Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
luzer0901
csendes tag
Sziasztok egy, olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet ,megoldani a 2013-as visual studio c#-ban, hogy a Formot ne lehessen átméretetzni, se nyilakkal, se kattintással ?? A segítséget előre is köszönöm.
-
sztanozs
veterán
válasz luzer0901 #6351 üzenetére
FormBorderStyle - bármi ami Fixed-del kezdődik az nem átméretezhető. A none sem, de annak nincs kerete és fejléce sem.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Patito94
újonc
Üdv!
A következő a problémám:
Van egy interfészem, ez az IHálózatiEszköz interfész. Ez a FogadottBájtok, az ElküldöttBájtok (és esetleg a KapcsolódóEszközök) tulajdonságok implementálását írja elő az implementálók számára. Van egy abstract HálózatiEszköz osztályom, ami implementálja ezt és az IComparable interfészt is. Az osztály leszármazottjai a Szerver, Router, Switch, Hub, UserPc osztályok). Ezen osztályok példányai elküldött_bajtok és fogadott_bajtok adatokat tárolnak (integer). (Tegyük fel, hogy a küldő hálózati eszköztől a fogadóig minden eszközön pontosan ugyanannyi bájt ment keresztül.) A feladat, hogy a rendszer ebből az újabb és újabb beadott kommunikációs adatok segítségével építsen fel egy kapcsolati gráfot az eszközök között. A gráf megvalósítása tetszőlegesen választható (az IHálózatiEszköz-ben lévő KapcsolódóEszközök lista - ami szintén HálózatiEszköz elemekből áll - esetleg egy alkalmas módszer lehet, de nem kötelező így megvalósítani).Én úgy indultam el, hogy létrehoztam egy generikus LancoltLista osztályt (ugyanis nem használhatjuk a feladatban a Visual Studio-ban előre generált LinkedList/List osztályt), megvalósítottam az interfészt (a KapcsolódóEszközök-kel együtt) és létrehoztam a megfelelő osztályokat. A főprogramban létrehoztam egy LancoltLista<HalozatiEszkoz> lista-t és ehhez hozzáadtam (saját metódussal) a lista végére pár elemet (Szerver, Router, Switch, Hub, UserPC példányok).
Itt akadtam el, hogy hogyan lehetne ebből a generikus láncolt lista elemeiből létrehozni egy gráfot, vagy hogyan tudnám felhasználni a KapcsolodoEszkozok tulajdonságot ennek a megvalósítására. Ez lenne a legjobb, ha ezzel lehetne, de természetesen bármilyen megoldást elfogadok.
Nem tudom, hogy mennyit számít, de eddig mi egy integer elemekből álló gráfot hoztunk csak létre és csúcsmátrix valamint szomszédsági listában való tárolásról tanultunk. Próbáltam érthetően fogalmazni, ha mégsem sikerült volna csatoltam egy linkben a feladat szövegét.
https://drive.google.com/file/d/0B8mq8kxqh9XNRjF0WHZYS0dfSVk/view?usp=sharing
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Dilikutya
félisten
Hello!
Van egy adatbázisom 3 táblával. Az egyikből szeretnék lekérdezni úgy a C#-ban írt programban, hogy a két utolsó mező csak 1-1 ID, és külső kulcs két másik tábla azonos mezőjéhez.
Pl.: van a Movies táblám a következő mezőkkel: Movie_Id, Title, Year, Director, Genre. Az utóbbi kettő külső kulcs a hasonló nevű táblák kulcsához. És abból a két táblából választanék ki 1-1 mezőt.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz lord.lakli #6356 üzenetére
Linq.
Az adatbázis:
MOVIES
Movie_Id, Title, Release_year, DirectorID(FK), Genre_Id(FK)Genres
Genre_Id, GenreDirectors
DirectorID, Directorvar query = from s in model.Movies
select new
{
Title = s.Title,
Release_year = s.Release_year,
Director = ?,
Genre = ?
};Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Jester01
veterán
válasz Dilikutya #6357 üzenetére
Lásd How to: Perform Inner Joins
Szóval valami olyasmi, hogy:
var query = from s in model.Movies
join genre in model.Genres on Genre_Id equals s.Genre_Id
join director in model.Directors on DirectorId equals s.DirectorId
select new
{
Title = s.Title,
Director = director.Director,
Genre = genre.Genre
};Jester
-
Dilikutya
félisten
-
Jester01
veterán
válasz Jester01 #6358 üzenetére
Akkor cseréld fel, ha úgy akarja ...
var query = from s in model.Movies
join genre in model.Genres on s.Genre_Id equals genre.Genre_Id
join director in model.Directors on s.DirectorId equals director.DirectorId
select new
{
Title = s.Title,
Director = director.Director,
Genre = genre.Genre
};[ Szerkesztve ]
Jester
-
Dilikutya
félisten
válasz Jester01 #6360 üzenetére
Valami nem kerek valahol, egyelőre ezt a részét félreteszem. Most előbb adjunk hozzá az adatbázishoz lekérdeznivalót. Fel van töltve kezdő adatokkal, ez egyik tábla kulcsmezői 1-8 értékekkel kezdődnek. Hozzáadok egy új elemet, az megkapja a kulcsnak a 0-át. Hozzáadok még egy elemet, és hibát dob.
A SelectedIndex-nek kéne szerintem jól megadni valamit.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
rgeorge
addikt
Az alábbi sort találtam egy átalakítandó rendszer forrásában:
char Char_0 = System.Convert.ToChar("0");
Miért ír le valaki ilyen kódot, mire gondolt vajon?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Én azt vettem észre, hogy azok az indiai programozók, akik tényleg jók, nem maradnak az országban bérfejlesztősködni - ergo ilyen vonatkozásban nem is találkozni a munkájukkal.
Egyébként a magyar bérmunkaerővel is pontosan ugyanaz a közhelyt tapasztalom: olcsó húsnak híg a leve. De, csak hogy nehéz legyen az élet, ha valaki sokat kér, az se jelent semmit...
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
amargo
addikt
Nekem az tettszik, hogy megkérded:
- meg tudod csinálni
- meg perszeeeaztán valami olyat kapsz, amitől eldobod az agyad, de azt már megfejettük, hogy azét mondanak mindenre igent, mert nemet mondani tiszteletlenség..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rgeorge
addikt
A belinkelt kód nem indiaitól származik. Bár tudnám ezt jobban szálazni, de nem teszem, aki érti, érti.
Ezek szerint, legalábbis eddig másnak sem sikerült értelmet találnia benne.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
martonx
veterán
"aztán valami olyat kapsz, amitől eldobod az agyad, de azt már megfejettük, hogy azét mondanak mindenre igent, mert nemet mondani tiszteletlenség.."
Sokat dolgozok orosz/ukrán/fehér orosz (innen nézve egykutya - és valóban mennyire igaz) fejlesztőkkel is közösen. Na, ők is elég furák. Ők azok, akiknek kiadod a parancsot, és mint egy vadászkopó gondolkodás nélkül végrehajtják. Komolyan, ha azt mondod, hogy menjünk jobbra, tök mindegy, hogy négy falat kell puszta kézzel lerombolni, ők akkor is jobbra mennek, és nem mondják azt, hogy de mi lenne, ha kettőt megkerülnénk, egyet meg kihagynánk mert tök felesleges, és ténylegesen csak egyet kellene áttörnünk.
Mióta személyesen ismerem az orosz mentalitást, meg tudom érteni a németek elkeseredettségét, döbbentét, amikor szembe találták magukat a szovjet néphadsereggel a második világháborúban, és a szovjetek minden józan gondolkodást nélkülözve képesek voltak dacolni mindennel, és elmenni a legvégsőkig.
Annak mindig van egy pikáns bája, amikor az orosz (fehérorosz/ukrán egykutya) fejlesztőkhöz szokott projekt vezető kiadja az ukázt a magyar fejlesztőknek, azok meg küldenek neki egy csomó kérdést, hogy biztos így vagy úgy, vagy nem-e lenne sokkal jobb amúgy? És nem érti, hogy mik ezek a kérdések, mikor ő világosan megmondta, hogy jobbra kell menni, és leszarja, hogy jobbra menni kb. lehetetlen mert puszta kézzel kell 4 beton falat áttörni.
Én kérek elnézést!
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet olyasmit csinálni c#-ben, mint php-ben a sessionok?
-
MineFox54
őstag
válasz Peter Kiss #6379 üzenetére
Mire mondod? A három hozzászólásra? Lejárt az idő köztük.
-
Peter Kiss
őstag
-
válasz #90999040 #3170 üzenetére
Most ismerkedem a c#-al, és nekem is pont ez a gondom(KeyDown eventet akarok elkapni, de az istennek se akar működni). Amint ráprogramozok vmit a keydown-ra, nem működik se a keydown, se az eddig működő mousedoubleclick. Anno egy spéci megoldást ajánlottak rá, de ez a probléma elfedése nem?
Alapból miért nem működik? Valamiért csak odatették.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Dilikutya
félisten
válasz Peter Kiss #6381 üzenetére
Ezt pedig odaírhattad volna kiegészítésként a kicsitlassítsmár-hoz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
MineFox54
őstag
válasz Peter Kiss #6381 üzenetére
Utána jöttem rá, igazából mindkét kérdésre ugynaz volt a válasz, csak guglizni kellett hozzá, és nem csak az első találatot megnézni
-
sztanozs
veterán
Form.KeyPreview a barátod.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Ez is lehet hogy béna kérdés lesz, de hogyan lehet megoldani, hogy:
form1 bezáródik, de megnyitódik helyette form2?
frm2.Show();
this.Close();bezárja az egészet, ha pedig Hide van Close helyett akkor az egész program bezáródik.
-
matthew95(2)
senior tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy véletlenül senkinek nincsen 2048 játékhoz source kódja? WindowsFormos verzió kéne és bármilyen puritán megoldás érdekel csak működjön. Nagyon sürgős lenne. Akinek van ilyen, az ne habozzon írjon itt, vagy privátban mindenképpen. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dilikutya
félisten
válasz matthew95(2) #6387 üzenetére
Házi?
-
-
krokk
senior tag
válasz MineFox54 #6386 üzenetére
2 db formod van és a form1 a main form?
mert akkor a form 1 zárásával a programot is zárod.
ezt csak trükközéssel tudod megoldani.
kérdés, hogy mi lenne a terv vele.nekem pl van felugró ablakom logóval meg a program verzió stb (itt form1)és utána indul a program fő ablaka (itt form2).
a program.cs-t kell módosítanod, ahhoz hogy a form1 bezárása után a form2 nyíljon meg ehhez:form1 frm = new form1();
if (DialogResult.OK == frm.ShowDialog())
{
Application.Run(new form2());
}azt hogy a form1-et miként zárod be vagy mit csinálsz rajta az már rajtad múlik
[ Szerkesztve ]
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
rgeorge
addikt
válasz MineFox54 #6386 üzenetére
Mondjuk kicsit sem látszik a lényeg, pl. hogy a frm2-t hol definiálod, hozod létre, mert így ezer meg egy oka lehet annak, ami történik.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
sztanozs
veterán
válasz MineFox54 #6393 üzenetére
Close-kor azárt záródik be, mert az alkalmazás szál a Form1-re lett nyitva - mézd meg a Program.cs-t.
Ha ott átírod a következőre, akkor a Form1 lezárása után automatikusan megnyílik a Form2 és csak annak lezárásával lép ki a program:namespace Test
{
static class Program
{
/// <summary>
/// The main entry point for the application.
/// </summary>
[STAThread]
static void Main()
{
Application.EnableVisualStyles();
Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
Application.Run(new Form1());
Application.Run(new Form2());
}
}
}JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Próbálok összehozni egy pöpec függóleges scroll-t, de nem az igazi.
Kb működik is, de
- döcög/villog
- Amikor hatalmasra sikerül a kép a rotateflip résznél kiakad(Ez a legkissebb gondom, majd tördelem a szöveget, és akkor nem lesz több ezer pixel széles)
- hiába van 25"ms"-ra állítva, meg-meg akad, és lassucska is.
- Az normális, hogy több mint 700MB RAM-ot eszik?Mivel/hogyan lehet lemérni, hogy 1-1 művelet meddig tart?
Létezik fonmabb, egyenletesebb időzítés?pictureBox1.Visible = true;
timer1.Enabled = true;
// A szövegből grafikát gyártunk
Bitmap bmp = new Bitmap(1, 1);
Graphics grafika = Graphics.FromImage(bmp);
// a betuméretet a függőleges felbontáshoz igazítja
int betumeret = felbontasy / 8;
Font betutipus = new Font("Tahoma", betumeret);
SizeF szovegmeret = grafika.MeasureString (textBox1.Text, betutipus );
bmp = new Bitmap(bmp, (int)szovegmeret.Width, (int)szovegmeret.Height);
grafika = Graphics.FromImage (bmp);
grafika.DrawString(textBox1.Text,betutipus , Brushes.Green, 0, 0);
bmp.Save(@"sugo.bmp");
pictureBox1.Size = new Size(pictureBox1.Size.Width , bmp.Size.Height );
pictureBox1.Image = bmp;
pictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.Normal;
// Ha a kép túl nagy, inkább kiakad, minthogy tükrözné
// pictureBox1.Image.RotateFlip(RotateFlipType.Rotate180FlipY);
szovegvegepozicio = -1*bmp.Size.Height+this.Height ;
}
private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if (szovegvegepozicio <pictureBox1.Location.Y)
{
pictureBox1.Location = new Point (pictureBox1.Location.X, pictureBox1.Location.Y - 2);
}
}sztanozs
Amit küldtél minta az jó, szépen lehet nagy sebességgel is mozgatni az egérrel. Viszont amint az időzítő tekeri, valami nem stimmol.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
De minek tekered időzítővel?
Azért eseményvezérelt a rendszer, hogy az események vezéreljék, ne valami idióta időzítő.Amúgy:
bool EltolE = false;
Point Eredeti;
Point Eltolas = new Point(), UjErtek;
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void pictureBox2_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
Eredeti = e.Location;
EltolE = true;
}
private void pictureBox2_MouseMove(object sender, MouseEventArgs e)
{
if (EltolE)
{
UjErtek = Eltolas - new Size(e.X - Eredeti.X, e.Y - Eredeti.Y);
if (UjErtek.X < 0) UjErtek.X = 0;
if (UjErtek.Y < 0) UjErtek.Y = 0;
if (UjErtek.X > global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Width - pictureBox2.Width) UjErtek.X = global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Width - pictureBox2.Width;
if (UjErtek.Y > global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Height - pictureBox2.Height) UjErtek.Y = global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Height - pictureBox2.Height;
using (Graphics g = pictureBox2.CreateGraphics())
{
g.DrawImageUnscaled(global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final, new Point(-UjErtek.X, -UjErtek.Y));
}
}
}
private void pictureBox2_MouseUp(object sender, MouseEventArgs e)
{
EltolE = false;
Eltolas = UjErtek;
}JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
válasz sztanozs #6396 üzenetére
Mi mással kéne tekerni?
Annyit kellene csinálnia, hogy kiteszi a képet, amikor azt mondom "play" (pl. lenyomom a szóközt), elindul a szöveg finom görgetése, míg a végére nem ér. Ekkor megáll a scroll.Tulajdonképpen egy súgó programot próbálok kifaragni. Lövésem nincs milyen eseményhez kössem ezt.
Az egeres példád csak arra jó, hogy meglássam azt, hogy sokkal gyorsabban is tudja cibálni a képet. Igaz mozgathatnám n+1 pixellel is, de akkor elég darabossá válik a mozgás.
A folyamatos finom görgetés azért fontos, hogy a szöveget el tudják olvasni, nem mellesleg a sebességét változtatva igazodni tudjon a természetes beszéd ritmusához. Ne legyen feltűnő, hogy olvassa.
-
-
Dilikutya
félisten
Hogy tudok C#/WPF-ben:
- az adatbázislekérdezését egy xls táblázatba menteni?
- textboxba ellenőrzötten szöveget bevinni (pl. ha évszám, 4 számjegy 1901-DATE közötti, vagy csak betű, és szám nem).Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem a C#-al kapcsolatban. Nemrég kezdtem az ismerkedést vele, de pár dolog már megy vele. A kérdésem csupán annyi lenne, lehet trükközni vele,úgy hogy egy másik program funkcióját is bele lehessen iktatni? A másik kérdésem pedig, hogy van olyan parancs benne, amivel automatikusan nyomhatok egy gombot? Pl, van egy textbox, amiben van egy rejtett szöveg de gombnyomásra jelenik meg. Nekem arra lenen szükségem, hogy amint elindul a program ezt a gombot automatikusan megnyomja. Ha nem ez lenne a megfelelő topik ezzel kapcsolatban kérlek irányítsatok át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest