- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
313313
addikt
válasz Gabesz87 #11919 üzenetére
Dobjál hozzá pár méter 16mm2 zs mkh-t, egy legalább 100-100-as kötődobozt, egy alumax 70/2-t, 1-2 fővezetéki sorkapocsot és egy földelő szondát, legalább 3m-et.
Mert oké, hogy kivezeted a villanyt x-m-re, meg raksz fí relét és tulfesz levezetőt, de ne feledkezz meg a kiegészítő földelésről sem.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
-
PROTRON
addikt
válasz Gabesz87 #10417 üzenetére
Azt irja ott hogy rendelhető, szal csak ovatosan, nekem.villanyszerelő cegkent, akik tavaly azert nem 2 fillert otthagytak a Schracknal, meg nekunk sem adja ilyen olcson a gyarto hivatalos webshopja ceges mennyisegi kedvezmennyel egyutt sem...de ha dikerul ennyiert elcsipni, akkor jo vetel.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
4D4M
senior tag
válasz Gabesz87 #9512 üzenetére
Javaslom felvilágosítani a villanyszerelődet az áramgenerátorok es feszültséggenerátorok közti különbségről. Neked az előbbire van szükséged, ami maximum 700 mA vagy kisebb áramot igyekszik tartani. (kevesebb lehet, több nem)
Ps.: hogy ne csak savazzak, ilyesmiket kell keresni.
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
mekker
őstag
válasz Gabesz87 #9508 üzenetére
[link] innen esetleg valami? azt nem igazán tudom, hogy a 11-25V output az ténylegesen szükséges feltétel-e.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
BB9000
senior tag
válasz Gabesz87 #9508 üzenetére
Beteszel a lámpába két porcelán foglalatot, csavarral rögzíted, bekötöd , beletekersz két Philips led izzót és 10 évig nem kell hozzányúlni. Én az egy foglalatos mennyezeti lámpáimba betettem egy másodikat is és olyan fényár van, hogy csak na!
Ha nincs hely a lámpában E27 es izzónak, akkor tehetsz bele E14 es foglalatot. Az kevesebb helyet foglal el, de sokkal kisebb a fénye!
Ha az se jó, akkor beszerelhetsz olcsó led paneleket az elromlott belső szerkezet helyett. Ezeknek viszont nagyon kell a jó hűtés![ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Gabesz87 #6656 üzenetére
Viszont ha egy időben lettek telepítve amiből az első most megadta magát, lehet érdemes nézni az akciókat és egyben cserélni mindegyiket, asszonynak is tuti bejön ha engedélyt kap egy kis dizájnolásra.
Persze valszeg a legolcsóbb a jelenleg tönkrementet ugyanolyanra cserélni, de ha mindegyik egyesével elszáll akkor már kevésbé.
Ipari területen 50.000 üzemórákat szoktak megadni, ami napi 12 óra üzemmel számolva egy év alatt 4380 óra, tehát kb 10-12 év.
Persze egy háztartásban nem mennek ezek elvileg napi 12 órát, de a sok fel-le kapcsolás miatt a trafó egyes alkatrészei meg a forrasztási pontok "több" igénybevételnek vannak kitéve szerintem, emiatt szállhat el valami.
Ha kiszereled a led panelt lehet még simán 1-2 átkötéssel lehetne javítani és mondjuk a LED-ek 80%-át üzemeltetni, de ezt a kört már kitárgyaltuk.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BB9000
senior tag
válasz Gabesz87 #6648 üzenetére
" Lehet ezzel valamit csinálni, . . . " Kérdésedre a szakszerű választ PROTON fórumtárs megadta. Annyit tennék hozzá, hogy ezzel a lámpával leginkább csak a hulladékudvart lehet felkeresni.
Még annyi, hogy soha ne válassz csillárt pusztán a kinézet alapján! (tudom, ezt nem is te választottad) Lámpatest/csillár választáskor az legyen a minimum elvárás, hogy a fényigénynek megfelelő darabszámú foglalat legyen benne! E27 vagy E14. Kerülendő a beépített ledes, mert a beépített led minősége nagyon változó (általában elég gyenge) és a meghibásodása esetén az egész lámpa cseréje szükséges. A G9 foglalattal rendelkező lámpatestek is kerülendők, mivel az a foglalat túl pici, emiatt elfogadható minőségű, elfogadható árú és megfelelő fényerejű led izzót nem találni a G9 foglalatba. Nekem még 15-20 éve sikerült belenyúlnom. Vettem 6 db gyönyörű fali lámpát G9 es foglalattal. Akkoriban a halogén G9 még elfogadott volt számomra. Az izzókat 1-2 évente kellett cserélni bennük. Az összes beltéri világítás ledesre váltásakor szembesültem azzal, hogy nincs normális G9 led izzó, ami mindhárom elvárásomnak megfelelne: jó ár, jó fényerő, vibrációmentes, tartós minőség. A megoldást abban találtam meg, hogy kicseréltem a foglalatot mindben E14-re és ilyen Philips led izzókkal üzemelnek már. Ez az izzó minden elvárásomnak megfelel és nagy szerencse, hogy éppen befér a lámpáimba. Csak ajánlani tudom! -
PROTRON
addikt
válasz Gabesz87 #6650 üzenetére
Sajnos a LED paneleken belül ilyen időtávban simán megadhatja magát valami kis bizbasz(szakkifejezés), szal a villanyszerelőnek mivel órabérben van tuti az lesz a leggyorsabb megoldása hogy egyben csere, nagyon kevesen foglalkoznak ilyenkor bevizsgálással és azon 1-2 apróság kicserélésével, mert szélsőséges esetben túl sok időt elrabolhat a kevéske nyereségért cserébe.
Egy elektrotechnikusnak az órabére 8-15k huf, 8 ezer ha a forrasztás után mégse működik a dolog, 15 ha siker és kapsz 1 hónap garanciát.
De a kikötés miatt mindenképp érdemes felügyelet.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Gabesz87 #6648 üzenetére
A kötési pont-vezeték ellenőrzésen túl(nem csúszott-e szét valami) ha nincsenek forrasztási ismereteid, akkor sajna kuka.
Az is lehet hogy trafó csere elég lenne, de ahhoz is szétkéne szedni...méricskélni, ellenőrizni.
Egyébként a LED panelek javíthatóak, csak nem éri meg a munkadíjat, olcsóbb újat venni.Hány évet bírt? 3-5?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest