Hirdetés
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- sziku69: Szólánc.
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #3313 üzenetére
Nekem működik 0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1 androidon. Látom a távoli routeren az összes alhálózatot és van internet is. Nyilván az is kell hozzá hogy kliensen az interface alatti subnet a túlsó oldalon a peer-ben is be legyen állítva ehhez a csatornához.
És akkor most eljutottunk az OFF-hoz megint:
Már megírtam, hogy ha Yettelnél és Vodafone-nál elszáll a VoWiFi, az addig úgy marad, amíg fel nem jelentkezik újból otthoni hálózatra a sim. (Mondjuk Telekomnál is.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #3283 üzenetére
A proton extrája, hogy van náluk majdnem minden (viszont kiemelendő, hogy ha a vpn oldalán regelsz akkor elkerülheted a protonmail használatát).
A mullvad extrája meg hogy majdnem tor. Ha böngészőjével használod, de pl csak netezésre, akkor a legjobb anoniitásos kombó TOR alatt (elméletileg..., mert minden toros kapcsoló és ilyesmik be van kapcsolva rajta, csak épp nem a tort, hanem a saját vpn-jüket használja.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #3281 üzenetére
Az apple-nek nincs VPN-je?
#3280 kisuttoro A marketingértéked a 3 hónapos PH regeddel egyenértékű.... Adatkezelési nyilatkozat és Szerződési feltételek linket kérhetek?
(nem attól leszel te a választás, mert mondod, hogy te is vagy egy lehetőség...) -
ledgeri
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #3278 üzenetére
Nem vagyok ilyen szintű VPN-es (ha otthonról máshol lennék akkor kell csak). Ha már sok az apple szolgáltatás, akkor lehet, hogy azt használnám kritikusabb dolgokra, mint a nord-ét (ha nem kell helyben máshol legyek). Sajnos nem vagyok nagy Mac-es se, így nem tudom, hogy mennyire szeparál, kódol az OS ilyen esetekben elég-e (kvázi ugyanaz, vagy kellene hozzá még valamit venni), mert ekkor már a telefon alap kommunikációja is számít.
Írnék egy kört Mac/Iphone topikba is, hátha ott van egy hozzábbértője, hogy apple OS szinten mire kell figyelni.
OS vs VPN az ezen múlik. VPN vs VPN-nél meg az számít, hogy a DNS az csövön belül megy, vagy kívül. Ha kívül is, a hajó csak azt látja, hogy keresed a netflix IP-jét. Ha már DNS, akkor az melyik DNS szolgáltató, az külön kódolva van-e (DoH,DoT), lecserélheted-e saját választásúra, vagy nem? (Előrébb azzal nem vagy, hogy nem a hajó tudja azt, hogy mit keresel, hanem a VPN szerződött noname DNS-e, aki meg eladja a keresésed.)Ez már egy bizonyos szint után picit utánajárós, ha nem elég a "csak legyek kb német". A jelszavadat már akkor sem látják ha HTTPS-en vagy HTTP helyett (nagy vpn marketing fő eleme), de pl MAC címet -et láthatnának (ha a telók már nem randomizélnák, meg ilyesmik.
Nem kellett annyira, hogy részleteibemenőleg megjegyezzem, mikor egyszer nekiültem, de neked ajánlom, hogy utánanézz. Ha már van VPN-ed bővel előrébb vagy mint akinek nincs, de jobb tisztáznod, hogy mik léteznek, valójában mi is történik, ki mit lát láthat, mi mi ellen véd igazán, és neked mi számít!
A privacyguides.org oldalt, és fórumát ajánlom, mert sok, specifikus infó és érv található rajtuk adott vpn-ekről meg beállításokról! -
ledgeri
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #3275 üzenetére
Az " egy dedikált MAGYAR IP cím" az mit jelentene számodra?
Neked meg van andva, fiókod hasznája, szóval számodra fix, vagy
Csak a tied, lényegében kizárólagos?Az előbbi nem tudom, hiszem, hogy mennyire életben tartható, protonnál is egy adott nevű szerver IP-je volt, hogy pár naponta változott X.Y.Z.123-ról 124-re oda vissza 3-4 között, aztán kéthetente az Z-is ugrott, viszont maradt a régióban... Viszont a második.... nem hiszem, hogy bármelyik szolgáltatónál fellelhető opció. (szólj ha találsz ilyet azért, nem merem kizárni!)
Egyébként -ha nem kifejezetten az kell- jobban jársz ugráló IP-kkel, mert úgy is inkább a szerver helye számít, mintsem a címe. Tényleg a címet blokkolják de azt sem tudják a végtelenségig (és egy valós ügyfél is megkaphatja utána). Ha szervereznél (saját szerver elérése távolról) akkor arra is van megoldás: egy weboldal, amit a szeród, naponta vagy óránként pingelget a saját aktuális IP-jével, te meg mikor csatlakoznál tudod az URL-jet, így az összekapcsol (pontos szolgáltatónevet nem tudok, de az elv az ez), szóval az IP cím itt sem számít.
A DNS-nél meg megint az számít, hogy mit akarsz elérni:
-mindegy, hogy mi a DNS, csak a VPN működjön,
-vagy kell az, hogy az adott DNS mindenképpen menjen át a VPN-en biztosan kizárva az ilyen szintű követhetőséget? Kettő között? Egyiken túl?Egyébként ha van Nord-os előfizud, csak akkor néznék más felé, hogy ha az nem csinál valamit jól számodra. Ha próbálgatnál akkor ott a windscribe, mint ingyenes (magyar szerver ingyenesbe nincs), de pl oldalelérhetőség próbára jó. Sajna a proton nagyon visszafogta az ingyenesét az már nagyon limitált.
Ha fizetős játszik akkor Mullvad, IVPN, protonVPN, és Windscribe játszik, ha az adatvédelem is kiemelten fontos.Érdemes még egy "vpn ownership map"-ra is felkeresni, mert sok "noname" vpn igazából átcímkézett valami.
-
kisuttoro
kezdő
válasz
mAtThEw0319 #3275 üzenetére
Streaminghez nem kell fix ip, inkább olyan kell ahol nincsenek tiltva ezek. Van pár szolgáltató aki tiltja mert folyamatos adatforgalmat dedikál. Ha ennek ellenére szeretnél magyar fix ips vpnt írj rám, nekem van privát, de külföldim nincs egyse NordVPN mellé lehet jó, ha egyáltalán van rá szükséged.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Futás, futópályák
- Napelem
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest