- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
szatocs1981 #4104 üzenetére
Sikerült
Hátha valaki még rákeresek később ezért leírom, hogy hogyan.
Évekkel ezelőtt amikor még a legújabb széria volt vettem egy X920BT-t és hozzá egy RoyalTek RTA-3000 TMC vevőt amit beépítettem a műszerfalba a két középső szellőzőrostély helyére, a tápot is belülről kapta a TMC vevőt pedig jobb oldali A oszlopba húztam el szintén rejtve ([kép] [kép] ). Működött is szépen amíg egy téves szivargyújtó bekötés miatt meg nem halt a TMC vevő és hirtelen nem is találtam helyette újat.
Mivel a műszerfalban a GPS helye kifejezetten az X920-nak lett kialakítva, a tartója a gyári tartó behegesztve az autó műanyagjába, így tekintve, hogy az újabb szériák már szögletes házat kaptak kitaláltam, hogy megveszem a legújabb még X920-as formával rendelkező GPS-t ami az X980BT.
GPS-t találtam gyakorlatilag újat, tmc vevőből RoyalTek RTA-3000 (RO) újat sikerült venni amit persze át kellett forrasztani, narancs vezeték J226-ra, a többivel nem vacakoltam, csak átraktam az előző tmc vevő kábelét, abban a sorrendje a vezetékeknek megfelelő volt.
Vezetékelés előtt sem az X920BT sem az X980BT nem ismerte fel az új TMC vevőt még a TMC teszter win ce programmal sem. Kábel átforrasztás után viszont mindkét navigáción működik tökéletesen primoval, szobában összedugva jelenleg már 233 megtalált eseménynél tart, egy útvonalat is terveztettem vele aminél jelzi, hogy mit talál ami fontos lehet.
sys.txt-ben ez a beállítás van:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1" -
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3967 üzenetére
manuálisan hogy kell? SYS TXT-ben?
-
Gróf...
aktív tag
válasz
szatocs1981 #3967 üzenetére
Vagy esetleg a 95.1 - 98.8-at!
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3961 üzenetére
Primo, és TMC licensz is van. Majd holnap próbálkozok még.
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3925 üzenetére
Odáig eljutottam, hogy átforrasztgattam mindent amit kellett, a keresés is látszólag fut, de nem talál eseményt. Ez lehet beállítás probléma, vagy ha már keres, akkor más lehet a gond?
-
szobipeti199
tag
válasz
szatocs1981 #3949 üzenetére
Köszi!
-
juhlaci
tag
válasz
szatocs1981 #3922 üzenetére
másik fórumba tedd fel a kérdést mert én úgy tudom, hogy a sys txt. ben is kell valamit beírni ahhoz Pl. [TMC] realtek_300 valami hasonló. nekem Realtek van az extremdigitaltól rendeltem még annó. Igaz Pesten nem járok autóval, hogy tudnám működik -e !
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3925 üzenetére
Akkor berendelek egyet. Csak a megadott linkről nem szállít magyarországra.
-
szatocs1981
aktív tag
válasz
szatocs1981 #3924 üzenetére
MŰKÖDIK!
Az alábbi linken megtaláltam a megoldást, megcsináltam, veszi a TMC adást azonnal :[link]
Arról van szó, hogy a NavGear TMC vevőben 2 kábel fel van cserélve, a harmadik meg nincs jó helyen.
Tehát:
1) RTA-3000 "ro" TMC vevő beszerzése ebay
2) TMC vevő házának szétpattintása
3) narancs vezeték kihúzása a csatlakozóból
4) Sárga és zöld vezeték felcserélése (Sorrend a csatiban: fekete, üres, sárga, zöld, piros)
5) narancs vezeték a J226-ra forrasztása
6)PS: Mivel a TMC házának mérete kb. 20mm x 10mm, csak erős idegzetűeknek ajánlott a beavatkozás!
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3922 üzenetére
Akkor én sem rendelek hozzá TMC-t. Megvárom hátha valaki megoldja ezt a dolgot. Majd utána.
-
szatocs1981
aktív tag
válasz
szatocs1981 #3919 üzenetére
Sajnos nem jártam eredménnyel. Nem ismeri fel a gép a TMC vevöt.
Esetleg valakinek lenne ötlete? -
Gróf...
aktív tag
válasz
szatocs1981 #3919 üzenetére
Olyanom nekem is van, ami jó egy mio p360-hoz (GNS) De az istennek sem akarta egy Wayteq elfogadni, pedig minden paramétert be lehetett állítani...
-
Gróf...
aktív tag
válasz
szatocs1981 #3917 üzenetére
Pont azt a cikket olvastam én is előtte, ezért kérdeztem, hogy van-e valami megoldás. Furcsa is lenne, ha valahogy okosba ne lehetne összedrótozni valamivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest