Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-16 14:42:11

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4046) vicze válasza blueye (#4044) üzenetére


vicze
félisten

Ez nagyon termék függő. Ha nagyon a részletekbe akarsz menni, a BT eszközök töltöttségét, a BT Generic Attribute Profile (GATT)-on keresztül közli a telefonal.
Ezen belül vannak fix attribútumok definiálva az egyik a battery service. A jelenlegi specifikáció alapján ezt kizárólag egy értéket tud küldeni(mivel elég régi 2011-es). Ennek a kijelzéstét támogatja az Android 8.1 óta. Ahhoz hogy több infót kapj custom GATT attribútumot kell csinálni, hogy akár mind a 3 eszköz töltöttségét elküld külön-külön. Ebben az esetben BT LE-n küldi mind a 3 eszköz külön-külön a töltöttségét. Tehát a tok is BT-n kapcsolódik külön és küldi ezt az értéket.
Mivel ezt nem szabványos, így vagy specifikus gyártói támogatás kell (Apple), vagy egy app mi olvassa ezeket az egyedi GATT értékeket (Android app Airpodhoz).
Mivel ezt Androidon és Apple esetében teljesen egyedi megoldások, így gyakorlatilag mindennél máshogy működik.
Apple tokja folyamatosan küldi BT LE-n és folyamatosan elérhető a tok töltöttsége, Buds+ csak akkor küldi, ha fel van nyitva, és benne vannak a fülesek, amint egyet kiveszel, már le is kapcsolja a BT-t. Mással eddig személyesen még nem találkoztam, de kb. random lehet.

Amúgy egy BT fülesben egy teljes SoC van, ami verziótól függően manapság már olyan erős mint egy tizenpáréves okos telefon.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.