Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BB9000

senior tag

válasz Gabesz87 #6648 üzenetére

" Lehet ezzel valamit csinálni, . . . " Kérdésedre a szakszerű választ PROTON fórumtárs megadta. Annyit tennék hozzá, hogy ezzel a lámpával leginkább csak a hulladékudvart lehet felkeresni. :(( :((
    Még annyi, hogy soha ne válassz csillárt pusztán a kinézet alapján! (tudom, ezt nem is te választottad) Lámpatest/csillár választáskor az legyen a minimum elvárás, hogy a fényigénynek megfelelő darabszámú foglalat legyen benne! E27 vagy E14. Kerülendő a beépített ledes, mert a beépített led minősége nagyon változó (általában elég gyenge) és a meghibásodása esetén az egész lámpa cseréje szükséges. A G9 foglalattal rendelkező lámpatestek is kerülendők, mivel az a foglalat túl pici, emiatt elfogadható minőségű, elfogadható árú és megfelelő fényerejű led izzót nem találni a G9 foglalatba. Nekem még 15-20 éve sikerült belenyúlnom. Vettem 6 db gyönyörű fali lámpát G9 es foglalattal. Akkoriban a halogén G9 még elfogadott volt számomra. Az izzókat 1-2 évente kellett cserélni bennük. Az összes beltéri világítás ledesre váltásakor szembesültem azzal, hogy nincs normális G9 led izzó, ami mindhárom elvárásomnak megfelelne: jó ár, jó fényerő, vibrációmentes, tartós minőség. A megoldást abban találtam meg, hogy kicseréltem a foglalatot mindben E14-re és ilyen Philips led izzókkal üzemelnek már. Ez az izzó minden elvárásomnak megfelel és nagy szerencse, hogy éppen befér a lámpáimba. Csak ajánlani tudom!

• PROTRON

addikt

válasz Gabesz87 #6648 üzenetére

A kötési pont-vezeték ellenőrzésen túl(nem csúszott-e szét valami) ha nincsenek forrasztási ismereteid, akkor sajna kuka.
    Az is lehet hogy trafó csere elég lenne, de ahhoz is szétkéne szedni...méricskélni, ellenőrizni.
    Egyébként a LED panelek javíthatóak, csak nem éri meg a munkadíjat, olcsóbb újat venni. :D

Hány évet bírt? 3-5?

Új hozzászólás Aktív témák