- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
ubyegon2 #33677 üzenetére
Az, hogy hány lemez van a gépben irreleváns, korábban már írtam, hogy az ssd-re rakott rendszerrel merevre fagyott vele, a tiszta telepítést egy hdd-re tettem. Irreleváns, hogy van egy harmadik meghajtó is, ami szintén ssd. A rendszer particióval van probléma mindig, az válik csak olvashatóvá, amikor a hiba jelentkezik. Olyankor, ha aktív a zram. Mióta kikapcsoltam nem fagyott egyszer sem, pedig direkt stresszeltem.
Az ssd-re tett swap nem gyorsabb, mint a memóriában lévő tömörített swap. Ezért hozták létre. Az a cél, hogy ne kelljen a lassú háttértárhoz fordulni, még a tömörítés overheadjével is megéri. (ha jól emlékszem, memteszt azt írta, hogy 16GB/sec a memória sávszélessége, ami egy-két nagyságrenddel még mindig gyorsabb, mint egy sata ssd)
Többféle swap is lehet párhuzamosan, prioritást is lehet megadni. De nem kavartam kézzel ezeket, van zram-config, ami mindent beállít alapértelmezetten.
A tömörítés nem fix, tartalomtól függő. A virtuális gépek miatt esélyes, az lenne a tippem, hogy sokszor csak üres, foglalt területet csinálnak, amikor növelgetik a szükséges ramot, de nem csökkentik vissza, mikor felszabadul.
Egyébként nem teljes lemezt felhasználó szabad rablós telepítést szoktam csinálni, hanem külön, megfelleően nagy swap particiósat, hogy az altatással se legyen probléma. Multiboot rendszer, win is van és tartalék ubuntu telepítés is, ha a fő rendszer összehalja magát. Terepen nincs lehetőség napközben újratelepítéssel tölteni az időt.Ezt egyébként nem tudtam, hogy automata telepítésnél swap fájlt használna, mert évek óta mindig kézzel adtam meg a particionálást. A fájlrenszeren lévő swap szerintem csak növeli a megbízhatatlanságot, mivel pl a fájlrendszer hibája a swapre is hatással lenne és pl altatásnál sem tűnik ez jó ötletnek.
Ettől persze még lehet valami nagyon megbújt hw hiba, de azért gyanús, hogy kifejezetten a zram kapcsán jön elő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged