ha egyáltalán komolyan írtad, de sajnos úgy vettem le, hogy igen. :DDD

Szerk.:
Amúgy csak gyakorlásként akarsz egy ilyen feladatot megoldani?
Mert ha élesben, ügyfélnél akarod használni, akkor ezt sztem inkább felejtsd el egyelőre. Ha saját magadnak akarsz blogolós oldalt, akkor sem sok érv szól emellett.

Mi ez a mánia mostanában egyébként, hogy mindenki a dinamikusság helyett a statikus, nehézkesen módosítható tartalmakra törekszik? :F Az ember azt gondolná, hogy épp inkább fordítva kéne, hogy mozduljon a világ manapság. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9172) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#9171) üzenetére


Jim-Y
veterán

Ááá, én nem vagyok webdesigner, csak saját szórakoztatásomra szeretnék egy oldalt/blogot csinálni, és nem szeretnék hozzá használni semmilyen keretrendszert.

Szóval nagyon alapok az igényeim, szeretnék egy oldalt, ahova be lehet lépni, ha autentikálom magam akkor szabadon tudok új bejegyzést írni mondjuk egy wysiwyg editorral, ez mentődjön el valahova, belépés nélkül meg csak olvasni lehessen a statikus oldalt, esetleg kommentelni.

Majd ide tervezetem "elmenteni" az olyan dolgaim amit általában elfelejtek, pedig jó lenne ha meglenne valahol. Pl apache konfigurálás stb...

(#9173) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#9172) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezek szerint valóban csak blogolni szeretnél, hogy meglegyenek az írásaid az utókornak - akkor miért nem felel meg akármelyik framework, blogmotor, CMS? Milyen reális érv szól amellett, hogy csomó időt eltölts olyan rendszer kialakításával, amit már mások jó eséllyel jóval testreszabhatóbban és újrafelhasználhatóbban kialakítottak nálad?

Vagy nem csak írásokat megjelentetni szeretnél, hanem gyakorolni is, hogy beleláss a működésébe? Mert utóbbi lehet az egyetlen mellette szóló érv. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9174) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#9173) üzenetére


Jim-Y
veterán

Hát, abban semmi izgi nincs, ha már egy meglévő motorban összekattintgatsz egy blogot, akkor már szerintem sokkal jobb, ha magatól csinálsz meg valamit. Oké, minőségre lehet a béka segge alatt lesz, de legalább elmondhatom az oldalról/blogról, hogy én csináltam. Szóval gyakorlás :)

(#9175) Diocles válasza Jim-Y (#9174) üzenetére


Diocles
aktív tag

Nem tárol már senki semmit .html text fájlokban, mégha az URL-ben látszólag az is szerepel. Dinamikus már minden és adatbázisból megy.

Használhatsz egyébként php helyett javascriptet, pythont vagy java-t is. Mindegyikre ipari megoldások léteznek már. Dokumentációja legjobb talán a Google termékeknek van, nézd meg a GWT-t, talán az a legkönyebben tanulható a modern, high performance megoldások közül.

[ Szerkesztve ]

(#9176) trisztan94 válasza Sk8erPeter (#9171) üzenetére


trisztan94
őstag

Meg sem merek szolalni :DDD

https://heureka-kreativ.hu

(#9177) DS39 válasza Jim-Y (#9172) üzenetére


DS39
nagyúr

php-vel előállított html fájl kliens oldalon statikusnak látszik, le is menthető, de egy blog ahova kommentelni lehet sosem lesz statikus.

(#9178) martonx válasza Jim-Y (#9174) üzenetére


martonx
veterán

Ha gyakorolsz, meg önképzel, akkor esetleg javaslom az ASP.NET MVC-t.

Én kérek elnézést!

(#9179) Jim-Y válasza martonx (#9178) üzenetére


Jim-Y
veterán

Inkább JAVA-s vagyok, következő félévben JEE lesz porondon :)

(#9180) DS39 válasza Jim-Y (#9179) üzenetére


DS39
nagyúr

akkor csinálj egy JSP-s blogot ;)

(#9181) martonx válasza Jim-Y (#9179) üzenetére


martonx
veterán

Akkor a Spring MVC-t javaslom :B

Én kérek elnézést!

(#9182) Jim-Y válasza martonx (#9181) üzenetére


Jim-Y
veterán

Megfogadom, bele fogom asni magam mielobb :)
Eloszor megcsinalom a blogot html,css,js,php,mysql segitsegevel, utana pedig megprobalom egy magasabb szintre vinni a dolgot, és dokumentalom magamnak ^^ Na de nem flamelek tobbet.

(#9183) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#9182) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Na de nem flamelek tobbet"
De hiszen te nem is flémeltél :DDD

Sk8erPeter

(#9184) trisztan94


trisztan94
őstag

Tud valaki egy jó, magyar IP címes proxy-t? Külföldön vagyok, most aktiválták be az adsense-t az oldalamon, de innen (Francia o.) nem jönnek be reklámok, viszont browsershots-al a screenshotban látni.. Szval gondolom azért nem látni mert FR IP-ről vagyok, nem?

tl;dr: Kéne egy hun ip-s proxy

https://heureka-kreativ.hu

(#9185) PumpkinSeed válasza trisztan94 (#9184) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

[link]

Mondtad egyszer, hogy úgy csinálod meg a még nem kifizetett oldalakat, hogy ha nem fizet tudod törölni. Én ezt a "Regisztráció" gombra akarom rátenni, tudnál valami instrukciót adni, hogyan készítsem el, csak ha nem gond, hogy lenyúlom az ötleted. :)

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#9186) maathe válasza Sk8erPeter (#9170) üzenetére


maathe
senior tag

A célom az lenne, hogy a látogatót végigléptessem az oldalakon és ne tudja megnyitni a következőt, csak akkor ha már járt az előzőn.

De lehet hagyom az egészet, nem ér annyit és PHP pro sem vagyok :S

[ Szerkesztve ]

(#9187) Diocles válasza maathe (#9186) üzenetére


Diocles
aktív tag

A $_SESSION változó való erre. Egy speciális változó amit írhatsz, olvashatsz, nem nagyon lehetne egyszerűbb a dolog. $_SESSION['firstpage'] = 1; $_SESSION['second_page'] = 1; stb.

(#9188) trisztan94 válasza PumpkinSeed (#9185) üzenetére


trisztan94
őstag

Egy oldal torlest akarsz egy regisztracio gombra rakni? :D miert? :DDD

Ha hazaertem kuldom a snippetet, de itt mar kifejtettem a velemenyem a torlo scriptekrol, meg h helyette mit kene :D

https://heureka-kreativ.hu

(#9189) trisztan94 válasza trisztan94 (#9188) üzenetére


trisztan94
őstag

http://m.prohardver.hu/tema/php_kerdesek_2/hsz_13933-13933.html

Vmiert nem tudom mobilrol beilleszteni a jo helyre...

[ Szerkesztve ]

https://heureka-kreativ.hu

(#9190) PumpkinSeed válasza trisztan94 (#9188) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Hát ha készítek egy honlapot elkérik előre és nem fizetnek akkor akárki akar regisztrálni mindig törli az oldalt, ha esetleg pofátlanul visszatennék. :D

Ha jönnének panaszkodni akkor gondolom többet várnának a pénzükért. :DDD

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#9191) Phvhun


Phvhun
őstag

Meglepett, hogy nem volt még róla szó, de a google készített egy jó kis javascript frameworkot ami egy csomó plusz funkciót ad, amivel dinamikussá lehet tenni az oldalt, egyszerűen.
Már ha jól értelmezem, hogy ez az előnye. ( Még nem használtam )

http://angularjs.org/

[ Szerkesztve ]

(#9192) GG888


GG888
senior tag

Sziasztok, van egy ilyen lekérésem (nem ez a teljes, a lényeg remélem látszik):

if ($user_level==1 || $user_level==0) {
$q_adm = mysql_query("SELECT websites.id, users.firstname... FROM websites, users WHERE websites.user_id = users.id");

echo "<table style='margin:0 auto;border:1px solid #0088cc;' cellpadding='5'>";
echo "<thead style='background:#131313;color:#eeeeee'><tr><td>Azonosító</td><td>...</td></tr></thead>";

while($website_adm = mysql_fetch_array($q_adm))
{
echo "<tr><td>" . $website_adm['id'] . "</td>";
............
echo "<td>" . $website_adm['cegnev'] . "</td></tr>";
}
echo "</table>";

Egy olyat kéne megoldanom, hogy a kiiratott táblázat minden sorának végén ott legyen mondjuk egy select gomb, amivel egy új lekérés indul, hogy csak az adott felhasználóhoz tartozó weboldalakat lássam .(egyszerűbben egy szűrés kéne).
Erre mi a legegyszerűbb?
Ma meg kéne lennem ezzel, meg még 4-5 lekéréssel user_leveltől függően
Aztán mindjárt bombázlak majd még pár kérdéssel titeket :R
Sajnos a MySQL-"tudásom" már kicsit megkopott

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#9193) PumpkinSeed válasza GG888 (#9192) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

A while ciklus közben bezárod a php-t Majd teszel oda egy buttont HTML-ből és utána ujra megnyitod a php-t. A buttonnak megmondod mit indítson el minden kattintás után vagy egy ezen belüli vagy egy másik fájlban levő phpval.:)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#9194) martonx válasza Phvhun (#9191) üzenetére


martonx
veterán

Nem jól értelmezed. Ez egy MVVM vagy MVC (ízlés kérdése) library kliens oldalra. SPA-khoz hasznos, bár én a konckoutjs-t jobban szeretem.
És ha már angular, meg knockoutjs, akkor említsük meg az emberjs-t is. Aztán majd mindenki eldönti, melyik jön be neki a legjobban.

Én kérek elnézést!

(#9195) GG888


GG888
senior tag

Sziasztok, meghoztam a következő fejtörőt :D
A dátumos műveleteket már excelben se szerettem, így a MySQL se kivétel.

Van két állapotom, trial és user. (user_level 4 és 3)
Admin felületről (pontosabban userlevel 1 és 0) gombnyomásra állíthatja ezt. Csak egy irányba, 4 -->3.

tartozik az adott felhasználóhoz továbbá az adatbázisban egy duedate, ezt szeretném állítani, és egy diedate, ami duedate+5nap.

Plusz akárhány napokkal nincs is akkora gondom, de a duedate-t viszont pontosan a következő hónap 10-ére kellene állítani.
aug 1 - szept 10
aug 11 - szept 10
aug 31 - szept 10

Ehhez kérném segítségetek :R :R :R

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#9196) martonx válasza GG888 (#9195) üzenetére


martonx
veterán

Van MySQL topik. Egyébként csak össze kell raknod egy dátumot, ami minden esetben az aktuális hónap + 1 hónap 10-éjére mutat (jéé, mekkora meglepetés). Lusta vagyok a mysql dokumentáciból helyetted kigugulizni a pontos parancsot. ;]

Én kérek elnézést!

(#9197) PumpkinSeed válasza martonx (#9196) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

PHP-val megvizsgálod a dátumot és mindig 10.ére állítod majd az ADDMONTHS(date,n) utasításrésszel hozzáadsz egy hónapot.

Vagyis nem te hanem (#9195) GG888

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#9198) GG888 válasza PumpkinSeed (#9197) üzenetére


GG888
senior tag

Igen, köszönöm, már megvan az a szösszenet :) :R

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#9199) Gabócza


Gabócza
senior tag

Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e, ha nem, akkor írjátok már meg hogy melyik topicba menjek.

Egy már működő honlaphoz kellene adatbekérő modult hozzáfejlesztenem, (kb. 10-15 mezővel), ahol a kuncsaft megad egy adag információt, esetleg kérdést, majd ez elküldésre kerül a megfelelő email címre.
Szerintetek mennyit lehetne ezért kérni?

Nothing Phone (1) | Xiaomi Watch S1

(#9200) dabgergo


dabgergo
őstag

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a webhosticon.hu-val? Egy alap WP-s oldalnak kellene megbízható tárhyely minél olcsóbban. Ezt találtam eddig mint kb legolcsóbbat, mit gondoltok róla? Nekem a legkisebb csomag is jó lenne évi br 2300-ért [link]
Rendelkezésre állási idő 99,5% viszont elég rosszul hangzik nem? Sztetek mire számíthatok? A 000webhostnál csak jobb nem?:D

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.