Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeG3Nd
tag
Sziasztok!
Olyan problémába futottam amihez egyedül már kevés vagyok
A dolgokat máshogy neveztem el nehogy a munkahelyen gondok legyenek.Tegyük fel hogy van egy cukorgyár, ami többféle cukorkát gyárt. Mindegyikhez csak egy recept tartozik, azonban ezeken a recepteken néha módosítanak. A cukorkákat gyártó gépekhez tartozik műveleti utasítás, hogyan és mit kell beállítani hogy épp az adott fajtát tudja gyártani. Tehát egy gép több fajtát tud gyártani, igénytől függően. Nevezzük ezt szériának, tehát egy adott fajta cukorkából egy gép által gyártott darabok, a gép következő fajtára történő átállításáig. Minden géphez tartozik egy minőségbiztosítási jegyzőkönyv is.
A recept, gyártási utasítás, minőség jegyzőkönyv külön fájl, utóbiból szériánként készül egy darab, illetve a recep, műveleti utasítás is módosul néha. Ezek a fájlok egy könyvtárban vannak, ömlesztve, viszont szabályos elnevezéssel, ezért a név alapján pontosan be lehet őket azonosítani. Ez így néz ki:
AAAA_BBBB_CCCC_DDDDDD.***, ahol:
AAAA: sorszám
BBBB: gyártás helye
CCCC: dokumentum típusa
DDDDDD: dokumentum kelteEzek a könnyebb kereshetőségért egy táblázatba vannak foglalva:
A feladatom az, hogy egy olyan táblát csináljak, ami mást nem tartalmaz csak egy párbeszédpanelt, ahova az adott termék azonosítóját beírva, majd a dokumentum fajtáját és a gyártás helyét (gépet) kiválasztva a legkésőbbi dátummal rendelkezőt megkeresi, és az alsó szövegdobozba mint link elhelyezi. Recept esetén természetesen nem választható a gyártás helye.

A termékhez tartozó dokumentumok azonosítása a 4 jegyű sorszám alapján történik, azonban a párbeszédablakban az azonosító alapján kell keresni, ami nem feltétlenül csak 4 számjegy, lehet szöveges is. Ezt megoldani van egy másik munkalap, ami a 4 jegyű sorszámhoz tartozó azonosítókat tartalmazza.

Ha jól sejtem ez már csak VBA-val megvalósítható feladat, amivel MsgBox-on kívül sok dolgot nem tudok alkotni, azért kérem a segítségetek.

Új hozzászólás Aktív témák
- Zsír Lenovo ThinkPad X13 G3 "Golyóálló" Laptop 13.3" -35% Brutál i5-1245U 12Magos 16GB 512GB FHD+
- Macbook Retina 12 2017 8/256 (A1534)
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A dolgokat máshogy neveztem el nehogy a munkahelyen gondok legyenek.