Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9246) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

El vagyok veszve az ASP verziók és szuboptimális lehetőségek között, segítség kéne

Egy új ASP Web API projektet kell írni (REST, json). A saját már létező komponensek amiket kikerülhetetlenül használni kell, targetje Net472. Jó pár ezek közül nem konvertálható egyszerűen netstandard2.0-ra, és ezen adott idő alatt nem tudunk segíteni, ez már eldölt.

Az új az ASP web-projekt mellé készülő library komponensek targetje Standard2.0 lesz, ez a stratégiai irány. A régi komponensek is előbb vagy utóbb átvándorolnak standard2.0-ra, de ez nem most lesz.

Az ötlet az, hogy használunk "valamilyen" .Net Framework 4.7.2+ -en futó ASP verziót, használjuk a meglévő saját frameworkos librarykat az újakat pedig standard2.0-ban gyártjuk. Aztán amikor alkalom adódik rá, az ASP projektet is migráljuk/lecseréljük a majdani legfrissebb ASP Net Core-ra.

Az ASP projekt alá jelenleg olyan kevés kód kerülne ami csak lehetséges, minden ami szükséges standard2.0-ás libraryba vándorolna, lehetőleg úgy hogy majd később asp net core alól változatlanul fel tudjuk használni.

=====

És akkor most tanácstalan vagyok, hogy nekem valami régebbi ASP NET Core-t kell nézni (ezek ha minden igaz 2.2-ig bezárólag tudtak futni Framework runtimen is, de erről csak olvastam) vagy valami legújabb ASP.NET 4.x -et Web API 2-vel??

Az ASP Net Core 2.x-ek ha minden igaz már end of life...

VS19 támogatásnak eléggé örülnék.

=====

Nézegettem a docs.mscom oldalt, de egyszerűen nem találtam jó táblázatokat...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.