Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lappy

őstag

válasz Weetjoue #2687 üzenetére

1. szerintem jó (bár én lehet a N nem kapcsolnám csak a fázisokat)
    2. méret alapján ez fér el, bár lehet nézni más elosztót is, de a mélységet is ismerni kellene
    , de lehet venni szerelőlapot (méret alapján) is és arra rögzíted amit szeretnél, csak kellenek majd távtartók
    4. csak akkor kell alu-réz összekötő ha közvetlen találkoznak egymással, de mivel csak a kismegszakítóba lesznek kötve akkor ott nem lesz gond
    PE sín esetén meg használhatsz elosztótömböt
    megjegyzés: az az ÁVK nem is jó oda 100mA! neked csak 30mA kell

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

• Guszti

aktív tag

válasz Weetjoue #2687 üzenetére

Szia!
    Kicsit túlzásnak érzem a kapcsolókat. Az óra előtti 3 kismegszakítóval meg tudod szakítani a 3 fázist, a fi relével pedig a nullát is, ha szükséges, utána pedig lesz szintén még kismegszakító. Ettől függetlenül gond nincs vele.
    Én biztos nem raknám külön sorba a 3 fázist, van erre 3 fázisú sín a kismegszakítók alá (hager fázissínek), és akkor az egymás mellettiek szépen sorba másik fázist kapnak betápnak alulról.
    Szekrény van bőven olcsóbb is drágább is (hensel kv, gewiss, hager, legrand, schneider....), a nagyon olcsóval az a baj, hogy hulladék benne a PE/N sín, illetve kicsi a szekrény. Érdemes minél nagyobbat keresni (ezt úgy értem, hogy ha pl. keresel 3*12 modulos szekrényt, akkor az legyen minél nagyobb, tehát ugyanannyi kismegszakító fér el benne, de több a hely benne dolgozni, ill. elvezetni a drótokat). Általában a normálisabb gyártók árulják ugyanazt a szekrényt több verzióban, pl PE/N sín nélkül is, esetleg 2db sínt adnak hozzá, van átlátszó ajtós verziója, teli ajtós verziója, stb...
    Szekrény méretnél vedd figyelembe, hogy az is előfordulhat, hogy a következő óracserénél jön valami gyökér, és azt mondja, hogy kötelező szabványosítani jó drágán, ami jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a mostani 23 cm-nél amit rajzoltál többet fog szélességbe foglalni a villanyóra. Mostanában ilyenekbe is rakják a villanyórát, ami szélességben kb. 30 centit visz el. (nem valószínű, de érdemes hagyni akkora helyet, hogy ha mégis, akkor ne kelljen másik szekrényt venned, és újraépíteni a belsejét)
    A végére a legfontosabb:
    Vezeték csere nélkül ennek nem sok értelme van. A legnagyobb gondod az lesz, hogy ahova szeretnéd rakni az új szekrényt oda kb. egyetlen drót se fog elérni... :(

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák