- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tupacamaru #1393 üzenetére
Ok, már megoldottam.
Nna, azért, hogy ne csak kérdezzek, egy jó tanáccsal is szolgálok:
Az volt a célom, hogy egy anamorfikus (függőleegsen széthúzott) 16:9-es dvd-ből úgy csináljak avi-t, hogy ne veszítsek a felbontásból.
Alapból a 16:9-es DVD is 720x576-ban van eltárolva (ami 5:4-es), csak a lejátszó (pl. powerDVD) kihúzza vízszintesen 1024x576-ra, ami már 16:9 arányú felbontás.
A normál DVDRip esetén pl. 720x360-ba lenne tömörítve, hiszen alapból ennyi a DVD felbontása vízszintesen, ehhez kell igazítani a függőleegs felbontást. Igen ám, de így veszínünk a függőleges felbontásból.
A másik módszer, hogy megtartjuk a függőleges felbontást (576 képpont), és 1024-re nyújtjuk az AVI-t is. Ezt azért nem használják, mert pazalrásnak tartják, ami helytálló megállapítás.
Engem akkor sem hagyott nyugondni a dolog, kipróbáltam ez utóbbit. A végeredmény 1-pass, és multipass esetben (XVID és DIVX) is az volt, hogy ugyan élesebb a kép a függőlegesen több képpont miatt, de a vízszintesen eltárolt sok képpont és az azonos bitráta miatt a kockásodás erősebb volt.
Ezután próbálgattam még sokmindent (tegnap óta szinte folyamatosan megy a tömörítés 1-2 perces fájlokkal), de nem volt jó sehogy; vagy alacsonyabb felbontás kell, vagy nagyobb file méret.
Végül tök véletlenül csináltam egy beállítási hibát, aminek elég jó eredménye lett.
A lényeg (XVID-el próbáltam):
- 2 pass tömörítési módot használtam, ellőször azt kell beállítani, hogy 2-pass - 1st pass
- az első menetnél az AVI felbontását pont akkorára állítom, amekkora a forrásanyag felbontása, vagyis 720x576, nem törődve a képaránnyal
- ekkor keletkezik egy video.pass nevű file
- a második menetnél beállítottam a képaránynak megfelelő felbontást, vagyis 1024x576.
- ekkor a video.pass fájlból beolvassa az első menet "tapasztalatait" (Nyugodtan rá lehet nyomni az előző menetben készült AVI felülírására, hiszen abban csak hang van jelenleg.)
Azt tapasztaltam, hogy így nem is vesztettem a függőleges felbontásból, és a minőség is szuperjó lett, annak ellenére, hogy vízszintesen fölöslegesen tároltam el képpontokat.Aki jó minőségű avi-t akar, az próbálja ki bátran!
ui.: Az egészhez a 1Click DVD to Divx AVI nevű progit használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Keresek: PGA processzor "kiemelőt".
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A03 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest