Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Aktív témák
-
Notes
senior tag
Én fagyasztott kishalat veszek nekik. Imádják és tele van vitaminnal, meg minden jóval. :)
-
Yaye
őstag
Bocs, hogy nem írtam előbb, sajnos csak most jutottam el kisállatboltba. Vörösfülű kérdésben a helyzet nem jó, de nem reménytelen. A behozatalt betiltották, márpedig ezidáig idehaza nem nagyon tenyésztettek vörösfülűt, mivel kintről fillérekért özönlött az országba és egyszerűen nem volt rentábilis a tenyésztése. Mivel a külföldi csatornák hirtelen elzáródtak, hazai pedig nem volt, ezért a boltokból egycsapásra elfogyott a vörösfülű teki. Én is csak királyteknőcöt és sárgafülűt láttam. Jobb hír, hogy a vörösfülűt amúgy nem tiltották be, tehát ha a hazai tenyésztők elkezdik tenyészteni (most már megéri majd nekik), akkor újra kapható lesz, igaz, magasabb áron mint eddig. A Karácsony most biztos jól megapasztotta a készleteket, de ha nyakadba veszed a várost egy címlistával, kizártnak tartom, hogy ne találnál olyan boltot ahol még úszkál néhány ''last minute'' példány. Vagy veszel egy sárgafülűt, az is nagyon hasonló mint a vörös, esetleg megvárod míg újra lesz vörös. De ha netán belebotlok valahol egybe, akkor fölélesztem a topicot. Akárhogy is, sok sikert!
Yaye -
micsi
csendes tag
válasz
Adrian Mole #10 üzenetére
Köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged, élek is vele, mert nem találtam senkit, és kíváncsi is lennék ezekre az infokra.Ha lehet e-mail címet és telefonszámot is küldj, ha tudsz!
Előre is köszönöm! -
Adrian Mole
senior tag
Szerintem próbálj meg tenyésztővel beszélni. Két okból is:
- tenyésztőtől megfelelő ''személyazonosságival'' lehet ilyen tekit kapni.
- nem árt, ha a tenyésztő ránéz a mostani állatra és megmondja, hogy pontosan milyen faj és alfaj, és ennek megfelelően választhatsz társat (elég sok faj és alfaj van ebben a társaságban), illetve azt is meg tudja mondani esetleg, hogy mi volt a baj a ''néhaival'' (esetleg hiányzik a fűtés az akváriumrészből, vagy nem tudtak eleget napozni a szárazföldön, esetleg kajagond).
Ha nem találsz tenyésztőt, írj ide, próbálok felhajtani. -
micsi
csendes tag
De én mégis picit szeretnék,mert nem bántja.Ugyanis az előző tekim is hozzá képest igen picike volt,és soha nem bántotta!Sőt, komolyan mondom ( nem muszály elhinni)még ''simogatta'' is.A mellső lábba ,vagy inkább keze :) külső felével.Éppen azért a külső felével,hogy meg ne karmolja! Édesek voltak.
Ma én már voltam a boltban és azt mondta a nő,hogy már 1 éve nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni őket,mert a ''megunt'' Teknősök kikerülnek a természetes vizekbe,és valóban ''kiszorítják'' az őshonos mocsári teknősöket.
Így mostmár csak király teknősök illetve ún. térkép teknősök vannak forgalomban,mert ezek a fajták nem élnék túl a telet a szabadban,így ők nem veszélyesek a mocsárira. Egyébként mondta az eladó,hogy hallott már olyat,hogy a nagy ékszerteknős egy az egyben leharapta az új kis teknős fejét.Elég morbid!Szerintem az enyém nem tenne ilyet,mert nem ilyen ''vérengzős vadállat'',de nem is engedném neki!Akkor inkább nem kellene pici.Viszont nagyból elég egy!:) -
Yaye
őstag
Nem vagyok szakember, sajna. ''az ékszerteki mellett tényleg nehezebben lehet teherbeesni egy nőnek?'' Asszem ez ''No comment'' kategória. :U
Még nem voltam boltban, este megyek. Sajna az enyémnek méretéhez képest elég kis helye van csak, 50*70 alapterület, de régóta tervbe vettem egy nagyobb lakosztályt neki, csak ahhoz bazi vastag üveg és valami brutálisan merev váz kellene, és az egész lenne vagy 2 mázsa. Gőzöm sincs meddig él, de úgy nézem jó sokáig. Szerintem ha jól tartod akkor egy ötvenest ki lehet belőlük hozni simán. A nagy teknőcök nem egészen azt eszik mint a picik, az enyém pl földarabolt húst (konyhai előkészületekből maradó aprólék) és szeletben vásárolt halat szintén földarabolva. Mostanában vettem neki valami vitaminos vacakot, de nincs oda érte. Aztán nagyritkán kap salátalevelet, ezzel kész is. Tubifexet meg olyan icipici rákokat ezek a nagyok már nem esznek, nem azért mert nem szeretik, hanem mert egy alkalomra bekapnák egy pici teknős háromhavi adagját és az kicsit drága muri lenne. Szárított rák mondjuk van nagyobb méretben is, nagy teknősöknek való.
Én a helyedben nem egészen picit vennék, mert lehet hogy ha a nagy nem komálja és megharapdálja akkor a kicsinek annyi. Egy 2-3 éves inkább egy súlycsoportban lenne vele és talán a túlélése is biztosabb. Persze te tudod. -
Rox
tag
Az index.hu akvarium c. fórumában kb. két hónapja hirdetett valaki pécs környékén ilyen v. hasonló teknőcöket 1000 Ft/db áron. Talán megvan még.
-
batya
csendes tag
.Akkor azt is megkérdezném,hogy az igaz-e (mert ezt hallottam),hogy az ékszerteki mellett tényleg nehezebben lehet teherbeesni egy nőnek?
Valszeg sokkal nehezebben, mint egy férfi mellett :DD :DD
viccen kívül: meg nem hallottam ienről, és sztem nem is igaz.
Az viszont igaz, hogy a vadon élő őshonos (mocsári) teknősünknek ''konkurenciája'' az ékszerteknős. A Fertő-tóban pl vannak szabadon élő/szaporodó ékszerteknőspopulációk. -
micsi
csendes tag
Úgylátom egy igazi szakemberrel ''van dolgom''. Vagy legalábbis egy kedves kisállat rajongóról!?Köszönöm az infokat.Akkor azt is megkérdezném,hogy az igaz-e (mert ezt hallottam),hogy az ékszerteki mellett tényleg nehezebben lehet teherbeesni egy nőnek?
Tehát igen, egy pici vörösfülűt szeretnék!Láttál ma a boltban?Te mivel eteted a tied? És ha 30 éves akkor már nagy lehet.Hol tartod?És meddig képes elélni egy ilyen teknős? -
Yaye
őstag
Miért ne lehetne venni? Pár hete még hemzsegtek a kereskedésekben a picike vörösfülűek, talán a rendelet miatt kiirtották mind? Az hogy védett az még nem akadálya a kereskedelmének, hiszen ezek tenyésztett állatok, nem vadon befogottak. Pl kishazánkban minden kétéltű védett, mégis vásárolhatsz békákat meg szalamandrákat meg gőtéket. A jojojo által kibányászott link szerint csak importálni nem szabad vörösfülűt, egyébként nem azért mert védett hanem mert a szabadon engedett vörösfülűek kiszorítják az őshonos, erősen védett mocsári teknősöket. De hazai tenyészetből (gondolom nem mind import) szvsz szabályosan kapható kell legyen.
Egyébként nekem is van vörösfülűm, kb 30 éves, bazinagy kövér állat. A szeme ugyan vetekszik Fenyő Mikiével, de egyébként jól van.
Pontosan milyen teknőst szeretnél? Tuti vörösfülűt, picikét? Holnap úgy is megyek forgácsot szerezni (mongol egereknek), és végig szoktam tekinteni a teknősfrontot is.
[Szerkesztve] -
micsi
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a minap meghalt a kisebbik ékszertekim.Amire egyáltalán nem számítottunk,ugyanis semmi külső látszata nem volt,annak,hogy ő beteg.A szeme nem volt bedagadva,a páncélja nem volt puha.Talán megfázott.2 éves volt,de egy édes pici világos zöld teki volt.Nagyon sajnáljuk.
A nagyob él és virul kb. 4 éves.Ő már szép példány.:)
Tehát szeretnék neki párt, de csak olyat ami még picike. Kisállat kereskedésben sajnos már nem lehet kapni ezt a fajtát,mert állítólag mostmár védett.
Aki tudna nekem ebben esetleg segíteni(hol lehetne beszerezni),kérem írjon!
És kíváncsi lennék 1-2 hasznos infora velük kapcsolatban.Pl.Igazából miért nem lehet őket már kapni?
Aktív témák
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- BestBuy topik
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest