- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barto
aktív tag
Kedves Fórumtársak, Linux Szakértők!
A fenti megszólítást nem gúnyból, hanem abszolút magas tiszteletből írtam.
A következőkben kérem a segítségeteket: (ha esetleg volt már, akkor bocsánat, a kereső erre nem dobott semmit)
Tavaly ősszel vásároltam az alábbi linken található laptopot egy Transcend 128-as SSD-vel. link
A alábbi hibát nem tudom sehogy sem feloldani:
Az SDD-re két OS került fel most. Egy Windows 10, és egy Ubuntu 15.10. A mellékelt képeken látható egy csíkozódás a képernyőn a GRUB rendszerindító után. Windows 10 indítása esetén fel sem jön a felület (asztal), 8.1 esetén a csíkozódás eltűnik, majd feljön a desktop (már azóta több változatot is próbáltam). Külön-külön telepítve az OS-ek mennek, csak ha egymás mellé rakom, akkor tapasztalom a jelenséget. Emlékszem évekkel ezelőtt akkor volt ilyen jelenség, amikor a VGA-t túlhúztuk, vagy melegedett. Ergo vissza lehetett vezetni az okot. De most semmi ilyen nincs. Illetve olyan, mintha a GRUB után valamilyen VGA mód váltás lenne, és ez nem megy végbe rendesen. Ami érdekesség még, hogy 8.1-él a csíkozódás megjelenése 33%-os, de mindig elindul, addig Win 10-él, a csíkozódás 100%-os, és nem érem el a desktopot soha. Ha linuxot indítok, az 100%-osan jó minden esetben.Olvasgattam a neten, de főrészt 2011-12-es cikkeket találok, amelyek jelen esetben nem relevánsak.
Természetesen a driverek fent voltak és a BIOS is frissített, illetve az OS eredeti.Nagyon köszönöm az elolvasásra szánt időt, és az esetleges választ is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hobby elektronika
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest