Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- CPU-im eddig
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anfänger
őstag
válasz BE4GLE #27051 üzenetére
Az ilyen érvelés, hogy "nekem van igazam, lásd Biblia" nem csak hatástalan, de egyenesen nevetséges.
Én nem azt mondtam,hogy nekem van igazam. Én azt mondom,hogy az Istennek van igaza és az Ő Igéjének. És azt mondom,hogy én elhiszem azt,hogy azok az emberek akik ezeket az Igéket feljegyezték, hogy megmaradjon az utókornak,azoknak kapcsolatuk volt Istennel.És én elhiszem,amiket leírtak, és a megélt tapasztalataikat,az Istennel való kapcsolatukat,a tőle kapott kijelentéseket,és amiket,láttak is,hallottak is,fogtak is,(Jézust) ,aztán amit Jézusnál láttak,gyógyításokat,szabadításokat,halottak feltámasztását,mindenféle csodát,és amiket nekik Jézus tanított és parancsolt,csodákat amiket ők maguk is tettek,aztán Jézus világot megváltó bevégzett kereszthalálát és feltámadását, és az ígéreteket,és pünkösdkor a Szentszellem kiáradását,majd az evangélisták ezekről való megélt eseményeit és az apostolok cselekedeteit és amit azután az Isten embereken keresztül tett azokat mind feljegyezték és én ezeket elhiszem. És számomra ez az Igazság.Isten sem velem, sem számos másik hitetlennel nem próbált más módon kapcsolatba lépni.
Dehogynem. Ezen kívül,
már rajtam keresztül is mióta próbálkozik.Egy mindenható istentől ennél többet vár az ember, ha tényleg fontosak vagyunk neki.
Ő már mindent megtett barátom.
És te,teszel annak érdekében bármit,hogy lássa,fontos neked? Őneki annyira fontos volt a bűnnel teli életünk,hogy ~2000 évvel ezelőtt feltétel nélkül a bűntelen Fiát adta értünk. Megelőlegezte a bizalmat,és csupán arra vár,hogy fogadd el a Jézust hittel a személyes megváltódnak,ahelyett,hogy töröd a fejed,hogy miért is lenne ésszerű döntés ez.Nézz csak körbe a világban. A vallások alapja ugyanez. Emberek által írott szöveg és prédikáció.
Nem igaz,mert csak a kereszténységben van megváltó Jézus Krisztus,aki elhordozta a világ bűneit. Minden más vallás törvény alapú,mint a kereszténységben az ószövetségi törvények idején. Minden más vallásban neked meg kell dolgoznod azért,hogy Isten szeressen, és azért is,hogy pl. a következő életedben ne egy kukac képében reinkarnálj.Egyedül a kereszténységben végezte el Jézus tökéletes bűntelen emberi testben a világ megváltását,hogy aki Őbenne hisz,el ne vesszen,hanem örök élete legyen. Kegyelemből,hot által. Ez is azt bizonyítja,hogy az Isten nagyon is szeret bennünket,csak a legtöbb emberben rossz Istenkép alakult ki a világban tanult,látott,hallott,tapasztalt,megélt dolgok miatt.
Nem verheti az asztalt az öreg, ha nem hiszünk benne.
Dehogynem! Hiszen még emberek által le is íratta nekünk,hogy választhatjuk a halált és az életet,válaszd tehát az életet...
5Móz 30:19 Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;Nem Ő tehet arról,hogy az emberek ezt hazugságnak tartják,és vagy elutasítják. Nem az övé lesz a felelősség azért,mert az emberek kételkednek és vagy lusták,hitetlenek,vagy bármilyen más okból kifolyólag nem olvassák az Igét.
Persze,lehet azzal érvelni,hogy emberek írták. De amikor majd az embernek a földi életevéget ér ebben a testben,akkor Istennek hiába érvelünk majd ezzel.
Ő azt fogja mondani,hogy nagyon sajnálja,hirdették neked az igazságot,aztán Ő adott egy úgynevezett bibliát is amit emberek írtak az Ő kijelentései által és az Istennel való tapasztalataikról,egy egész életed volt arra, hogy megtérj,megváltoztasd a gondolkodásod Ő vele kapcsolatban. De sajnos nem fogadtad el Jézus Krisztust megváltódnak,ezért te nem lettél a bűneidtől megváltva,így a menyországba nem mehetsz be. Számodra sajnos az örök gyötrelem jutott,és annál leszel elszállásolva örökre,akire a földi életedben is halgattál. Vagy aki ott is az urad volt. Mindegy hogy fogalmazok,ugyanaz.
Tehát Isten jó Isten,attòl,hogy az ember elfordul tőle és szerető Isten ,de törvényei vannak. Ha Jézust hittel nem fogadod el megváltódnak,nem mehetsz be majd a menyországba. Hanem a gyötrelembe,ami ugyanúgy örökké tartó,de meghalni nem tud a lélek ott sem.
De nem a félelem miatt kell az Úr Isten mellett dönteni. Hanem szeretetből,azért,mert Ő előbb szeretett.
Bocsi,kicsit hosszú lett,órákat lehetne erről beszélni is.[ Szerkesztve ]
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Miklós315
aktív tag
válasz BE4GLE #27051 üzenetére
- Kereszténység (és zsidó vallás): "A könyvet EMBEREK irták és fordították. A könyvet EMBEREK értelmezik és prédikálnak róla."
- Iszlám: A könyv tollbamondás sérthetetlen eredménye, tökéletes, nem firtatható.
- Egyéb keleti nagy vallások könyveinek tárháza: nem tudok róla, hogy különösebben kiemelt jelentősége volna a "könyv(ek)nek" (mint könyvnek), mint inkább a tartalmi tudást (bölcsességet) hasznosítják belőlük.
Ha baj, hogy isteni eredetű, de emberi alkotás, ha baj, hogy emberi beavatkozástól mentes trancendens közlés, ha baj, hogy laza bölcsességek sokasága, akkor igazából mi nem baj?
Értsd: a hit/vallás sehogy nem nyerhet... mert baj, mint létező... (nemde?)"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest