Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

Sziasztok!

Van egy .NET Core 2.1 + ASP.NET CORE 2.1 Web app-om.
    Nem túl nagy, én csináltam, és hozzá tudok/merek nyúlni. A célom az lenne, hogy

1, egyrészt a legutolsó stable .NET Core + ASP.NET Core verzión tartsam, lehetőség szerint

2, lehetőség szerint mindig közvetlenül (ha lehet self contained opció nélkül) tudjam Azure App Service-ben futtatni.

Egy hónap után újra deployoltam az appot Azure-ra. Különböző okok miatt ezzel megint órákat sz**tam mire végül elindult Azuron. Az Azure hibaüzenetek számomra elég semmitmondóak. stb stb. A vége az lett, hogy most csak a self contained opcióval tudtam futásra bírni. Egy hónapja órák hosszat szívtam az Azure-val (ekkor láttam az Azure-t először) mire rájöttem, hogy ha a release targetet x86-ra állítom, akkor hajlandó lesz elindulni az app, itt még nem kellett neki a self contained opció

Azt lehet előre tudni, hogy a 2.1 -> 3.0 (stable) az egy közvetlen lépés lesz-e, vagy útba kell-e ejteni a .NET Core 2.2, ASP NET Core 2.2-t? Vagy bele kell nyúlni a kódba stb?

Elolvastam a 2.1->2.2 update instrukciókat és van benne rendesen manuális konfig fájl írás. Attól félek, hogy ha nekiállok a csomag verziókat kézzel editálgatni, akkor egy következő váltásnál megint szenvedéssel fogom Azuron működésre bírni.

Nyilván csinálhatok egy üres 2.2-es projektet és manuálisan átmásolhatok bele mindent, de az megint plusz munka.

.csproj

<Project Sdk="Microsoft.NET.Sdk.Web">

<PropertyGroup>
    <TargetFramework>netcoreapp2.1</TargetFramework>
    <UserSecretsId>9b4b6fbc-c156-49cb-9d78-15de78924438</UserSecretsId>
    </PropertyGroup>

<PropertyGroup Condition="'$(Configuration)|$(Platform)'=='Debug|AnyCPU'">
    <PlatformTarget>AnyCPU</PlatformTarget>
    </PropertyGroup>

<PropertyGroup Condition="'$(Configuration)|$(Platform)'=='Release|AnyCPU'">
    <PlatformTarget>x86</PlatformTarget>
    </PropertyGroup>

<ItemGroup>
    <Folder Include="Migrations\" />
    </ItemGroup>

<ItemGroup>
    <PackageReference Include="CsvHelper" Version="9.2.3" />
    <PackageReference Include="FluentValidation" Version="8.1.1" />
    <PackageReference Include="MailKit" Version="2.1.2" />
    <PackageReference Include="Microsoft.AspNetCore.App" />
    <PackageReference Include="Microsoft.AspNetCore.Razor.Design" Version="2.1.2" PrivateAssets="All" />
    <PackageReference Include="Microsoft.EntityFrameworkCore.Sqlite" Version="2.1.4" />
    <PackageReference Include="Microsoft.EntityFrameworkCore.Tools" Version="2.1.8">
    <PrivateAssets>all</PrivateAssets>
    <IncludeAssets>runtime; build; native; contentfiles; analyzers</IncludeAssets>
    </PackageReference>
    <PackageReference Include="Microsoft.VisualStudio.Web.CodeGeneration.Design" Version="2.1.1" />
    </ItemGroup>

<ProjectExtensions><VisualStudio><UserProperties /></VisualStudio></ProjectExtensions>

</Project>

Szerk:
    Az sem tiszta, hogy a VS Installer miért nem ajánlja fel a 2.2-es SDK telepítését, miért kell azt VS-en kívülről telepíteni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés