- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Készítettem egy Windows Forms App -ot, amivel egy ubuntu alapokon lévő "házi szerver pc" -t szeretnék néhány egyszerű funkcióval vezérelni/státuszt lekérdezni. Ezek a következők lennének:
- Szerver pc pingelése
- Wake on lan küldése a szerver pc -nek (mac alapján)
- Ssh -n keresztül bejelentkezés, illetve parancs küldés és fogadás (egyenlőre rsync és shutdown parancsok lennének)Addig eljutottam, hogy létrehoztam egy Win Form App -ot, elkészítettem a felhasználói felületet és megírtam az összes függvényt, ami a fenti funkciókhoz szükségesek. A funkciókat az UI -on lévő gombokkal lehet elindítani és a függvények logolják egy multiline text boxba, hogy milyen szekvenciák futottak le, vagy éppen milyen válasz jött vissza ssh -n. A program egész jól működik azzal a szépséghibával, hogy amíg a háttérben futnak a függvények, addig az UI teljesen megfagy. Ez nem is lenne akkora probléma, de van, hogy az rsync parancs hosszú percekig, akár egy óráig fut, mire megjön a report, hogy mit sikerült szinkronizálnia. Ennek orvoslására ki szeretném rendezni a függvényeket külön szálba, hogy legalább az asztalra le lehessen tenni az UI -t és ne "Nem válaszol" státuszba kerüljön, amikor véletlenül rákattintok. A kiszervezésnél addig jutottam, hogy létrehozom a párhuzamos szálat, de amint abból a szálból szeretnék egy a fő formon lévő komponensre (pl. label, button, stb.) hivatkozni vagy annak értéket beállítani, egyből "Szálak közötti művelet érvénytelen" hibát kapok. Ezt egy logolást végző függvénynél már sikerült feloldanom Invoke használatával, de egy buttonEnable beállításnál újra előjött.
A kérdésem az lenne, hogy ezt az Invoke -os megoldást minden egyes komponensnél el kell játszani vagy van erre valami egyszerűbb út, amire még nem sikerült rátalálnom?
Eddig jellemzően mikrokontrollereket programoztam C -ben, a Win Forms, C# és oop teljesen újak számomra, de nagy a motiváció.Minden segítséget előre is köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Macbook Air 2017 A1466 (2db)
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó Konfig I5 8400 16GB DDR4 1TB SSD 1TB HDD RTX2060 6GB!
- HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw - multifunkciós színes lézernyomtató kiváló állapotban eladó
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest