Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BoB

veterán

válasz #65675776 #1077 üzenetére

Azt nem tudtam hogy 79 óta készül ez a modell, viszont azóta korrigálhatták volna. A poszt írása után láttam hogy NATO berkekben miután meglátták a DsHKM-et a tornyon, elnevezték T-62A-nak, 1972-ben.

Nem a prototípust hívták simán T-62-nek a véglegest pedig "A"-nak, hanem az Obr.72 lett az "A", de csak a NATO-ban.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Objekt 166 prototípus sorozatgyártását engedélyezték és ezzel egyidőben rendszeresítésre került T-62 megnevezéssel 1961 Agusztus 12-én. Még ebben az évben 25 darab jött le a futószalagról.

Az Objekt 165 prototípusnál ugyanez 1962 Január 8-án történt meg, a megnevezés T-62A lett. Azonban ahogy írtam, a még ebben az évben legyártott 5 példány után leállították a gyártást.

Mind a kettő valós, rendszeresített szovjet harckocsi, ezért is zavaró hogy a Tamiya a mai napig helytelen megnevezéssel gyártja a makettjét holott ez az információ már egy ideje rendelkezésre áll.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

• BoB

veterán

Hello

Elkezdtem gondolkozni azon hogy pár makettet összerakok szobadísz gyanánt. Igazából maga a művelet nem nagyon érdekel, kész modell tökéletes lenne nekem csak amit konkrétan szeretnék nincs :D

Ezért elkezdtem olvasgatni ezt a fórumot is mert fogalmam nincs semmiről ezzel a témával kapcsolatban.

Ekkor megakadt a szemem azon hogy daa-raa egy Tamiya T-62A -t rak éppen össze.

Mivel képeket nem nagyon linkelt, egy másik fórumról emelek be ide szemléltetés gyanánt.

Az első probléma:

Ez az U-5TS Molot, egy 115mm-es simacsövű löveg ami a T-62-re került felszerelésre. A T-62A 100mm-es huzagolt löveget kapott (D-54), ami teljesen máshogy néz ki, azaz a valóságban így:

A következő képen látható 1-essel jelölt fedőt 1967-től kezdték el használni , innentől került felszerelésre minden szükséges dologgal mélyvízi átkeléshez. Ez hátrahajtva lefedi a szellőzőrácsokat hogy ne jusson be víz.

A 2-essel jelölt lélegző cső először hátul, a kölsű üzemenyagtartályok mellé került elhelyezésre, majd 1972-től a képen is látható módon a torony bal hátuljára.

Szintén 1972-ben látták el DShKM nehéz géppuskával.

Szóval ez egy T-62 Obr. 1972, és nem T-62A. Utóbbiból összesen 5 darab épült 1962-ben majd leállították a gyártását.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

Új hozzászólás Aktív témák