- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslie23
tag
válasz
joysefke #9708 üzenetére
Igen, az mindenképpen cél, hogy a presentation layernek ne legyen EF Core dependenciája és ahogy Alexios is írta, ha éppen arra van szükség, gond nélkül cserélhető legyen a DataAccess layer akár Dapperre, sima ADO.NET-re, bármire.
Mivel saját hobbiprojektről van szó, így erre soha nem fog sor kerülni, de most valahol pont az elmélet érdekelne, hogy hogyan lehet és kell ezt jól megcsinálni. Olvastam a hivatkozott MS-os leírást is egyébként.„Ami nekem sokkal szimpatikusabb...”
Huhh, lehet, hogy valami nagyon hasonlóról beszélünk egyébként, próbálom értelmezni. Neten található projektek alapján most úgy legoztam össze, hogy a presentation layer egyIUnitOfWork
interfészt lát a DataAccessből, és aProgram.cs
-ben bele van rakva egy példánya aUnitOfWork
-nek DI konténerbe.IUnitOfWork
szintén interfészeket tartalmaz mint property-k (IPersonRepository
,IProductRepository
, stb.).
A generikus Repo-nak is van egy generikus interfésze (IRepository<T>
), ebben nincs pl. Update metódus, csak Add, Remove, GetAll, GetFirst.IProductRepository
örökölIRepository<Product>
interfésztől, illetve tartalmazhat specifikus metódusokat, mondjuk épp egy ilyet hogy:void Update(Product product)
.
A konkrét implementációk pedig pl.:ProductRepository : Repository<Product>, IProductRepository
,
vagyis öröklik a generikus repo metódusait, és implementálják az entitás-specifikus metódusokat, annak számít most mondjuk egy Update is.Ha jól értelmezem az általad írottakat, valami hasonlóra gondolsz, csak az interfészeket szerencsésebb lenne kiszervezni egy külön assembly-be, ami amúgy logikusan is hangzik.
Mondjuk ha jó a sejtésem, az EF Core-t teljesen nem lehet „száműzni” a presentation layerből, mert a DI miatt a kell a builder.Services.AddDbContext...Automapper témában sajnos csak másra tudok mutogatni, jómagam még nem kísérleteztem vele, így nem tudom mennyire validak az itt leírt ellenérvek...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háztartási gépek
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- ZIDOO médialejátszók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest