Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #37803 üzenetére

Hihetetlen, hogy még mindig ezzel szopatják az egyszeri felhasználókat. Mivel a Mintnek és az Ubuntunak felhasználóbarátnak kéne lennie, alapból nem kéne ezt a feature-t bekapcsolni, vagy ha telepítéskor fel is lenne kínálva, akkor rábízni a felhasználóra, hogy bekapcsolja-e, külön figyelmeztetve, hogy ha be van kapcsolva, akkor egy csomó alkalmazás indulása előtt jelszókéréssel lesz nyaggatva, biztosan akarja-e. Azt is beszéltük, hogy ezt a Chrome húzza be függőségnek, meg erőlteti, de akkor is ki kéne gyomlálják a rendszerből.

Félre ne érts, tudom hogy ki lehet kapcsolni, neked meg nekem nem probléma, de a Mint tipikusan ilyen Windowsról frissen jött felhasználóknak lett kitalálva, akik még semmit nem tudnak a Linuxról. Épp ezért se Seahorse, se semmilyen kulcstartó, se Timeshift, sem semmi hasonlóval nem kéne őket szivatni, ennek a felhasználói rétegnek alacsonyabb az ingerküszöbe, már attól kitérnek a hitükből, hogy az ikonok nem úgy néznek ki, meg nem ugyanott vannak, ahol Windowson, és szépen pattintják is vissza, és nem fognak weboldalakon utánaolvasgatni a megoldásnak.

Egyébként az Archnak, pálcika WM-eknek pont ez az előnye, alapból semmi ilyen szutyok nincs hozzájuk feltéve, így eleve rendszerinduláskor egy csomó ilyen sallang be sem töltődik, így ezeknek a sallangoknak a függőségei, mint shared library sem töltődnek be. Ez pedig nem csak a bootidőnek tesz jót, de a memóriahasználatnak is, és a frissítések letöltésénél is előny, és nem lesz, ami az embert bosszantja, meg nem kell szutykokat lefelé szedni a rendszerről, meg azokat minden frissítésnél feleslegesen frissíteni.

És még mielőtt jönnétek, hogy megint blogolok, meg hülyeségeket írok, csak mondanám, hogy most pont átnézve a Linux Mint topikba, ott is ez a probléma, a kérdező nem akarja, hogy a Brave kulcstartós jelszót kérjen. Ez a téma rendszeres visszatérő a mintes és ubuntus topikokban, szóval nem csak én gondolom, hogy ez kezdőnek nagy gondot okoz, hanem ténylegesen is van rá bizonyíték.

• v.attis

őstag

válasz ubyegon2 #37803 üzenetére

Na, megvan. A parancsfájlban késleltetve kellett indítani. Így már simán az automatikus indításba téve a parancsfájlt, simán indul a drive sync.

Új hozzászólás Aktív témák