Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni. Szerintetek egy ilyen: [link] "épített" vízhűtés mennyivel jobb mint egy aio 280-as radival ellátott hűtés? Egy 5900X-et hűtene. Most egy evga clc 280-as hűti, nem mondom hogy rossz, idle 40-45 fok netezés közben fel-fel ugrik 60 fokra.
Ha az összes magot terhelem 4.4GHz-en megy és úgy 80 fokig megy fel.
Na most a linkben szerepelt hűtés mennyit javíthat kb.? Nem javulna jelentősen a hőmérséklet? Köszönöm előre is a válaszokat!Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
válasz tomcat78 #69248 üzenetére
Nézegettem itt hardverapron, de nem láttam normálisat. Néztem úgy is hogy külön-külön szedem össze az alkatrészeket az ekwb oldalán, de úgy kicsit húzósabb az ár.
Meg még egy gyors kérdés, ezt is érdemes desztillált vízzel kimosni összeszerelés előtt?Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Kikérném a profik vélemyényét erről az eladó szettről: [link]
Erősen gondolkodom a megvételén, csak a cpu blokk az inteles, de ha jól láttam, lehet hozzá kapni AM4-es átalakítót: [link] , ez mennyire működő megoldás?
A pumpa ami van a pakkban, az mennyire megbízható, teljesítménye milyen?
Megéri az árát így a pakk?Előre is köszi a válaszokat.
Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy egy épített vízzel, amiben egy PE 360-as radi van és egy D5-ös pumpával ellátott rendszer ami egy 5950X-et hűt az ennyire ne tudná megfogni a hőmérsékleteket játék alatt? A szoba hőmérséklete olyan 22 fok amiben a gép van.
Nekem valahogy ez nem tűnik normálisnak, mert az ez előtti AIO-m jóval hűvösebben tartott egy 5900X-et. Gondolkodtam azon is, hogy lehet rosszúl teszem fel a cpu-ra blokot és azért melegszik ennyire a CCD1. De már párszor le-fel raktam, de nem lett semmi javulás.Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
válasz abridabri #75327 üzenetére
Sajnos nincs vízhőfok szenzor a rendszerben. De biztos nem valami hűvös a víz olyan 1 óra játék után, mert a csöveket megfogva már eléggé melegek. Igen PBO van a procin -15 curve az összes magon jelenleg, az még nincs finomhangolva. Lehet hülyeség amit olvastam, de lehet valamennyit javítana, ha a blokkot elforgatom 90 fokkal és akkor a a víz azon a pontos áramolna be ahol a kettő CCD van és a proci "tetején" menne ki a meleg. Mert ugye most úgy van hogy a proci bal oldalánál megy be és a jobb oldalon távozik a víz.
Nézegettem ezt a ek quantum velocity2-öt is hátha hozna pár fokot, de ha valaki jobban benne van a témában és felesleges pénzkidobás lenne, akkor azt elengedem.Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
válasz abridabri #75329 üzenetére
A radit langyosnak mondanám, nem meleg. Használtan vettem a rendszert és akkor átmostam a radit, meg mindent is. De attól még lehet, hogy a radiban dugulás lenne? Az előző gazdája is csak EKWB EK-CryoFuel Clear-el használta és az ha jól tudom nem okoz lerakódást. A paszta biztos jó, meg a blokk is jól felfekszik. De holnap rendelek is egy vízhőmérőt. Esetleg tudsz ajánlani egyet?
-
LP700-4
tag
válasz abridabri #75331 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat! Akkor nem bontom szét a rendszert feleslegesen, hogy a radit átmossam, ha az nem tud csak úgy eldugulni. Igen, akkor megnézek egy allcore 4.6GHz-et. Meg egy ilyen átfolyós hőfokmérőt. A lapon szerintem lesz hőszenzor header.
-
LP700-4
tag
Az a fura, hogy R23 alatt nem megy fel ennyire a hőmérséklet, konkrétan ugyan azokat a hőmérsékleteket produkálja akkor mint neked. Amúgy játék alatt 70 fokon mozog, de néha gondol egyett és felugrik ilyen magasra a hőmérséklete mint amit a képen lehet látni 88 fokra.
#75333orbano: Most direkt egy agresszívabb venti profillal megy a gép, így szerintem a venti fordulattal nincs gond. Idle állapotban olyan 48 fok körül mozognak a hőmérsékletek.
Ezt a le-fel kapcsolást még nem néztem.Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
válasz Leon77 #75336 üzenetére
Ilyen ventik vannak a radiátoron, de elvileg kifejezetten radi ventik ezek. thermaltake pure a12
Most hogy frissen, "hidegen" indítottam a rendszert, így csak 40 fokos az idle temp.
Majd hétfőn jön egy vízhőmérő és miután beépítettem, majd többet megfogok tudni a dolgoról.Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
válasz orbano #75341 üzenetére
Ilyen blokk van a procin, meg igazából ez az a hűtés amit éppen használok: [link]
Mit gondolsz egy jobb blokkal javulna a helyzet? Pl. ezzel: [link]
Meg arra is gondoltam, hogy elforgatom a blokkot, hogy máshogy érje a hidegebb víz a procit.
Így:
Most jelenleg a felső képen lévővel használom és úgy gondolom, hogy hozhat javulást a lenti opció.Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kedvenc zene a mai napra
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest