Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pmonitor

aktív tag

válasz fatal` #9505 üzenetére

#9482 martonx: *.designer.cs fileokat nem szabadna módosítani.
    vs.
    #9505 fatal`: alapvetően nem abban turkálunk.

Azért ez a 2 kijelentés között elég nagy különbség van. Pl. ha azt írta volna, amit te, akkor történetesen egy szavam sem lett volna.

Szerintem meg egy kezdő winforms-osnak kötelező megismerni azt, hogy a design nézet mögött mi zajlik a háttérben. Módosítani valamit design nézetben, megnézni, hogy ez mit változtatott a .design file-ban, használni a szürkeállományát, hogy ez miért is történik stb.. stb.. A kezdőn nem a friss kezdőt értem azért, hanem aki már tisztában van az event-ekkel. Sőt, az sem árt, ha esetleg néha ránéz az IL kódra is, hogy egy kicsit ahhoz is konyítson. Mint ahogy az sem baj, ha egy C-s kezdő nézegeti a generált ASM kódot is.

Martonx szerint meg semmi köze a .designer.cs file-okhoz.

Ez merőben eltérő filozófia a kettőnk között. Én azért alakítottam ki ezt az álláspontom, mert ha 1 kezdő elszúr valami olyan dolgot, amit nem tud helyreállítani(bár igazából nem kellene feladnia), akkor sem történik semmi. Egy példaprojekt tönkrement. És? Viszont sokkal magabiztosabb lesz később, mikor esetleg hozzá kell nyúlni egy éles projektben(ami nem mehet a kukába).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés