Új hozzászólás Aktív témák
-
intensa_man
tag
válasz #65675776 #1007 üzenetére
Köszönöm a választ.
Eddig 5-6 színből álló akril festékkel festettem, de mivel mindenki az olajat mondja használhatóbbnak, ezért szép lassan átállok arra. Mivel viszont semmiféle gyakorlatom nincs benne, ezért kérdezek ennyit, és ennyiszer.
A Tomcat nem bolti áron, hanem Jófogásról 3k-ért került hozzám. És mivel gyerekként Kirk Douglasék engem is jól megfertőztek, egyszerűen muszáj legalább egy F-14esnek lenni a vitrinben. A panel vonalak marva vannak, és ahogy korábban fogalmaztál, olyanok, mint egy I. VH lövészárok. Ami számomra inkább előny, mint hátrány, mert látványosabb. Tudásom, és tapasztalatom jelenlegi szakában ez pozitívum.
A Kandúr összeállítási útmutatóján egyébként Revell matt 75, és matt 5 60-40% keverését írja, de én inkább szeretném egy színből festeni, ezért kérdeztem. A JR szerintem azért ennyire cool, és kult, mert szinte csak ezt láthattuk csemete fejjel a Nimitzről Zerora vadászni. Én mondjuk pont nem a JR, hanem a VF-31 Tomcatters gépet rakom össze.Ahogy nem sokkal korábban valaki nagyon találóan megjegyezte, minden makett gyakorló építés, és egyébként soha egyikkel sem vagyok elégedett... Minden gépnél használok valami új eszközt, anyagot, vagy technikát, így mindig van miért szörnyülködnöm.
Gödöllőre elméletileg ki fogok menni, és veszek valami minőségibb ecsetet. Ami most van, azt művész ellátóban vettem kifejezetten akril festékhez, de az eladó nem volt képben a műanyagra festéssel, így nem tudott igazán megfelelőt adni.
És hogy el ne felejtsem, mindenki nevében köszönöm a rengetek infót, amit itt hétről hétre megosztasz. -
intensa_man
tag
Tudnál linkelni ilyen 12-24 színből álló készletet, amire gondolsz? Nagyon érdekelne.
És egy konkrét kérdés.
Most kezdenék enamel festéket használni, eddig csak akrilt használtam ecsettel. Milyen színt ajánlanátok keverés nélkül a Revell 1/72 F-14D Super Tomcat-jéhez? A sárkányszerkezethez. És milyen alapozó, milyen hígító? Ha lehet, inkább Revell márkában maradva. Egyenlőre ecsetnél maradva, de tervben van a festékszóró...
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Most először vágtam bele makett telibe festésének. Van viszont pár problémám, amiben segítséget kérnék.
Ecsettel festek, nem makett bolti akril festéket használva. Kaptam egy olyan tippet, hogy hígítsam hülyére, mert akkor nem lesz csíkos. Az eredmény jobb, de még mindig nem elég jó. Van valami trükk, hogy ne legyen csíkos a végeredmény? Próbáltam több féle ecsetet, de eddig nem találtam megoldást.
Ugyanezzel kapcsolatos a másik kérdésem is. Ecsettel hogy lehet elmosott felületet csinálni? F-16 sötét szürkéből világosabb szürke átmenetetet szeretnék a pilótafülke körül, de nem tudom hogy lehetne szépen...Köszönöm!
-
intensa_man
tag
válasz intensa_man #953 üzenetére
-
intensa_man
tag
Sziasztok! Hogyan szokták csinálni vadászgépnél a nyitott kabint? Még sosem próbáltam, de ez a Tomcat hozzám mérten az eddigi legjobban sikerülő munkám, és szeretném ennyivel customizálni... Ha van valami videó, vagy tutorial, annak nagyon örülnék...
Köszönöm! -
intensa_man
tag
válasz #65675776 #918 üzenetére
Ragasztóhoz kérdés. Jó magyar szokás szerint fillérb@szást készültem elkövetni. Én itthon Contacta Liquid ragasztóm, ezt használom többnyire. Most vettem Contacta Prof fém tűs ragasztót. Az volt a tervem, hogy ha elfogy a kicsi, a sima ecsetesből pótlom. De akkor ezek szerint ez nem is annyira jó ötlet, hiszen tök más a két anyag. Így van?
-
intensa_man
tag
válasz mefistofeles #905 üzenetére
Sziasztok!
Próbált már valaki panelvonalazni nagyon hígra kevert szürke, vagy fekete víz alapú festékkel? -
intensa_man
tag
Sziasztok!
Ezt a készletet szeretném megvenni. Össze lehet ezt úgy rakni, hogy a módosított légbeömlők (?) helyett a hagyományos kialakítása legyen? Jobban tetszik...
És egyébként milyen minőségű illesztéseket figyelembe véve?
Köszönöm a válaszokat. -
intensa_man
tag
Sziasztok!
Ismeritek a Novo márkát? Nekem teljesen ismeretlen, de olcsón tudnék venni egy 1/72 Phantomot. 2500ft. Nagyon régi készlet? Mennyire pontos?
Illetve ugyanezek a kérdések F-14D Super Tomcat 1/72 (Revell), és F-117A Stealth Nighthawk 1/50 (Italeri) makettekkel kapcsolatban is.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
intensa_man
tag
válasz #65675776 #849 üzenetére
Igen, csak elfelejtettem válaszolni. Rossz szokás, dolgozom rajta.
Italeri válaszolt kb egy hete, 8 USD küldenék a matrica szettet, és a plexi keretet. Mivel a tanácsodat megfogadva a Hornet keretéből ki tudtam reszelni a hiányzó elemek nagy részét, és az F18 matrica készlete 3 féle szettet tartalmaz, megoldom abból. Nem lesz valóság hű, de mivel magam örömére, és szórakoztatására csinálom, elég lesz. Nem vagyok annyira profi, és tökéletességre törekvő, hogy ez ne férjen bele. :-) -
intensa_man
tag
válasz #65675776 #845 üzenetére
A 159es típusszámú AH-64A Apache átlátszó kit a kabintetőt kivéve, és a teljes matrica szett. Italeri, 1:72 lépték.
Illetve kaptam egy 1:48 F-16,ami össze van rakva ,de semmi matrica nincs rajta . Azt is keresek, gyakorlatilag gyártótól függetlenül.
Nem vártam, hogy azonnal válaszoljanak, csak kíváncsi voltam. Sosem csináltam még ilyet, azért kérdeztem.[ Szerkesztve ]
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Írt már bárki alkatrész pótlás miatt gyártónak? Én tegnap írtam az Italerinek, de nem tudom remélhetek e választ, vagy kérés teljesítést...
Új hozzászólás Aktív témák
- Valorant
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Parfüm topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...