Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeG3Nd
tag
Sziasztok!
Olyan problémába futottam amihez egyedül már kevés vagyok
A dolgokat máshogy neveztem el nehogy a munkahelyen gondok legyenek.Tegyük fel hogy van egy cukorgyár, ami többféle cukorkát gyárt. Mindegyikhez csak egy recept tartozik, azonban ezeken a recepteken néha módosítanak. A cukorkákat gyártó gépekhez tartozik műveleti utasítás, hogyan és mit kell beállítani hogy épp az adott fajtát tudja gyártani. Tehát egy gép több fajtát tud gyártani, igénytől függően. Nevezzük ezt szériának, tehát egy adott fajta cukorkából egy gép által gyártott darabok, a gép következő fajtára történő átállításáig. Minden géphez tartozik egy minőségbiztosítási jegyzőkönyv is.
A recept, gyártási utasítás, minőség jegyzőkönyv külön fájl, utóbiból szériánként készül egy darab, illetve a recep, műveleti utasítás is módosul néha. Ezek a fájlok egy könyvtárban vannak, ömlesztve, viszont szabályos elnevezéssel, ezért a név alapján pontosan be lehet őket azonosítani. Ez így néz ki:
AAAA_BBBB_CCCC_DDDDDD.***, ahol:
AAAA: sorszám
BBBB: gyártás helye
CCCC: dokumentum típusa
DDDDDD: dokumentum kelteEzek a könnyebb kereshetőségért egy táblázatba vannak foglalva:
A feladatom az, hogy egy olyan táblát csináljak, ami mást nem tartalmaz csak egy párbeszédpanelt, ahova az adott termék azonosítóját beírva, majd a dokumentum fajtáját és a gyártás helyét (gépet) kiválasztva a legkésőbbi dátummal rendelkezőt megkeresi, és az alsó szövegdobozba mint link elhelyezi. Recept esetén természetesen nem választható a gyártás helye.

A termékhez tartozó dokumentumok azonosítása a 4 jegyű sorszám alapján történik, azonban a párbeszédablakban az azonosító alapján kell keresni, ami nem feltétlenül csak 4 számjegy, lehet szöveges is. Ezt megoldani van egy másik munkalap, ami a 4 jegyű sorszámhoz tartozó azonosítókat tartalmazza.

Ha jól sejtem ez már csak VBA-val megvalósítható feladat, amivel MsgBox-on kívül sok dolgot nem tudok alkotni, azért kérem a segítségetek.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox One / Series X Játékok
- Új 2TB 2000GB m.2 Külső SSD, tesztelt, garancia
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Garanciás - LG C2 55 OLED TV 4K, 120Hz, 2.1 - OLED55C21LA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G / 12/ 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 100%
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A dolgokat máshogy neveztem el nehogy a munkahelyen gondok legyenek.