- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslie23
tag
válasz
joysefke #9708 üzenetére
Igen, az mindenképpen cél, hogy a presentation layernek ne legyen EF Core dependenciája és ahogy Alexios is írta, ha éppen arra van szükség, gond nélkül cserélhető legyen a DataAccess layer akár Dapperre, sima ADO.NET-re, bármire.
Mivel saját hobbiprojektről van szó, így erre soha nem fog sor kerülni, de most valahol pont az elmélet érdekelne, hogy hogyan lehet és kell ezt jól megcsinálni. Olvastam a hivatkozott MS-os leírást is egyébként.„Ami nekem sokkal szimpatikusabb...”
Huhh, lehet, hogy valami nagyon hasonlóról beszélünk egyébként, próbálom értelmezni. Neten található projektek alapján most úgy legoztam össze, hogy a presentation layer egyIUnitOfWork
interfészt lát a DataAccessből, és aProgram.cs
-ben bele van rakva egy példánya aUnitOfWork
-nek DI konténerbe.IUnitOfWork
szintén interfészeket tartalmaz mint property-k (IPersonRepository
,IProductRepository
, stb.).
A generikus Repo-nak is van egy generikus interfésze (IRepository<T>
), ebben nincs pl. Update metódus, csak Add, Remove, GetAll, GetFirst.IProductRepository
örökölIRepository<Product>
interfésztől, illetve tartalmazhat specifikus metódusokat, mondjuk épp egy ilyet hogy:void Update(Product product)
.
A konkrét implementációk pedig pl.:ProductRepository : Repository<Product>, IProductRepository
,
vagyis öröklik a generikus repo metódusait, és implementálják az entitás-specifikus metódusokat, annak számít most mondjuk egy Update is.Ha jól értelmezem az általad írottakat, valami hasonlóra gondolsz, csak az interfészeket szerencsésebb lenne kiszervezni egy külön assembly-be, ami amúgy logikusan is hangzik.
Mondjuk ha jó a sejtésem, az EF Core-t teljesen nem lehet „száműzni” a presentation layerből, mert a DI miatt a kell a builder.Services.AddDbContext...Automapper témában sajnos csak másra tudok mutogatni, jómagam még nem kísérleteztem vele, így nem tudom mennyire validak az itt leírt ellenérvek...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- Apple iPhone 16Pro 128GB Kártyafüggetlen 3Év Garanciával
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest