Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Miután ebben az ablakban uninstallálta a VirtualBox-os sort, írjon be egy admin parancssorba 2 sort, és indítsa újra a gépet (az esetleges fix IP-ket jegyezze meg, mert minden IP automatikusra állítódik):
netsh winsock reset
netsh interface ip reset %temp%\resetlog.txt
Ha ez nem oldja meg, akkor a VirtualBox-nak semmi köze a problémához. -
Kakumix
senior tag
Unokatesódnak egy Eset tűzfala van telepítve, esetleg mindkettő?
Megtaláltam, mi lehet az ismeretlen hálózat, bár nem értem teljesen
Angol windowst használok és a Status oszlopban írja a Virtualbox Host-Only Network kártyára, hogy "Unindentified network" magyarul "Nem azonosított hálózat". Valójában úgy tűnik, hogy nem státuszt jelez az oszlop, hanem csak a hálózat nevét írja ki ide a windows, ha az be van állítva pl. a router-en. Ha nincs beállítva akkor jön az "Ismeretlen" hálózat szöveggel.
Legalábbis nekem, a routeren beállított SSID nevet jelzi ki ebben az oszlopban. Szerintem ez nem jó nyom. -
Kakumix
senior tag
Igen, láttam, és én is a fizikait piszkáltam. A többit amit írtál nem értem
Tűzfalat - a windowsén kívül - már évek óta nem használok. Egyébként nem vagyok otthon a hálózatokban, csak ismerek valakit, aki már látott olyat és sajnállak, hogy csak én jutottam neked, aki próbál segíteni 
-
Kakumix
senior tag
-
Kakumix
senior tag
Pontosan nem értem a problémát, de ha letörli a Virtualbox-ot még jó, hogy leszedi a saját maga telepítette virtuális hálókártyát majd a hálózatot hiszen már nem "létezik" az a virtuális hálókártya, amin a hálózat működött.
Azt kéne megtudni, hogy mit csinált, a windowsban, hogy működésre bírja az internetelérést, a virtuális hálózaton és ezt visszacsinálni. Internetmegosztás, IP cím állítás, DNS kiszolgáló beállítása vagy ilyesmi. Bár amit írsz VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter szerintem nem is tud kimenni az internetre, hiszen a neve is az, hogy Host-Only (magyarul: csak a gazdagép). Ha mégis sikerült neki megoldania, akkor ezt kell visszacsinálni
-
Syl
nagyúr
Nene! Elindítod a VirtualBoy-ot, létrehozol egy virtuális gépet. Abba beletelepíted a kiszemelt oprendszert. Amikor végez és fut a virtuális gép, akkor jön a "devices" menüpontban az "install guest additions". 5-10 másodpercig nem történik semmi, majd a virtuális gépen belül elindul a telepítő.
-
Syl
nagyúr
Virtuális környezetben csak virtuális VGA működhet. Hozzá drivert (valamint egyéb cuccokat) a Guest Additions tartalmaz (amikor fut a virtuális gép, akkor "devices", "install guest additions" menüpont.
Nálam ettől a win8 összef**ta magát.
Pedig állítólag win7 drivereket tud használni. Nem úgy tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Angol windowst használok és a Status oszlopban írja a Virtualbox Host-Only Network kártyára, hogy "Unindentified network" magyarul "Nem azonosított hálózat". Valójában úgy tűnik, hogy nem státuszt jelez az oszlop, hanem csak a hálózat nevét írja ki ide a windows, ha az be van állítva pl. a router-en. Ha nincs beállítva akkor jön az "Ismeretlen" hálózat szöveggel.

De hiszen az additions-t csak a virtuális gépen belülre kell telepíteni, ahogy a neve is mondja: guest.