- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Tehat akkor itt senki nem tudja mitol recseg egy 2 eves most vizkotelenitett bojler?
-
qqzs
őstag
Egy 2 eves ariston kocka bojler elkezdett recsegni. Mint mikor egy fem pinceajto nyikorog. Akkor tortenik mikor meleg vizet hasznaltunk es elkezd futeni. Kitakaritottak a vizkovet belole, nem mostak at csak ami alul kijott belole. 1 hetig csend volt most ujrakezdte. Mit lehet meg tenni?
-
qqzs
őstag
Ezzel a Honeywell Evohommal mar igy kicsit te van a.... Mikor felraktam a 10 taviranyitasu termofejet es kb 3 zonara osztottam a lakást azt csinalta ,- mint kesobb kiderult - a kisebb zonaban hamarabb felmelegedett a viz ezert a FegC21 kazan vimelegedes erzekeloje lekapcsolta a kazánt. Ebbol volt a multkor mutatott tuskes grafikon.
Akkor meg nem tudtam hogy kell levenni a kazán teljesitmenyet, ezert gondoltam kipróbálom zonak nelkul az egesz hazra 20.5 fokot állítottam. Kb 3 napja el is erte minden helyiség ezt a homersekletet. Azt hittem innentől ugy fog mukodni mint a régi computherm ami naponta hidegtől fuggoen bekapcsolta a kazant 6-8x. De ez nem, ez az elmult harom napba 15 percenkent kapcsolja a kazant egész nap.
Most mar rajottem mit kell tekerni hogy levegyen a teljesitmenyt. De mar nem tudom mi lenne az optimalis. Mindenutt 20.5 fok es kb fel napig megy a kazán megállás nélkül azaz 15 perc be 15 perc ki. Vagy zonázzak megint es csökkentsem addig a teljesitmenyt, amíg nem zar le az automatika a hamar felmelegedő viz miatt? Ez nem olyan komfortos mint az elozo ami meg ugy tunik hogy egy csomót fogyasztunk feleslegesen. A haz hőszigetelese nagyon jó egyebkent. azert se ertem miért kapcsolgatja az evohome a kazánt. Ha kikapcsolom a futes kb fel-egy nap alatt esik fel fokot a homerseklet. -
qqzs
őstag
válasz
gerisz23 #711 üzenetére
Ma kicsit jobban megvizsgaltam. Most ugy nez ki hogy az biztonsagi automata kapcsolgatja a kazant le mert a viz tul hamar felmelegszik. A kazanvezerlo be van kapcsolva a lang kikapcsol. Azt nem ertem ilyenkor a szivattyunak tovabb kene forogni, nem? Lehet az okos vezerles miatt keves radiator van nyitva ezert hamar felmelegszik a keves keringő viz. Egyebkent c24 es kazan. probaltam a langot kisebbre venni de ahogy magyaraztak a bekapcsolo gomb tekeresevel nem valtozott semmi, vagy nem tekertem semmit hiaba forgattam :) . Elektromos vezerles aljan lehet meg tekerni valamit gondolom az a vizhofok. Alang meg a melegites gyorsasagat allitja. Lehet megnezetem szerelovel miert nem tudom a langot allitani.
-
qqzs
őstag
Már annyira piszkálta csoromet hogy elobanyasztam a tavaly teli adatokat az elso a tavalyi a masodik a mostani kazan homerseklet . Nem ertem hogy az az okosabb rendszer miért kapcsolgatja igy akazant. Hiaba van "10 zonam" tulajdonkeppen az lakas úgy van programozva hogy az alvo resz este 21 nappal 18 a nappali resz forditva es van par helyiseg amit nem hasznlaunk mindig az 18 es ott kezzel vesszuk fel ha hasznalni kezdjuk. ami meg erdekes hogy ha elutazunk vagy egesz nap kirandulunk akkor ha elfelejtem a hazat levenni megtehetem mobilrol. Viszont a regi naponta 6x kapcsolt az uj meg naponta 100x es sokaig 5-10 percenkent. MI ENNEK AZ ÉRTELME? Honelweynel csak van fogalmuk a futesrol....Regen majdnem állandóan az egesz hazban egyforma 20.5 fok volt es 180m2 haz + 100m2 pince 150eFt ideny gaz koltseg szerintem nem rossz. Es nem nyikorgott meg susorgott semmi. Hat nagyon ugy nez ki hogy ennek semmi értelme nem volt :(
-
qqzs
őstag
válasz
gerisz23 #706 üzenetére
Mar minden okos es butan szarul erezhette magat
meg a kenyelem , tavoli kontrol, ha elmegyunk leveszi ha megjovunk felveszi, stb. Meg 10-15 % megtakaritast is remeltem de az masodlagos. most olyan erzesem van hoyg 2x annyit eszik igy mint regen plusz minden kazan bekapcsolas utan a rendszerbol susog a viz ami a legzavarobb, raadasul a radiatotermosztatok is nyikorognak allitaskor bennuk a motoros fogaskerek mechanika.
Lehet allitani hogy orankent csak 3x kapcsoljon be max, de 6 volt az alapbeallitas, de azt hittem ez ilyen biztonsagi dolog hoyg ha tul gyakran kene kapcsolni akkor sem fogja de a fene gondolta hoyg ez ugy fut alapbol hogy kapcsolgatja
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Egy regi kb 20 éves Fég kazán egy 180m2 csaladi haz futeset latja el egy grundfos keringtetovel. Regen hagyomanyos kozponti termosztattal radiator termofejekkel ment. Most "okositva" lett a futes Evohome-al. 10 radiator kapott evohome fejet es van egy kozponti vezerlo. A kazánon van egy homero ami grafikont rajzol. ami változást látok ez az uj rendszer kb 15 percenként kapcsolja ki be a kazánt amikor fut. sose megy a viz 35-40 fok fölé regen meg bekapcsolt napi 4-5-6 x es felment 60 fokra is. ami meg erdekes hogy mivel sokszor csak 2 harom radiator van nyitva vagy van hogy csak egy igy jobban halljuk ahogy aramlik a viz a rendszerbe. A wécébe es fürdőbe regi fej van igy sosincs lezarva mind. Ez a gyakori kapcsolgatás es a gyorsabban aramlo viz nem art a rendszernek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Path of Exile (ARPG)
- Spotify
- AliExpress tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Ryzen 7 CPU-k
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest