Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Úr
tag
Sejtem hogy miért hozol létre a _keres() metódusokon kívül is egy connectiont, de ez így nem fog működni. Ha a _keres()-en belül létrehozol egy új kapcsolatot, szerintem azt
ismeg kell nyitnod, mielőtt kérést küldenél hozzá.
Kipróbáltad amit írtam (open a _keres-en belül)? -
M.Úr
tag
Hali!
Én először debugolni próbálnám. Ha Visual Studio-t használsz, akkor ez nem jelenthet gondot. Tegyél breakpointokat a kérések köré, és figyeld a connection-höz kapcsolódó változókat.
szerk.:
Úgy látom létrehozol egy connectiont a button click else ágában, majd azt megnyitod. Eztán futtatod a kérést, ami létrehoz egy új connectiont, amit sehol nem nyitsz meg, majd ide próbálsz lekérdezést küldeni.A connect.connection_open_realmd(); parancsot a *_keres() metódusokba biggyeszd be a megfelelő helyre.
-
bpx
őstag
Szia!
2 dolog:
1. Hiába van connection-öd és nyitod meg, ha a commandokat nem kapcsolod össze vele. A commandnak sehol sem adtad meg, hogy milyen kapcsolatot használjon, így persze hogy panaszkodik.
2. SQL paramétert tényleg paraméterrel kellene megadni, nem pedig magát az SQL-t "összeollózni" (sql injection, dbms optimizer).
például így:
MySqlCommand user_keres = new MySqlCommand();
user_keres.CommandText = "SELECT id FROM account WHERE username=?UN";
user_keres.Connection = connection;
user_keres.Parameters.Add(new MySqlParameter("UN", user);
MySqlDataReader reader = user_keres.ExecuteReader();ha minden igaz, akkor MySQLhez ? kell az SQL Servernél megszokott @ helyett a paraméterhez
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest