Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Huawei Mate 10 kókányolás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Most ott tartok, hogy WinForms-ban van az egész. Mikor elinul a súgó, akkor maximalizálja az ablakot, és ennek a felbontásnak a tört részére állítja a betüméretet. Így felbontástól függetlenül mindég ugyanannyi sor fog megjkelenni. Ezt a szöveget átalakítom bitmap képpé. Ez azért jó, mert egy parancsal tudom tükrözni az egészet, nem kell spéci betűtípus. Ezt pixelenként tolom el, így megvan a függőleges scroll.
Most 2 dologgal küzdök. Az 1ik ez a szövegformázás, a másik pedig a directx időzítés. -
cigam
titán
válasz
kingabo
üzenetére
Nem pont 20 karakter, csak kb. Hogy pontosan mennyi az a felbontás, és betüméret függő. Ha jól láttam a linkelt fürumon pixel pontosan kiszámolja, hogy kifér-e a szöveg. Ez nagyon szimpi, csak még nem értem minden sorát.
Súgógépet próbálok csinálni. Ehez nagy betük kellenek, hogy távolabbról is jól olvasható legyen, ezért nem sok betű fér el egy sorban.

-
cigam
titán
Hogyan lenne egyszerűbb szöveget tördelni pl. 20 karakterenként?
Arra gondoltam, hogy szétrobbantom a szöveget szavakra pl. a string.split-el, és abból rakosgatom össze. Ami elég macerának tűnik.
Elképzelhető, hogy ha egy richtextbox-ba töltöm be, eljátszok valamelyik paraméterével(font méret, magának a box-nak a szélessége) amivel 20 karakteres lesz 1 sor,és a rendszer tördeli be automatikusan. Ki tudom olvasni soronként?
Vagy van még elegánsabb megoldás? -
cigam
titán
Mert érthetetlen. Ha pedig az alap dolgokat nem értik (és az hogy felmondja a leckét, nem jelenti azt hogy érti is, és alkalmazni is tudja), márpedig az objektum orientáltság alapelvei nem egyszerűek(nem is vagyok vele tisztában)
pl. Én se értem miért nevezik az egy dimenziós tömböt vektornak. Igaz nekem nem is próbálták megtanítani. Mindenesetre a vektornak iránya szokott lenni nem pedig elemszáma. Szóval nekem ez elég zavaros.
Persze ez csak az én tudatlanságomat bizonyítja. -
cigam
titán
-
-
cigam
titán
Hátha vkit érdekel: CodeFluent Entities Professional 3 napig ingyenes.
-
cigam
titán
válasz
zsolti_20
üzenetére
Válaszoltam is. kb. a form1 létrehozása után lefuttathatod az első alap lekérdezést.Ez feltölti adatokkal. Vagy készítesz egy önáló lekérdezést, amit meghívsz az alap paraméterekkel. Ez feltölti a szükséges szövegeket. Aztán később ezt hívod meg (felparaméterezve) a gombra klikkeléskor.
Remélem érthetően nyökögtem el!

-
cigam
titán
válasz
zsolti_20
üzenetére
másik program funkcióját is bele lehessen iktatni?
Konkrétan mire gondolsz?
van egy textbox, amiben van egy rejtett szöveg de gombnyomásra jelenik meg. Nekem arra lenen szükségem, hogy amint elindul a program ezt a gombot automatikusan megnyomja.
Ennek így se füle se farka. Miért legyen rejtett, amikor egy ből láthatóvá akaros tenni?
-
cigam
titán
válasz
sztanozs
üzenetére
Mi mással kéne tekerni?
Annyit kellene csinálnia, hogy kiteszi a képet, amikor azt mondom "play" (pl. lenyomom a szóközt), elindul a szöveg finom görgetése, míg a végére nem ér. Ekkor megáll a scroll.Tulajdonképpen egy súgó programot próbálok kifaragni. Lövésem nincs milyen eseményhez kössem ezt.
Az egeres példád csak arra jó, hogy meglássam azt, hogy sokkal gyorsabban is tudja cibálni a képet. Igaz mozgathatnám n+1 pixellel is, de akkor elég darabossá válik a mozgás.
A folyamatos finom görgetés azért fontos, hogy a szöveget el tudják olvasni, nem mellesleg a sebességét változtatva igazodni tudjon a természetes beszéd ritmusához. Ne legyen feltűnő, hogy olvassa.
-
cigam
titán
Próbálok összehozni egy pöpec függóleges scroll-t, de nem az igazi.
Kb működik is, de
- döcög/villog
- Amikor hatalmasra sikerül a kép a rotateflip résznél kiakad(Ez a legkissebb gondom, majd tördelem a szöveget, és akkor nem lesz több ezer pixel széles)
- hiába van 25"ms"-ra állítva, meg-meg akad, és lassucska is.
- Az normális, hogy több mint 700MB RAM-ot eszik?Mivel/hogyan lehet lemérni, hogy 1-1 művelet meddig tart?
Létezik fonmabb, egyenletesebb időzítés?pictureBox1.Visible = true;
timer1.Enabled = true;
// A szövegből grafikát gyártunk
Bitmap bmp = new Bitmap(1, 1);
Graphics grafika = Graphics.FromImage(bmp);
// a betuméretet a függőleges felbontáshoz igazítja
int betumeret = felbontasy / 8;
Font betutipus = new Font("Tahoma", betumeret);
SizeF szovegmeret = grafika.MeasureString (textBox1.Text, betutipus );
bmp = new Bitmap(bmp, (int)szovegmeret.Width, (int)szovegmeret.Height);
grafika = Graphics.FromImage (bmp);
grafika.DrawString(textBox1.Text,betutipus , Brushes.Green, 0, 0);
bmp.Save(@"sugo.bmp");
pictureBox1.Size = new Size(pictureBox1.Size.Width , bmp.Size.Height );
pictureBox1.Image = bmp;
pictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.Normal;
// Ha a kép túl nagy, inkább kiakad, minthogy tükrözné
// pictureBox1.Image.RotateFlip(RotateFlipType.Rotate180FlipY);
szovegvegepozicio = -1*bmp.Size.Height+this.Height ;
}
private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if (szovegvegepozicio <pictureBox1.Location.Y)
{
pictureBox1.Location = new Point (pictureBox1.Location.X, pictureBox1.Location.Y - 2);
}
}sztanozs
Amit küldtél minta az jó, szépen lehet nagy sebességgel is mozgatni az egérrel. Viszont amint az időzítő tekeri, valami nem stimmol. -
cigam
titán
válasz
üzenetére
Most ismerkedem a c#-al, és nekem is pont ez a gondom(KeyDown eventet akarok elkapni, de az istennek se akar működni). Amint ráprogramozok vmit a keydown-ra, nem működik se a keydown, se az eddig működő mousedoubleclick. Anno egy spéci megoldást ajánlottak rá, de ez a probléma elfedése nem?
Alapból miért nem működik? Valamiért csak odatették.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku fizikai dual SIM!!!
- Samyang AF 85mm f/1.4 FE II objektív Sony E
- Eladó egy igazi ritkaság Dell UltraSharp 32" 8K Monitor - UP3218K
- eladó Dell U4320Q Monitor 42.5 " 3840 x 2160 (4K UHD)
- Új Bontatlan Lenovo ThinkPad P16v Gen2 Mobil Munkaállomás -50% Ultra 7 165H 32/1TB RTX 2000 8GB 30Hó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- Synology HAT3300-4T 4TB NAS HDD 2 db, új
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest