Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
Halkan megjegyzem hogy a korábbi mikrofon problémám megoldódott. Kicseréltem egy Rode SVM-re (Thnx, MediaDot), az már stereo, igy a gép nem erőlteti az erősítést, és a mikrofonon meg amúgy is van egy erősítés kapcsoló.
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
-
EkSYS
senior tag
kigen. És erre találta ki a kanon hogy lehet állítani mikor legyen meg a "KATT", úgyanis eléggé zajos és belehallatszana a felvételbe, de arra nem gondoltak ezek a jopánok hogy esetleg valaki külső mikit szeretne használni hozzá. És ezek meg azé aggódnak hogy valaki évente 1x fényképez videózás közben és az belehallatszik a felvételbe. Na erre varrjon valaki gombot!
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
alighanem
Ahogy korábban írtam, egy kamerával kényelmesebb videózni mint egy DSLR-rel. Csak én nem akarom elveszíteni azt a kivételesen jó képminőséget amit az érzékelő és a drága objektívek nyújtanak.
Fókuszálni meg tanulni kell. Beszéltem néhány TV-s kollégával meg profibb operatőrrel. Képzelheted hányan mondták hogy kizárólag AF-et használnak. Sajnos a fényviszonyok változása/észlelése már más tészta. De ahogy korábban írták vagy a pap vagy a paplan, de a a kettő együtt nem megy.
Persze az "M" módban lehet egy csomó mindent állítgatni (i.e belinkelt videók korábbról), de most már egyre jobban érdekelne hogy hogy a francba vették fel a House /7.évadot 5Dmk2-vel. Mert hogy nem hiszem hogy sokkal másképp kezelné.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
7D se jobb.
Kíváncsi leszek az 5D mkIII jobb-e lesz majd valamivel.A minap írt egyébként vissza a Canon - megemlítettem nekik a mic. AGC problémámat, idézem:
"A funkció a készüléken nem kapcsolható ki. A bejövő hang erejének beállítása minden esetben automatikus marad."
Szóval, ha hangot akarok felvenni akkor külső vevővel kell megoldani (Sony, Sennh. vagy ilyesmi)
és inkább csak statikus videózásra jó!Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
én most bajlódok egy Rode NTG2-vel meg a 7D-vel.
Nem szeretik egymástEki - az eredeti
-
-
EkSYS
senior tag
nem rossz.
Néztem több videót is is bízom benne hogy a Canon nem ilyen gagyi hogy ilyen banális hibát ejtsen. Azt láttam lehet több helyen(re) állítani a fókuszálási területeket, meg szerintem az 550D-n is van arckövetés amit a Sony szépen be is mutatott a tesztvideón.
Szerintem nem volt jól beállítva az 550D.
Bár ez mondja hogy videónál is jó lenne: link
itt meg vannak jó videókEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
a 7D-nél tudod állítani a rekeszt és az időt és az ISO-t is menet közben
a PS elvileg ha jól tévedek azt jelentené hogy a páros és páratlan sorokat tartalmazó képkockák itt nem léteznek mert mindent egyben jelenít meg, (vagyis egy állókép nem lesz soha recés) de hogy éppen adott szövegkörnyezetben ki minek érti, szvsz az két esélyes.Engem inkább annak a kényelmes AF-nek a hiánya zavar még ami megvan a handycam-eknél.
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Igen, az AF nem egyszerű. Én 7D-vel dolgozgatok, de régebben volt egy Sony VX2000-em, azzal kicsit "egyszerűbb" volt.
Itt én is azzal küzdök sokszor hogy statikus témáknál is keresgeti az AF-et, tökmindegy milyen módban van (ugye a 7D-nél van Quick, Live és arcfelismerő), az hogy milyen fókuszmeghatározási módszert adok neki azt még gyakorolnom kell.
Úgy vélem ez lesz az a pont amikor az ember túlléphet a "kényelmes" AF-en és jön a manual fókusz koraPéldának okáért ha mondjuk egy embert veszek fel egy világos ablak előtt, hát nem könnyen talál fókusz, pedig nyomogatom az AF-et.
(pedig olyan marha jó videókat csinálnak egyesek a neten akár kisgépekkel is.)
nem tudom Sony-nál lehet állítani hogy az AF drive-ot? (AI focus, AI servo stb.?
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz runner 125 #3 üzenetére
ja..kösz..észrevettem ..meg azt is hogy nem tudom kijavítani egymagam, de addigra már mind késő volt
- Kijavítottam.
[ Módosította: Ndruu ]
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
és egy kis 5d mk3 info
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam hasznos lehetne egy fórumtémát nyitni arról hogy kinek milyen tapasztalata van a tükörreflexes gépekkel való videózással.
Nem márkafüggő a topic, viszont én érdemben csak Canon 7D-vel kapcsolatban tudok majd nyilatkozni.
Érdekes hogy külföldi oldalakon mennyivel több anyagot lehet találni mint nálunk.
Néhány hasznos link:Esetleg valaki aki videózik 5D mk2-vel vagy 7D-vel?
Eki - az eredeti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest