Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Bambanő háza tája
- Internet fejlesztés országosan!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
A lakásban random időnként elkezdenek villogni a lámpák.
Ilyenkor multiméterrel mérve eléggé ingadozik a feszültség,már az órától bejövő kábelen is.
Múlt hét csütörtökön vettem észre először,210-223 V között ugrált,akkor kb 2 nap után teljesen abbamaradt a jelenség,de tegnap újrakezdődött,és már volt hogy egészen 170-180V ig leesett egy egy pillanatra.A lakáselosztóban minden csavarra ráhúztam még múlt hétvégén,ott lazulást nem tudok elképzelni,főleg hogy már az ÁVK előtt is fennál a hiba mérésre.
A lakás tavaly lett újravezetékelve 1,5 ill 2,5 ös rézvezetékkel,azonban az órától bejövő kb 10méteres szakasz az nincs kicserélve.Szerintetek hol lehet a probléma,tekintve hogy nem állandóan ugrál a feszültség,tegnap este is beállt stabilan 232 Voltra és nem mozdult,illetve ma reggel is 8 óráig kb stabil volt?
Társasházi lakásról van szó,a közvetlen szomszédaim nem tapasztalnak ilyet.Az óra kb 5 éve volt cserélve,azóta sem tapasztaltam ilyet eddig[ Szerkesztve ]
Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
astorre19
aktív tag
válasz bluemirage #1513 üzenetére
Igen kb ezek jutottak nekem is még eszembe.
1 fázis van nálam.Regisztrált szerelőt hívja emiatt jól gondolom?
Még annyit,hogy ha valahol a társasházban van a lazulás az okozhatja ezt,hogy napokig semmi gond majd utána megint?
[ Szerkesztve ]
-
astorre19
aktív tag
válasz bluemirage #1513 üzenetére
A társasház földszintjén volt a probléma,a felszálló méretlen vezetéket védő 50Amperes biztosíték kiégett végül.ezt helyrerakta egy villanyszerelő,de itt lesz az ideje a teljes társasházi hálózat modernizálásanak...
-
astorre19
aktív tag
válasz csemberlen #1524 üzenetére
Nem, tegnap este elment az àram hàrom lakàsban.lehet fèlreèrthetően ìrtam,de ez màr ùj fejlemèny volt,csak megìrtam a törtènet vègèt.
-
astorre19
aktív tag
válasz csemberlen #1526 üzenetére
Igen.Azóta minden rendben van.
Még olvadó biztosítók vannak bent,és nem csak simán elolvadt benne a szál,hanem elég szépen meg is volt feketedve az alja a biztosítéknak,mintha nem érintkezett volna rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg nem tudja valaki,hogy egy 4 emeletes társasházba utólag beépített liftnek kb
mekkora betáp szükséges?a társasházunkba megy a huzavona,hogy fel szeretnénk újíttatni a méretlen felszálló vezetékeket+a bejövő csatlakozó vezetéket cserélni+ minden ami ezzel jár, mivel már nem engedélyezi az EON senkinek sem a 16Amperről felfelé váltás,a bejövő gerinc elégtelen keresztmetszete miatt.
Van viszont 1 lakó aki kitalálta,hogy a villamos felújítás helyett legyen inkább lift.Én viszont nem látom,hogy a jelenlegi becsatlakozásra majd ráengednek egy litet a felújítás nélkül.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
astorre19
aktív tag
Ha ez ilyen egyszerű lenne...közgyűlési határozat van róla,ketten szavaztak ellene,de bíróságon akarja megtámadni,mondván hogy ő nem fizet azért hogy más tudjon bővíteni.Persze neki 32 Amper van még abból az időből amikor engedte az EON a bővítést..
Mivel a felújításhoz nem kell 100%os támogatás ezért azt nem tudja olyan egyszerűen elkaszálni.Én amúgy támogatnám a liftet is...más kérdés hogy a kettő együtt elég sok pénz..Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
astorre19
aktív tag
Épületen kívüli a lépcsőház,ott mellette van hely,azt mondják régebben volt téma és akkor oda tervezték volna:15+éve...
Félemeletenként állna meg,nem az adott szinten.
De mondom a liftre én sok esélyt nem látok,pusztán érdekelt hogy miért bírná el a hálózata a társasháznak ha már most is határon van.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
3 darab 6-os mkh mekkora gégecsőben fér el?Behúzás után lenne a helyére rakva.
-
astorre19
aktív tag
válasz csemberlen #5151 üzenetére
Nem szempont az újrahúzás.
Köszi szépen
-
astorre19
aktív tag
válasz csemberlen #5153 üzenetére
15 méteres szakasz 2 kanyarral,de előbb be lenne húzva a csőbe és csak utána lenne a helyére rakva cső+vezeték egyben.De ha 25-öt mondtok akkor olyat veszek majd
-
astorre19
aktív tag
Még valami.Létezik,hogy schneider lakáselosztókból ekkora hiány van?12 modulos Resi9et nem is találok sehol a neten,de más típusból se nagy a választékEsetleg hasonló vagy jobb minőségű 12 modulosat tudnátok ajánlani?Amik rendelkeznek 0 és föld sínekkel.
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy dugvillával szerelt beépített sütő,amit be kellene kötni egy sütő dobozba.
A doboz helyére konnektort felrakni nem opció,mivel 4mm-es vezeték lett kiépítve a sütőnek.
A gyári kábelt így cserélni kellene,az lenne kérdésem van valamilyen speciális kábel ami ajánlott?
Gondolom nem sima MT kábellel kellene bekötni.Másik kérdésem,mivel ez anyósoméknál van,nem láttam még a sütőt hogy is néz ki,menyire szokott körülményes lenni ezeken a vezetékcsere?Nagyon meg kell bontani a készüléket?Egy electrolux sütőről van szó ami 3490 wattos,nem is értem miért dugvillás.Tudom,nincs 16A,de akkor is...
-
-
astorre19
aktív tag
Debrecen,Opusz-Titátsz,csoportos mérőhely a folyosón 10 mérővel,falba sülyesztett fadobozban...Tavaly nekem nem kellett szabványosított doboz.Reg szerelő olyasmit mondott,hogy mivel nem férne be a szabványos doboz,ezért ezen a területen elfogadják anélkül. Így is lett,kicserélte a lakás és a az óra között a mért vezetéket 10-esre,utána a szolgáltató simán felrakta a 32-es kismegszakítót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest