- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
Jester01 #2431 üzenetére
NP
Egyébként a példákat inkább csak az azonos megvalósítás kedvéért hoztam.
A példáim inkább egyszerű szemléltető kódocskák voltak, mint valós problémára írt csontra optimalizált kódok. Abban mondjuk egzet;rtek, hogy a tanulók inkább tanuljanak egy kicsit (nem is kicsit) optimalizálni, és problémamentes kódot írni.De had engedtessék meg nekem, hogy magyarázkodjam kicsit:
Természetesen plusz egy változóval sokkal hatékonyabban (nagy tömbelemszám esetén) megoldható a probléma, de ebben az esetben... Lássuk be, hogy három értékadás kb ugyanannyi erőforrást igényel, mint két értékadás plusz egy modulus osztás (ráadásul memóriában kevesebb is).
List / Sum (Linq) egyértelműen pazarlás erre a célra, ezekben az esetekben csak azt szerettem volna bemutatni, hogy nem csak a tömb létezik a .NET struktúrában, és List-tel lehet hasonló dolgokat csinálni (ráadásul úgy, hogy munka oroszlánrészét megcsinálja helyettünk a környezet).
Mondjuk a MOD-ot nem igazán értem. Az összeget mindig újra kell számolni, hiszen, ha mást nem a régi tagot ki kell vonni, az újat pedig hozzá kell adni, három tömbelem esetén ez sem biztos, hogy előnyösebb.Emellett feltételeztem, hogy a kolléga nem nagyon konyít a kivételkezeléshez (bocsánat a feltételezésért), viszont olyan kódot nem szeretek írni, ahol a kivételek nincsenek minimálisan sem lekezelve. A kivételkezelést pedig nem itt gondoltam bemutatni...
Feltételeztem azt is, hogy esetleg már valami offiszos tapasztalata (excel), ahol az =Int("szöveg") nullát ad vissza, ezért az általam írt kód is ezt a sémát követi. Természetesen megoldható volna az is, hogy a temp = 0; helyett egy Console.Error.WriteLine-al hibaüzenetet dobjon + continue segítségével újra bekérjen adatot a kód (mondjuk úgy rémlik, hogy a kivételkezelés módja nem volt lespecifikálva).
Végül (még egyszer?): nem egy általános megoldást akartam adni (ami kód mennyiségben valószínűleg több is, ráadásul egy kezdő számára sokkal nehezebben felfogható egészben, mint rész-példák összegeként).
Ja, és egyáltalán nem sértődtem, és köszönöm az építő kritikát.
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged