Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
A legtöbb videó szerkesztő alkalmas erre. Az ingyenes movie maker is. Vegast ismerem, ott is ezt meg lehet oldani. Youtubon nagyon sok tutoriál van hozzá, beírod, hogy sony vegas picture in picture és több módját láthatod.
Ha álló diák vannak akkor praktikusabb lenne azokat képfájlként betenni. Pl renderingnél gyorsabb lenne, meg talán a preview is. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
elistvan #879 üzenetére
Gondolom emiatt keres valakit aki ért hozzá. Mivel nem túlzottan szándékozik módosítani, ezért javasolnám az ingyenes windows movie makert, az direkt erre való, összepokáls, átmenet, pár felirat rá aztán mehet a render. Ezt tényleg 20perc alatt meg lehet tanulni és akkor a továbbiakban nem jelent túlzott kihívást. Rengeteg tutoriál videó van jutubon, csak be kell írni hogy movie maker és a kívánt művelet neve.
-
MrChris
nagyúr
Lehet, hogy nem segít, de Vegassal proxizva elég jól lehet dolgozni gyenge gépen is, kivéve a rendert, arra van az éjjszaka
8éves gépemen negyedelt fhd-val vágtam, lehet még kisebbel is, jelenet vágás szempontjából még használható 480 vagy 320 sorral is. Ebből a szempontból a forrás mindegy, 4k is lehet.
A vágás műveletét hamar meg lehet tanulni, a jó vágás, jelenet rendezéshez viszont érzék kell, fejben tartani a teljes jelenet snittjeit, hogy abból egy dinamikus ritmusos egész legyen. Teszem azt egy 3 perces darab esetén 7 másodperces vágásokkal is 25-30 is belekerül ami minimum 10-15 felvétel a rontottakat nem számolva. Ezeket kb észben kell tartani, hogy össze bírja rakni az ember. -
MrChris
nagyúr
Az biztos, hogy túlzott
Kamu is ez a felvétel, nem valódi zongora szól, hanem valami digitális. Meg az effektek is utólag vannak rátéve. Praktikus digitálist használni, nem kell a mikrofonozással foglalkozni, lévén annak minősége nagyon meghatározó és gyanítom olyat házilag nem nagyon lehet elérni.
-
MrChris
nagyúr
Olyasmit mint Péter Bence?
-
MrChris
nagyúr
válasz
jameson2 #852 üzenetére
Elsősorban az izmos Cpu számít. A videószerksztők csak a gpu támogatott effektekre használja a videókártyát. A gpu-nál a cuda/pixelshader száma számít. Mikor vagdosol, rendezgeted a proci és memória fogja behatárolni a folyamatosságot, meg persze a hdd elérési sebessége is, főképp a pip-nél. Ahhoz, hogy fhd-t proxi nélkül valós időben tudj effektezni, pip-ni, elég izmos cpu meg jobb gpu kell.
-
MrChris
nagyúr
Pont ilyet fingom sincs, de általában az After Effects Visualizer-t ajánlják.
-
MrChris
nagyúr
Az eredeti fájlok akkor eleinte működtek aztán elkezdett offlinekodni? Belenyúlt az eredeti videókba? Az akkor nem derült ki hogy miért dobta el az audiót?
Olyan öszvér megoldás jutott eszembe, hogy külső progival szétválasztod videó és audióra, majd a premiereben alárakod. Persze ez nem valami elegáns és utólag a vágások miatt keserves.
Maradok egyenlőre a resolvenál, az is néha lefagy, de mindig vissza tudom tölteni, mint a vegasnál. Csak itt ezt előre meg kell neki adni hogy x időközönként autosave. Vegas ezt egész jól csinálta.
Eleinte szarakodott a resolve, de mióta a 8gigás gépemen 16-ra vettem a virtuális memóriát ritkán dob ki, vagy kell újra indítani. Akkor van inkább gond ha a külsős plugineket használom, gyanús, hogy ebben nem a resolve a lúdas. Meg van a Neat ami 4k-nál 4+gb-os videókártyát szeretne, enyémben csak 3 van, vegasban ez nem volt gondja. -
MrChris
nagyúr
Ingyenes a Windows Movie Maker, de bármelyik ami feliratozni tud. Szintén ingyenes a Davinci Resolve, feliratozni is tud, de kicsit jobban oda kell tenni a kitanulását, cserébe elég jól kontrollálható.
Vegast használok, abban is sokrétű a feliratozás, csak az ékezetekkel hadilábon áll, meg szintén oda kell figyelni, ki kell tanulni.
Ha komolyabb effekttel szeretnéd akkor kénytelen leszel After Effects-t használni, csak az már keményebb dió. -
MrChris
nagyúr
Arra .mkv-t szoktak használni, vannak belőle free progik. Keress avi join cut-ra.
-
MrChris
nagyúr
Az is 'vicces' ebben a szerzői jogvédősdiben, hogy csináltam két perces videót ami alá a feleségem zongorázott Chopin-t és elemzés után három kiadót is talált akiknek ez jogvédett tartamuk. Addig nem tehettem közzé míg ezzel egyet nem értek. Ez az egész szánalmas meg persze undorító.
-
MrChris
nagyúr
Szerintem 4k-t egyenesben nem nagyon fogsz tudni valós időben, akadozás nélkül szerkeszteni, max nagyon erős cpu-val és jófajta amd kártyával. Ha pár effektet is bevetsz szerintem az is elhasal. De! a Vegasnak van az uhd tartalmakra proxi lehetősége az Options/Preferences/Video panelon az 'Automatically create vide...Ultra HD media' bepipálásával. Ekkor a használt 4k fájlból készít egy 720p-s proxi fájlt és azt használja a Preview-kor. Az eredetiből renderkor, vagy képkocka mentéskor dolgozik. Így gyengébb géppel is tudsz uhd-t szerkeszteni.
Nálam sajnos még ez sem segít, ezért magam készítek proxi fájlt az általad javasolt xmedia recode-al 800x450-es méretben eredeti képsebességgel 2mbps-al. Majd ezen dolgozom, mikor végeztem, lementem a munkát, fájlkezelővel kicserélem a 'kicsi' fájlokat az igazira és úgy nyitom meg, majd renderelem. Ezt nagyon sokan így csinálják, a preview ablak úgy se nagy.
Két részre lehet osztani a gpu támogatást, egyik a preview, másik a render. Preview esetén az opencl effekteket támogatja kb bármelyik kártyával, persze minél jobb annál több effektet bír. Az opencl-ben az AMD jóval jobb az NV-nál. Amd-nél a pixelshaderek száma, nv-nél a cuda magok száma az elsődleges.
Renderkor bonyolultabb a helyzet, ez is további két részre osztható, egyik az effektek leszámolása, másik a kodek támogatás. Előbbi aszem ugyan úgy történik mint a preview-nál, elvileg bármelyik kártya jó. Viszont a Vegas gpu kártyával csak a MainConcept AVC-t támogatja, ezen belül is az NV esetén gtx4xx, 5xx, AMD-ből 5xxx, 6xxx. Az újabbak már nem, hiába pipálod be, hogy gpu legyen a render, ekkor a kodekkel csak a CPU dolgozik, ez elég baj, mert nagyon sok számítást igényel, ez teszi ki a derekát a renderelésnek. Hogy még bonyolultabb legyen az egyik kedvelt fx a Neat video is nagyon válogatós verziószámtól függően. A Vegas saját fx-ei nagyjából használják a gpu-t, meg a new blue openfx-ek is, de pl a twixtor, mercalli már nem.Nekem egy régi gépem (xeon e5430) van és csak a kártyát cseréltem le a még mindent támogató legjobb NV régi fajta kártyára ami a gtx 580. Itt vannak vele mérések. Mivel neat videoból 3.2-esnél újabbat nem tudok beszerezni ezért az elvileg még gyorsabb 'régi' AMD nem jöhetett szóba. Videó memóriából 1.5gb elég. RAM-ból 8GB nekem eddig elég volt, SSD mellett.
Még van egy másik lehetőség GPU-ra a prociba integrált pl. aszem az i5 3570K-ba integrált HD4000 IGP, ami a Sony AVC kodeket támogatja, viszont az effektekkel nem tudom hogy áll.
Legalábbis én eddig ezekre az ismeretekre jutottam.
Továbbiakat a Sony Vegas fórumon kérdezd. -
MrChris
nagyúr
Ha jól értem akkor a hangot külön kell választani a videótól. Klikk az eventre majd U ez megszakítja a kapcsolatot a videó és audió rész között, ekkor már törölhető külön az event hangja.
Ha fordítva, párosítani akarod akkor Groupot kell létrehozni. Klikk a video eventre majd shiftet nyomva tartva klikk az audio eventre és G. Amúgy meg jobb gombra előjön a menü és onnan ki lehet keresni a Group-t és abban vannak az erre vonatkozó lehetőségek. -
MrChris
nagyúr
Szerintem Windows movie maker.
-
MrChris
nagyúr
válasz
#93794560 #738 üzenetére
Keress valami ilyesmire.
-
MrChris
nagyúr
válasz
elistvan #706 üzenetére
Ez nem teljesen így van, ekkor elveszik kb a fele az információnak, kb kidobálod a képek felét, mert többek közt interlaced módú a vhs. Ezt a metódust érdemes követni:
1.) digitalizálás: 720x576-ban (vagy amit tud vízszintesen a kártya).
2.) deinterlace-elés
3.) rmPAL filter
4.) cropping (fekete szegélyek levágása)
5.) átméretezés bilineáris antialiasing filter mellett 512x384-re
6.) temporal noise filter
7.) brightness, contrast, saturation, hue beállítás
8.) egyebek, pl. feliratozás ráégetése, szellemkép eltávolítása, képélesség növelése, stb.
by: DcsabaS -
MrChris
nagyúr
válasz
#33802016 #686 üzenetére
Edius-t nem ismerem, látványra elég profi kinézetű, otthoni usernek kicsit borsos az ára.
Nagyjából kìismertem a Vegast, huncutságai egy részét, meg rengeteg tutorial videó van, csak jól kell keresni, van itt fóruma is. Meg rengeteg effekt, plugin.
Premiernek pörgősebb a fóruma, gyakorlott tagokkal, működése fotosopposoknak jobban kézre áll, népszerűbb.
Corellel és társaival ki vagy téve a fixen beépített funkcióknak amik verziónkénti megléte nem garantált. Viszont a viszonylagos egyszerűség előnyükre válik. -
MrChris
nagyúr
válasz
#33802016 #684 üzenetére
Magam is régen ezt meg a Pinnacle studiót használtam, de az említett effekt/verzió problémák, hektikusság miatt átnyergeltem egy kb megbízható, egyszerű halandó számára is kezelhető Vegas-ra. Néha pedig jól jött volna jobb paraméterezhetőség, minőségibb effekt. Ennek van azért tábora is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
lj510126 #675 üzenetére
VLC lejátszó program. Van a MS-nak az ingyenes Windows Movie Maker.
-
MrChris
nagyúr
válasz
guftabi96 #669 üzenetére
Koca Vegasosként nekem ez rendesen csinálva némi "tutorial videókat nézegetve, nagy szenvedések árán tudom megoldani."
A rendes minőségű lassítás Vegashoz plugint igényel és megfelelően kell a felvételt készíteni hozzá, különben pixel folyásos lesz. Aztán lehet hogy a beépített is megfelelne neked.
A többi művelt szépen, jól kontrollálhatóan megoldható benne. -
MrChris
nagyúr
Írjatok a Video DSLRel topikba, hátha.
-
MrChris
nagyúr
A Vegas fórumban válaszoltam.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Drótszamár #634 üzenetére
proDADMercalli V2-t tudom ajánlani, meg a New Blue stabilizátort. Csak próba után derül ki hogy megfogja. Szerintem meg.
-
MrChris
nagyúr
válasz
#33802016 #629 üzenetére
Nekem a corel mindig buggolt, alig lehetett valamit csinálni. Vegast használok kevésbé bonyolult használni mint a premiert, sok oktatóvideó van. Persze vannak dolgok amik nem igazán jól működnek, pl. az ékezet kezelés alig van, hiába telepítek betűtípust, meg a népszerű track motion nagyon manuális...
Ha egyszerűt keresel még jó lehet a Pinnacle Studio, régen azt használtam, volt neki jelenetekhez egyszerű összepakolója meg feliratozó, de azóta lehet hogy túltolták. -
MrChris
nagyúr
válasz
envagyok #619 üzenetére
Vegas elvileg támogat cuda kompatibilist, de marha válogatós. Premiert nemtom.
h.265-el még nem próbálkoztam a kompatibilitás miatt. Kamerám 28-al köpi, fhd avchd-ban az a szabvány maximum. Ha 16mbps-ra tömörítem editálás után számomra megfelelő marad, kb nem látok különbséget. Hatékonyabb az utó feldolgozás, mint amit 'röptében' tud a legtöbb kamera. De mindent ki kell próbálni. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
envagyok #614 üzenetére
Tömörítésre h.264, 14-16mbps, ha egyben hagyod akkor ingyenes Virtualdubbal bűvölném, van hozzá különböző deinterlacing amiket ki kellene próbálni melyik fekszik. Csak sikerüljön vele megetetni
Van hozzá ingyenes deshaker plugin ami az egyik legjobb minőség, szerintem a Mercalinál is szebb.
Ha meg szerkeszteni is akarod akkor pl. Sony Vegas, abban is vannak ez irányú dolgok. Neatvideo pluginnal meg zajt csökkenthetsz, de ezek fizetősek. -
MrChris
nagyúr
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A készülékek 'röptömörítik' ami annyit tesz hogy azonos bitráta mellett jóval gyengébben muzsikálnak. Meg függ a kamera algoritmusától és a kodek típusától. A h.264 jobb hatékonyságú a folyamatos videóban, míg az mp4 jobban vagdosható nagyjából külön álló képsorozat.
Egy példa a hatékonyságra, a Panasonic G6-om 28mbps-a jóval jobb képminőségű kb kristály tiszta, mint az Olympus em5II 72mbps-a, ez abban nyilvánul meg, hogy egyáltalán nincs pixelesedés, képszétesés, posterise hatás és eleve élesebb, Panasonic és a Sony nagyon jól kezeli a videót.
Meg van mindegyik kodeknek egy optimális bitrátája ami felett már nem javul a minőség. Avchd-nál kb 28-35 a maximális amit érdemes, eleve 28 a szabvány maximum.
A 4k-t érdemes használni, mert a fhd-ra leméretezett kép sokkal élesebb lesz még alacsonyabb bitrátával is, mintha qrva magas bitráta mellett de fhd-ban rögzíted. Figyelni kell a képkocka sebességet, legjobb egyfélét használni vagy annak az egész többszörösét pl 25 és 50p-t hogy késöbb gond nélkül illeszthetők legyenek. Ha össze vissza 24-25-30-50-60-100-120p azt szépre nem lehet utómunkázni, kivéve lassítás.
Mivel te mobilt, tabletet fogsz használni, akkor az elérhető maximumra érdemes hajtani és utólag szerkeszteni majd leméretezve tömöríteni. 4k-t és széles látószöget jól lehet utólag szoftveresen stabilizálni... -
MrChris
nagyúr
Ezek a telefonok, fényképelők, vidkamerák veszteségesen tömörített formátumban rögzítenek. Ha ezt lejátszod, vagy bármilyen progi kezelésbe veszi az kitömöríti és úgy jeleníti meg vagy szerkeszti. Tehát mindenképp veszteséggel fog járni bármilyen konvertálás. Viszont mivel felbontás többlet van a 4k-ban a FHD-hoz képest az bőven kompenzálja az újratömörítés okozta vesztességet, sőt még élesebb lesz a kép!
Amúgy a FHD-t általában 28mbps-ra tömörítik, a 4K pont 4-szer nagyobb képterületű és pont 4-szer nagyobb szokott lenni a bitrátája
A Freemake Video Converter elég jó konvertáló progi, szinte minden formátumot ismer és jól paraméterezhető. A bitráta mértékével szabályozhatod az eredő fájlméret/minőség arányt. FHD-nál 12-28mbps között érdemes, ízlés szerint. -
MrChris
nagyúr
Van egy ingyenes progi a virtualdub, ami nem videóstudió jellegű hanem egy-egy videó fájlt lehet vele alaposan megeditálni, belenyúlni, és van hozzá az ingyenes deshaker plugin. Persze ezeket meg kell tanulni használni, viszont kiváló talán még jobb is a végeredmény a fizetősökhöz képest. Léteznek más free stabilizer progik is.
Az egyik legjobbnak tartott fizetős premier/vegas stabilizációs plugin pedig a Mercali valamint Newbluefx tudtommal. Előbbit próbáltam.
Azt tudni kell hogy dinamikus képkivágással dolgoznak, vagyis csökken a látószög és felbontás, élesség, korrigálják valamelyest a rollingshuttert is. Nagyon gépigényesek, c2d procival fhd felbontást 1-2fps-al dolgozzák meg, ez midegyikbjellemzője.
Még megoldás lehet a youtube szerkesztő, abban van stabilizátor is elég hatékony. Feltöltöd aztán mikor kész vele egy downloaderrel letöltödmajd törlöd a youtuberól. Hátránya, hogy a youtube kissé lerontja a minőséget.
-
MrChris
nagyúr
vegasban 1:1 oldalarányra vágnám és egy fekete képet tennék rá ami középen ki van vágva. De képszerkesztővel csinálhatsz egy fekete képet transparent 'átlátszó' lyukkal, amit akkorára és oda teszel ahová akarod.
De még jobb talán, ha a projektor elé teszel egy kartonba vágott lyukat, mert akkor nem vet árnyékot, nem veszi körbe a 'világító fekete' a vetített képet -
MrChris
nagyúr
válasz
misirulez #558 üzenetére
Keresd meg a fájlt amibe tárolta, hátha azzal lehet valamit kezdeni. TotalCommander/Parancsok/Keresés/bővített: Nem régebbi mint 1 nap és a fájl mérettel még szűkíthetsz, gondolom jó pár megás! Ja és hogy hol keressen azt előtte! De legegyszerűbb ha az egész rendszervinyót megnézetheted vele meg ahová installáltad a progit.
-
MrChris
nagyúr
válasz
#14121216 #519 üzenetére
Szerintem próbáld ki. Én a gyárit pl 25-ből 50-et csináltam, az nem tetszett. (V12Pro) Twixtort használtam, változó megelégedéssel, szereti a rövid záridőt, homogén hátteret... Van egyébként Vegas fórum. De van még más szerkesztő is adobe premier, meg jobb kifinomultabb trükkökre After effects. Nekem bőven sok a Vegas
többre nincs időm.
-
MrChris
nagyúr
válasz
#14121216 #517 üzenetére
demót nem próbáltam.
Meg gyorsítást sem. Ha 30fps a project és a tracken a videó kockasebességét 60/120-ra állítod valszeg egyszerűen kidobálja a 'felesleget' (azaz minden 2-at/4-et megtartja) és besűríti a maradékot. Lassításnál legalábbis pl 60-as project 30-as playbackratere állítva a videót nekem simán 'megduplázta' a frameket és render után jó volt.
Fontos, a tracken a videó hosszát neked kell egérrel a megfelelőre húznod, ha gyorsítasz hamarabb véget ér a kép de mivel a sávon ugyan olyan hosszú maradt ezért addig újra játsza. Azt nemtom, hogy erre külön van e valami funkció hogy magától hozzáigazítsa... -
MrChris
nagyúr
válasz
#14121216 #512 üzenetére
vegasszal szoktam editálni, azzal lehet olyat, hogy beteszel egy pl 50fps fájlt, odaállsz benne ahonnan lassítani akarod 25fpsre, ott elvágod és meg lehet adni, hogy onnantól az a darab már 25-el legyen játszva. Tehát 50%-ra lassul. Így nincs szoftveres virtuális képgenerálás marad a minőség. Viszont ezzel így hirtelen történik a lassítás. Ha dinamikust szeretnél az jóval bonyolultabb és plugint érdemes használni.
Eleve érdemes kitanulni egy videószerkesztő progi használatát, különben xart nem ér a dologJópár dolgot kell állítgatni ami nem magától ertetődő.
-
MrChris
nagyúr
Ez szerintem nem is vitatéma. A felhasználási terület egészen más. Kérdés hogy egy profi SD videokamerával előrébb van e egy amatőr, akinek a méret se utolsó. Meg ugye egy mai rendes TV-n jobban mutat a GH3 fhd-ja mint az XL2 sd-je a filmszerű élményről nem is beszélve, amatőr művészkedni inkább dslr/milc.
-
MrChris
nagyúr
Nyilván a videokamerának a videokamerás ergonómia a jó. Csak vannak igen fontos képi előnyei a milc/dslr videós vonalnak ami miatt én pl csak a szekrényben tartom már a videokamerám. Ez elsősorban a kicsi DOF, jó dinamika és zajteljesítmény, cserélhető objektív, egy készülékben két igen jó minőségű funkció... Nem véletlen, hogy koca, amatőr és profi filmkészítés vonalon egyre terjedőben. Még az esküvősök terén is egyre nagyobb az igény ami főképp a kicsi DOFbuzulás miatt van, de oda ezt szeretik. Én pl nagyon élvezem a régi fix, nagy fényerejű MF obikkal való videót.
-
MrChris
nagyúr
válasz
World-Soft #469 üzenetére
van Sony Vegas fórum
, de amíg nem kapsz választ (én se tudok sajna) próbálnék egy rövid fájlon tesztelni. Pl csak tömörítés, általad preferált kodeckekkel, aztán rádobva valami izmos effekttel... Majd ugyanezt az alaplapival és összevetném a render időket. Meg utánanéznék a vegas által támogatott gpuknak... esetleg 12 vegast is kipróbálhatsz, elég új a 13pro.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Anonymusxx #449 üzenetére
akkor annyit már tudunk, hogy ha fele fájlméretet akarsz, akkor fele bitrátát állíts be és fhd helyett hd-t. Már csak az a kérdés mivel kódolj. Szoktam használni az ingyenes Freemake video convertert, abban többféle formátum lehetséges, kipróbálhatod őket melyik felel meg legjobban az igényeidnek, persze beállítva a fenti két paramétert.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Anonymusxx #446 üzenetére
9.5 mbit az nem valami sok, hogyha fhd-ban akarsz maradni. A felbontást is csökkentenéd? Mi lenne a célméret?
-
MrChris
nagyúr
válasz
maxika2004 #433 üzenetére
ez van, kb 12-15%al lasabb lesz a feldolgozás, de legalább jó. Egy szaki ki tudná elemezni a fájlt miért lesz ilyen, de még akkor is valószínűbbnek tartom, hogy megjavítani csak valmelyik gyártó tudná.
-
MrChris
nagyúr
válasz
maxika2004 #429 üzenetére
ez nálam is van! Eddig azt hittem lejátszóprogi a ludas, de nem. Amúgy nem tudok megoldást
-
MrChris
nagyúr
Néha szoktam ezt a Windowsos progit használni egyszerű konvertálásokra:
http://www.freemake.com/hu/ -
MrChris
nagyúr
Sony Vegas12Proban szeretnék 1080/50p!! videót vágni, de úgy tűnik, hogy ezt igazán nem kedveli, mintha csak a sima AVCHD-t (1080/25p) támogatná. Renderelésnél nincs is ilyen formátum. Van erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest