- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gerner1
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #37137 üzenetére
Köszi a szakmai részt, de életvezetési tanácsokat nem kérek. Ha nem tetszik, nem érthető, hogy nem akarok naponta 2 notebookkal, 2 töltővel, 2 notebook táskával utazni mindenhová, az átugorja a hozzászólásomat és kész. Nekem ugyanúgy van véleményem arról, hogy termeljünk 2x annyi elektronikus szemetet, amikor egy is bőven elég, de nem teszem közzé.
-
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #37126 üzenetére
Az egyik gép céges (Win 10), felügyelt, nem lehet babrálni, de USB boot lehetséges. Telepítés nyilván kizárt + nem fogok magán google accountot, se közösségi oldalt használni rajta. Amit magáncélra használnék szoftvert, minden elérhető Linuxon, és használom is a magángépen.
Nincs két egymást követő nap, amit ugyanazon a helyen dolgozok le, sok utazás, két töltő, két notebook, két táska, nem az én világom. Szerintem teljesen érthető a helyzet. -
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #37124 üzenetére
Köszi!
Nem gond a külső SSD ára (ennyit megér, hogy megszabaduljak a 2 notebookos élettől), inkább a méret miatt gondolkodtam a pendrive-ban. Kicsit könnyebben elviseltem volna egy portból alig kilógó cuccot, mint egy kábelen fityegő valamit. De ezzel is megbarátkozom.
A lényeg csak az lenne, hogy amikor kihúzom, akkor a gép változatlan maradjon. Magyarul a külső tároló kívül semmihez ne nyúljon a telepítés. -
ROBOTER
addikt
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Létezik a "Live" mód és a belső meghajtókra telepített mód között olyan átmenet, amikor USB-n van a rendszer, és "végleges" rendszermeghajtónak használja?
Van egy noti, SSD-hez, UEFI-hez nem nyúlhatok, de van benne egy HDD és az USB boot engedélyezett. USB 3.0 (3.1 gen 1) és USB 3.1 gen 2 (USB-C) is van.
Pl. két pendrive a telepítéskor, egyiken az install, másik lenne a célmeghajtó, működik a gép/ssd "babrálása" nélkül? Milliószor telepítettem Linuxokat, de ezt még nem próbáltam.Nincsenek teljesítményigényes alkalmazásaim, de a gyors indulás stb. elég fontos. Lehet élni egy komolyabb pendrive-ról teljes értékűen? Ha igen, milyen pendrive hozná ki a (gyakorlati) maximumot?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Sweet.tv - internetes TV
- Egy módosított állománnyal több GPU-ra is engedélyezhető az AMD-féle FSR 4
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest