- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Overlocker
veterán
Hát jah, eddig azt hittem ugye hogy csak a vastagbéllel van valami.. Elvileg tényleg valami fertőzés okozhatja, ami által a gyomor több savat termel, ami aztán károsította az egész bélrendszert...A kiválasztásnál nem tudom mi lehet a gond, mert különösebb problémát nem észleltem..
-
mickemoto
őstag
válasz
Overlocker #46 üzenetére
CRP-d mennyi lett? Ez a gyulladásra utal,ha jól tudom?
-
válasz
Overlocker #46 üzenetére
Ez nem hangzik valami jol.
-
Overlocker
veterán
Voltam az ESG vizsgálaton. Kiderült hogy valami fertőzés van bennem. A gyomor, a hasnyálmirigy, vékonybél-vastagbél, tehát az egész emésztőrendszerben elvileg gyulladás van. :S Ezenkívül a kiválasztásban is kimutatott valami gyulladást (vese, hasnyálmirigy, prosztata).
A következő ajánlott vizsgálatokat kaptam: Vérvizsgálat, vizeletvizsgálat, Hasi ultrahang, foszfor-kalcium szint, CRP (C-reaktív protein), amilázok, glucose.
Holnap viszem az eredményeket az orvoshoz..
-
mickemoto
őstag
válasz
Overlocker #43 üzenetére
A vakbélgyulladás szerintem sem valószínű, az inkább fokozódni szokott vagy hirtelen jön.
-
Overlocker
veterán
-
Overlocker
veterán
válasz
Louloudaki #38 üzenetére
Vastagbélgyulladást diagnosztizált 3 hónapja..A héten majd visszamegyek, de valószínűleg el fog küldeni tükrözésre. Múltkor is mondta ha kezelés után nem javul, akkor mennem kell. Javult, úgy ahogy most is 1 hetes gyógyszeres kezelés után.
-
válasz
Louloudaki #38 üzenetére
Ja hogy Te nem fizetsz az allamnak semmit, de az allam meg koltson rad, mikor bajban vagy? Erdekes egy felfogas.
Nyaralni is ritkan megyek, azt is kifizethetne ha mar itt tartunk.
-
mickemoto
őstag
válasz
mickemoto #39 üzenetére
Nekem a kezdeti tünet a köldöktől jobbra eső részen jelentkező fájdalom volt ami 2-3 héttel alábbhagyott valamint puffadás,meg hasmenés.Nyákos széklet csak az elején jelentkezett és csak kis mértékben.
Arra időközben rájöttem, hogy a tejtermékektől fokozottabban puffadok, így azokat már nem eszem lassan egy hónapja.Háziorvos protexin probiotikumot javasolt amiből be is szedtem egy dobozzal de semmi változást nem vettem észre. -
mickemoto
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Hasonló problémám van nekem is már hónapok óta, csak nekem jobb alhasi tájékon jelentkezik a puffadás nem pedig a bal oldalon. Kétszer voltam ultrahangon, mindkétszer negatív lett, most pedig gasztrora várok ami augusztus 12.-én lesz(két hete kértem az időpontot).
Háziorvos nekem is egyből antibiotikumot írt fel ami semmit nem ért és itt ki is fújt a tudomány, irány a gasztro. -
Louloudaki
aktív tag
-
válasz
Louloudaki #35 üzenetére
Azert kotelezo mindenkinek, mert tarsadalom biztosito es hogy ne lehessen ilyen-olyan indokkal kimenteni magad alola. De ha pl otthon rosszul leszel, belemesz a kocsiddal az arokba, akkor sem a maganorvosod megy ki erted es menti meg esetleg az eleted, hanem a mento, amit a tb-bol finansziroznak, na ezert.
-
Overlocker
veterán
válasz
Snowy_owl #32 üzenetére
Köszi! Azt hiszem már felkészültem rá. Kedden megyek még ESG vizsgálatra, azután meglátjuk az is mit fog mutatni majd megyek az orvosomhoz és megkérdem mit tanácsol.
A Salazopyrin készítményt szedem megint, ami elmulasztotta a vastagbél körüli fájdalmat, de a széklet még mindig minimálisan nyákos. (mondjuk csak 1 hete szedem ismét)
nem_tom: Ha menni kell, megyek. Pont rosszkor jött mert mentem volna BS-en.
Thrawn: Megkerestem a vérvételes papírom, a 2010.02.16-ai, nincs rajta C szenzítiv protein vizsgálat
Lauda: Igen, sajnos nincs olyan hogy mindenkinek jó legyen..
-
Louloudaki
aktív tag
viszont aki megtehetné, pl én, annak meg nem engedik. van budán egy magánkórház, havi tizenxezerért korlátlanul részt vehetsz minden rendelésükön, amúgy meg orvosonként lenne ennyi. meg van befekvős részük is (az más tarifával pörög), szal rendes kórház. viszont ha úgy döntesz, hogy ezentúl csak hozzájuk jársz minden gondoddal, és fizeted a havi összeget és soha többet nem mész államiba, akkor is vonják a tbt a fizudból. kérdem én minek akkor? állami SZAKrendelésre kb lehetetlen bejutni, gasztróra 2 hónapot vártam a lent említett betegségemmel, ha ez egy bélrák vagy hasonló lett volna, jelentősen romlottak volna a túlélési esélyeim, ha ugyan megértem volna a megbeszélt időpontot. mindenhova legalább 1 hónap a várakozás, már vérképre is időpont kell, anyunak éhgyomri vérvétele volt múltkor és hetekkel később lett volna időpont 11(!!!) órára. akartam adni még egy esélyt azért az államinak, nőgyógyászatra bejelentkeztem március elején, időpont 1 hónap múlvára, majd pár nappal előtte csörög a telefon, hogy az a doktornő már nem dolgozik ott, a másikhoz 1 hónap múlva van időpont. mondom nosza rajta akkor jó lesz az. megbeszélt időpont napján csörög a teló, a doktornő sajnos ma mégse rendel, következő időpont 1 hónap. ezt azóta még eljátszottuk párszor, június végén feladtam. még jó hogy csak az éves szűrést akartam volna, de ha pl arról akarnék megbizonyosodni, hogy terhes vagyok-e hát b@szki megszülnék mire fogadna... vicc az egész.
-
válasz
Overlocker #30 üzenetére
Egyszerűbb lenne ha nem kellene fizetni, hanem mindenki magának gyűjtené és amikor beteg akkor kifizetné azt az összeget....
Ez sem jo. Itthon az emberek nagy reszenek a felfogasa es a jovedelme nem eleg erett es magas ahhoz, hogy ez mukodhessen. Csak gondolj bele, ha most el kellene menned egy ct vagy egyeb mas vizsgalatra, ami sokba kerul, mibol fizetned ki? A tb ezt kifizeti helyetted, mas kerdes, hogy ott is varnod kellene. Szoval ennek is van jo es rossz oldala, sosem lesz igazsagos mindenki szamara.
-
nem_tom
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Az egészségedről van szó. Ne habozz csak azért, mert kellemetlen lehet.
Különben is, lehet jobb, ha nem tudod mi vár rád. -
Snowy_owl
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Először is kívánom hogy gyógyulj meg. Nem kellemes a folyamatos fosás ugyanis én is tapasztaltam még 7.-es koromban. Be is kerültem vele a kórházba, de nem ez a lényeg. Nekem is felvetették, hogy meg kell tükrözni, de én mondtam hogy nem akarom. Egy öreg úrral voltam egy szobába aki már volt tükrözésen és azt mondta, hogy nem kellemes de ki lehet bírni. Aztán csak belementem mert nem volt mit tenni. Az biztos hogy aki nem szereti ha a seggébe nyomnak valamit, az nem fogja szeretni mert kellemetlen. Nekem nem is tudtak végigmenni mert eléggé fájt de addig a pontig kibírható volt. A lényeg hogy legyél bátor, mert ha nem megy akkor úgyis kiveszik, ha meg minden oké akkor hamar túl leszel rajta. Elég hülye dolog, de nem nagyon tudsz mit csinálni. Inkább ne reckíroztass!
Hajrá!
-
Overlocker
veterán
-
válasz
dízelracer #28 üzenetére
Volt itt is olyan eset, hogy bement a pali a kartonozoba, hogy kerne idopontot a kardiologiara. Kapott is, valami masfel-ket honap mulva-ra. Erre mondja, hogy azert jott, mert nyom/szur a melle gyakran. Mondja a kartonozoba a csaj, hogy csak ha mento hozza be, akkor tudjak azonnal megvizsgalni. A foszer elfogadta az idopontot es hazament. 2 het mulva meghalt szivrohamban.
-
dízelracer
őstag
Tavaly volt egy részleges bénulásom. Ilyen esetekben a dianózist követően késlekedés nélkül azonnal el kell kezdeni a gyógyszeres és a fizikoterápiás kezelést is, hogy teljes mértékben felgyógyuljon a beteg. Ennek ellenére én csak az negyedik napon jutottam el fizikoterápiára mert addigra volt szabad hely. Ennyit a magyar betegségügyről. Igen betegségügy mert ami itt van azt én nem nevezném egészségügynek. És akkor fizesd a TB-t egész életedben. A dokik vagy le se szarnak vagy mosolyogva félrekezelnek, így megy ez...
-
válasz
Overlocker #20 üzenetére
Sajnos a tb altalaban ezeket a szadista modszereket fizeti csak. 1000 euros vizsgalat, te atya vilag.
Gondolom annyit nem aldozol ra, esetleg probald meg azt az altatasost, amit linkeltem.
TB egy nagy kaka, legutobbi esetem vele, mikor mindket labamat osszecsipkedtek valami rovarok es 3 honap mulva kaptam csak idopontot a borgyogyaszatra. 16 eves munkaviszonyom van, vegig fizetett tb-vel. Hosszu a tortenet es tanulsagos, ezt most ne irom bele a topikodba, de lenyeg, hogy meg kellett oldanom privatban, kulonben az oruletbe kergetett volna az egeto fajdalom. Persze igy is csak 3 nap mulva jutottam dokeszhoz.
-
Thrawn
félisten
válasz
Overlocker #20 üzenetére
Kísérteties, mintha magamat olvasnám.
Mindjárt írok pü-t. -
dízelracer
őstag
válasz
Overlocker #24 üzenetére
Elég "gázos" lenne a helyzet...
(Na jó nem poénkodok rajta. Sosem tudhatja az ember mikor kerül hasonló helyzetbe) -
Overlocker
veterán
válasz
dízelracer #23 üzenetére
A lényeg ennél hogy ne tömegközlekedésin menjen utána haza, vagy várjon, mert elég kellemetlen lehet, hallottam egy ismerőst, aki sajnos nem tudta visszatartani a villamoson..
-
dízelracer
őstag
válasz
róbert gida #19 üzenetére
Tesómnak nőgyógyászati műtéte volt őt felfújták (szó szerint) a hasüregét levegővel. Azt mondták neki pár nap alatt felszívódik az a levegő. Azt hittem itt is valami hasonló a helyzet.
-
törölt tag
szerintem még mindíg kellemesebb hogy fedugnak egy kamerát a s...edbe, mint a kemó...
-
Overlocker
veterán
Igen, szerintem az lesz jövőhéten, előtte pedig megyek ilyen ESG vizsgálatra is.
macikos: Igen olvastam hogy USA-ban szigorúbban veszik ezt, habár itthon is évente +9000 beteg van, aki vastagbélgyulladásos..
Louloudaki: Köszönöm hogy leírtad a tapasztalataid!
Az én korábbi kortörténetem: 3 hónappal ezelőtt, egyik keddi napon este beültünk inni egy helyre, ittam két pohár vörösbort kólával. Másnap reggel fosás..majd megint, és megint..kb 4-xer egy nap és rengeteg inger, próbáltam mindig visszatartani..Hasfogót nem vettem be, mondván ha baci van, akkor jöjjön ki. Aludni tudtam. Másnap megint főleg reggel, így megint nem mentem melóba..és megint napi 4x-5x-öri hasmenés, enni nem mertem, illetve ha ettem is egyből kijött. 3. nap szintén, itt ha orvos lát, szerintem kórházba küld, csak ittam ahogy tudtam, hogy ki ne száradjak..Ezek után hétvége jött, hasfogóval 2-3x-ra csökkentettem a hasmenést..Hihetetlen de nem lehetett megszüntetni, ettem étcsokit is szinte semmit nem használt..Következő hét mentem dokihoz, felírt valami port, ami kezdett használni, aztán egyik másik gyógyszert, amit 1,5 hónapig kellett szednem. (ezt kezdtem el most is szedni és már kezd hatni a 3. szem után). A lényeg hogy kb 1 hetet fostam akkor..Az egész után 2 hónappal ittam először alkoholt, mértékkel és nem is volt gond. Most VOLT-on is mértékkel össz. 4 sört kb 1 nap alatt és érdekes megint bekészült a gyomrom :S Hát nem tudom mi lehet..
Igen, talán a tükrözésnél a fosatós rákészülés a legkellemetlenebb :S
mod: Az előző munkahelyem stresszes volt picit, akkor még rá is lehetett fogni, de jelenleg nincs melóm, szóval tuti nem ez okozza..
Thrawn: Nem tudom, otthon vannak a leletek, majd megnézem!
róbert gida: Szerintem a CT-s levegőbefúlyásoson voltál, olvastam róla, de az sem 100%-os
Igen, én is egy komolyabb bajt szeretnék elkerülni, hiszen ismét előjött, ami nem lehet véletlen
Nem vagyok hipochonder szerintem, csak szeretném tudni mi okozza és meggyógyulni. Elkezdtem edzeni is, mivel csak 58kg vagyok, de ez most megint hátráltat és lehet ennek is az oka, hogy eddig nem tudtam meghízni:S
Jah, és köszi!Lauda: Vidéken van orvosom, legutóbb mondta hogy legközelebb nem úszom meg, szóval valószínűleg megyek. :S A másik megoldás még a kapszulás, cirka 1000 euroért :S Azért vicc ez a TB is, minek fizetem ha nem arra használhatom, amire nekem kell..
btw, biztos kis nyomással fújják a levegőt én úgy tudom a sima sűrített levegő is károsodást okozhatna, amikkel a számítógépeket szoktuk takarítani..
-
róbert gida
tag
válasz
dízelracer #16 üzenetére
Igen ott jön ki ,és ezt a vizsgálat előtt el is mondták ,hogy ez evvel jár és mivel tiszták a beleid a levegő is tiszta ami kijön .Még órákkal utána is fingadoztam .De ez már a rendelőn kívűl volt.
-
ZCoyote
őstag
válasz
dízelracer #16 üzenetére
Szerintem ha már felnyúltak a s3gg3dbe akkor a fingás már nem igazán kínos. Jön ami jön és kész.
-
Louloudaki
aktív tag
az ordító betegek miért ordítottak akkor? biztos nem a gyönyörtől.
1. lehet összenövés
2. ha már fekélyes gyulladt akkor az alapból fáj plána ha még piszkálják...
3. átlagosnál kanyargósabb bélrendszer (doki szerint nekem, ne kérdezd az milyen én nemtom)
a cső ahogy halad súrolja a bélfalat, ráadásul telenyomnak levegővel is, és ezt 10-15 percen keresztül. szerintem próbáld ki... -
róbert gida
tag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Szia
Áprilisban voltam vastagbél tükrözésen.Nekem is puffadás hasmenés szúró nyilalló fájdalmaim voltak.Vér és széklet negatív volt aztán valamilyen kifújásos vizsgálaton is voltam az is negatív volt.Ezek után jött a tükrözés.Persze előtte való nap semmi kaja csak 6 tasak por(endemol lavage) amitől minden kijön belőled (alulról) , a végén már vizet fosol.A tükrözés maga kb. 20 perc volt. Bementem kaptam egy vénás bódító injekciót aztán elkezdik a colonoscópot lassan tolni fől.Sajnos nekem a bódító xart sem ért mindent éreztem
.Azt mondta a doktornő ,hogy 1000 emberből 1-nek ilyen rendkívül kanyargós a vastagbele mint nekem.Ezért aztán amikor tuszkolták sokszor akadt és fordulnom kellett oldalra,ez nem kellemes érzés és az pláne nem amikor a gyulladt beleket jól fölfújják levegővel és feszít.Sokszor felszisszentem ilyenkor.Azt mondták ,hogy ezt nem csinálják altatásban.A vizsgálat mint várható volt pozitív lett.De mindenképp megnyugtató volt ,hogy tudom mitől és miért van
és megelőztünk egy komolyabb bajt.Három helyen volt gyulladás egy helyen polipot is eltávolítottak és az aranyeremet is megvizsgálták .Kaptam mindenre gyógyszert amitől jobban érzem magam .Szerintem ne félj és főleg ha van egy kis hajlamod a hipochondriára akkor ne olvasgass semmit
.
Ennyi :róbert gida
ha kérdésed van részletesebb dolgokért akkor PÜ
-
Thrawn
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
A vérvizsgálaton néztek C-szenzitív proteint?
macikos: Hidd el, hogy tud fájni. Nem kicsit, nagyon...
-
macikos
addikt
válasz
Louloudaki #6 üzenetére
"a dokim azt mondta, hogy én altatásban is majdnem leugrottam az asztalról"
Ennyire jó volt?
Közelítsük meg úgy a kérdést, hogy: miért fájna? Oké, egy 1,5 méteres csövet dugnak a s*ggedbe, ez biztosan nem kellemes, de ezen kívül kimondottan fájdalmat mitől éreznél.?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
a nyákos széklet nem crohn se nem cu, tavaly nekem volt egy fertőzésem, has és gyomorfájás, 1 nap hasmenés aztán nyákos széklet meg folyamatos puffadás, antibiotikum csak enyhítette de nem múlt el, mivel fantasztikus tudású házidoki kis dózisban írta fel, aztán a szintén nagytudású gasztropics@ uazt duplán és persze hogy már második körben nem használt a rezisztens bacikra. aztán kitalálta, hogy lehet ételallergia meg széklettenyésztést csinált a kúra után ami persze negatív lett, meg az allergia is, és akkor oda lyukadt ki, hogy ez lehet crohn vagy cu és kéne tükrözés. addigra már csak puffadás és nyákos széklet panaszom volt, és negatív lett a tükrözés is. magángasztrodoki jól lehülyézte az államit, mikor mondtam neki meg mutattam a leleteket, sima bélfertőzés ami kinyírta a jóbacikat és a stresszes életmódom miatt húzódott a dolog olyan sokáig meg az elcseszett antibiotikum kúrák miatt. akkor én is beparáztam és elolvastam mindent az ibdről, szerintem ne aggódj, az sokkal durvább tünetekkel jár, pl vér az kb mindig kimutatható. bacis kaját ehettél és azért vagy rosszul. a tükrözés altatásban nem gáz, benyomnak egy fehér löttyöt vénásan aztán se kép se hang, majd 10 perc múlva felébresztenek, az furcsa, kettős látás, nehéz végtagok de hamar kitisztulsz és mehetsz. az előtte való hashajtózás ami durva, dél körül megiszod és hajnalig fosol
nyákos széklet lehet még szorulásos napok után, illetve stresszes életmód esetén, szóval nem kell a legrosszabbra gondolni.macikos, honnan tudod, hogy nem fáj? én a folyosón ülve hallottam, hogy bent a bódításban tükrözött betegek ordítanak, illetve egy mondta is, hogy őt nem is lehetett bódításban tükrözni, mert 2 perc után semmit nem ért és ordítva ébredt, azért jött át abba a kórházba mert ott altatásban is csinálják. szal hogy nem fáj meg kellemetlen azzal vitatkoznék. a dokim azt mondta, hogy én altatásban is majdnem leugrottam az asztalról míg tele nem nyomtak fájdalomcsillapítóval. jó hogy nem emléxem rá...
-
macikos
addikt
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Mindenképpen menj el! Ne félj! USA-ban 40 vagy 50 év felett évente kötelező, szóval az milyen lehet. Neked csak egyszer kell menni.
Arra gondolj, hogy lehetne ennél rosszabb is. Ráadásul ez nem is fáj, csak kellemetlen.
-
Leeza
tag
válasz
Overlocker #3 üzenetére
Szerintem ess túl rajta. Biztos nem lesz kellemes, de ez az agytépés sem az... Legalább kiderül, mi a gond, és lehet kezelni minél előbb.
-
Lenry
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
szerintem ne nézelődj a neten. csak fölidegeled magad, mert rögtön a legrosszabb diagnózist állítod föl.
-
Overlocker
veterán
Sziasztok!
Ki volt már ilyenen és mik a tapasztalatai?
Sajnos úgy néz ki hamarosan el kell szánnom magam erre a vizsgálatra, ugyanis félek hogy komolyabb bajom van..
Kb 3 hónapja volt vastagbélgyulladásom. Panaszok: bal oldalt hasi nyomás, érzékenység illetve nyákos széklet. Vér és széklet vizsgálat eredménye negatív volt.
Azóta elkezdtem aktívabban mozogni és egészségesebben élni, több gyümölcs, zöldség bevitele illetve több folyadékfogyasztás. Úgy tűnt kezd beválni és a panaszok is elmúltak.
Múlthét szombaton kint voltam VOLT fesztiválon, ahol úgymond kevesebbet ettem illetve ittam vagy 4 dobozos sört. Vasárnap pihentem, majd hétfőn újra éreztem a nyomást a bal alsó részen és hasmenésem is volt. Elkezdtem szedni a gyógyszert amit legutóbb az orvos felírt ami enyhítette a panaszokat. Ma reggel viszont ismét nyákos széklet fogadott
Neten keresgélve legvalószínűbb hogy fekélyes vastagbélgyulladásom vagy Crohn-betegségem van.
Mindkettőből később kialakulhat a rák, emiatt félek. De eddig csak rossz tapasztalatokat olvastam a vastagbéltükrözésről, hogy még altatás vagy bódítás mellett is kellemetlen :S
Közben találtam egy kellemesebb szűrést, de sajnos nem 100%-os.
Kíváncsian várom a tapasztalatokat és szerintetek mit tegyek? :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Asztalos klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest