Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
MaCS_70 #2446 üzenetére
Az, hogy ennyit fogal, pont a Windows miatt van.
Az ügyfelekhez kb. 12 fajta különböző VPN klienst használok, és vannak amelyek összeakadnak egymással ha egyszerre fel vannak telepítve. Ezen kívül egyszerre sokszor több ügyfélhez is be kell lépnem, tehát több VPN-t kell használni egyszerre.
Ezt úgy gondoltam megoldani, hogy telepítettem egy Windows 7-et én is, és csináltam belőle linked clone-okat (ami snapshotokkal operál), hogy legyen több hasonló virtuális gépem, de ne foglaljon sok helyet.
Na most ha van pl. egy 25 GB-os Windows 7 VM-em, csinálok belőle egy snapshotot vagy clone-t, akkor a snapshot percek alatt több GB-ra hízik, néhány nap alatt meg akkora lesz, mint maga VM eredeti állapotában.
Nyilván utána lehetne nézni, hogy milyen mindenféle folyamatok futnak, amelyek ennyi módosítást termelnek, de én feladtam, van ugyanabból a VM-ből 4 másolatom, snapshotok nélkül és kész.Linux VM-eknél nem tapasztaltam ilyet, de ott ugye nem indul be Windows Update, meg indexelés meg egyebek.
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2446 üzenetére
Van egy szkennerem amihez semmi emészthető oprendszerhez nincs már driver, ezért évek óta VBox-os XP-vel használom. Most nyomtam rá egy pillanatképet, elindítottam, majd leállítottam. Az eredmény, a gép fő mappájában található "alap" vdi mérete és dátuma maradt a régi, a snapshop mappán belül pedig keletkezett egy friss, kb 250 megás állomány.
Ugyanígy van egy tesztelős Win7 gépem is. Azon is elvégeztem a fenti lépéseket (snapshot, boot, shutdown), ugyanaz az eredmény. A fő vdi változatlan, snapshop mappába keletkezett új, kicsi fájl.Utána mindkét gépen töröltem a pillanatképet (a vboxon belüli pillanatkép kezelővel), amire a snapshot mappából eltűnt az új kis vdi és a fő vdi fájl változott. Vagyis bedolgozta a változásokat a fő állományba.
Ez a normális működése a snapshotnak.
Lehet nálad azért viselkedik másként az XP, mert az vmdk konténert használ (esetleg vmware gép lett konvertálva vbora?) és abba nem tud "normálisan" pillanatképekkel dolgozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövedelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Metal topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest