Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Klaus Duran: RCS
Új hozzászólás Aktív témák
-
xyzikeee
aktív tag
belső csatolóval tanultuk, az a feladat hogy hozzunk létre VB-ban egy linux szervert + 2 kliens gépet (windows és linux) aztán ezzel kell mókolni, fájlmegosztás, DNS szolgáltatás telepítése, DHCP szolgáltatás telepítése,
Távfelügyelet kialakítása a szerveren, Adatvesztés elleni védekezés szoftveres beállítása, Adatlopás elleni védekezés, jelszóházirend kialakítása, beállítása.... stb. -
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy Virtual boxban 2 virtuális gép van létrehozva, egyiken Debian7(Linux) másikon Windows7. A Virtualboxban rákattintottam elsőnek az első gépre, konfigurálás, hálózat/ itt a NAT mellé 2. hálókártyának beállítottam egy belső csatolót. A másik gépnél ugyan ezt megcsináltam, csak a NAT-ot cseréltem le belső csatolóra.
Linuuxba beírtam: mcedit /etc/network/interfaces
itt beállítottam eth1 re az ip címet és a netmaskot.
Mentés, kilépés, reboot.Windows7-be hálózati beállítások, rámentem a helyi kapcsolatra, ipv4 tulajdonságok, csakugyan beállítottam az ip címet valamint az alhálózati maskot. Leokéztam, de valamiért nem akar csatlakozni a hálózathoz.
A cél az lenne hogy a 2 virtuális gép egy hálózatba legyen és az egyikből meg tudjam pingelni a másikat és fordítva.
Valószínűleg kihagytam valami fontos lépést, remélem tud valaki segíteni.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG FSP 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest